Home

Houten jaloezieën in de woonkamer, 4 grote voordelen!

Nog een aantal maanden en dan worden onze houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen! Echt super blij mee, het enige nadeel is dat er dan ook nieuwe raambekleding moet komen. Of nou ja, nadeel, ik moet zeggen dat ik wel iets op het oog heb! Ik vind houten jaloezieën namelijk heel mooi in de woonkamer! Ten opzichte van andere jaloezieën hebben houten jaloezieën namelijk een aantal fijne voordelen!

Onze huidige jaloezieën kunnen dus niet blijven hangen. Op zich is dat geen probleem, want ik vind het wel fijn om het interieur zo nu en dan eens om te gooien. Maar wat moet er dan voor de ramen komen? We hebben al verschillende dingen overwogen, maar zijn er nog niet helemaal uit. Mijn eigen voorkeur gaat uit naar houten jaloezieën, mede door de sfeer die ze creëren.

Houten jaloezieën in de woonkamer

Na het overwegen van onder andere een rolgordijn of vouwgordijnen, staan houten jaloezieën in de woonkamer dus hoog op het verlanglijstje. Grootste reden hiervoor is dat ze zoveel sfeer geven. Dat is trouwens wel fijn, want we hebben geen vitrage voor de ramen hangen (daar hangen onze katten steeds in).

Een gezellige sfeer

Houten jaloezieen zorgen dus voor een gezellige sfeer vind ik. Waar ‘gewone’ jaloezieën koud en kil aan kunnen doen, zorgt hout juist voor gezelligheid. Ze brengen een warme en intieme sfeer met zich mee. Waar veel mensen voor lichte jaloezieën gaan, neig ik juist meer naar donkere kleuren. Aan de ene kant ben ik bang dat het echt te donker gaat worden, aan de andere kant vind ik het ook echt super gaaf eruit zien!

Goede isolatie

Een ander voordeel is dat hout goed isoleert. Niet alleen de warmte in je kamer, maar ook de geluiden die van buiten komen. Bij een rolgordijn heb je dat natuurlijk helemaal niet, of heel bewerkt. Als je huis al goed geïsoleerd is, is dit natuurlijk niet per se een voordeel, maar het is altijd mooi meegenomen!

Heel veel keuze!

Denk je dat houten jaloezieën niet bij je interieur passen? Dat zou natuurlijk kunnen, maar er is zo ontzettend veel keuze, dat er altijd wel iets is dat bij je past. Denk aan smalle of brede jaloezieën, een donkere of een lichte kleur en vaak heb je ook nog keuze uit verschillende houtstructuren. Op deze manier kan je het passend maken in zowel een modern interieur als bij bijvoorbeeld een jaren dertig huis.

Verduisteren

Als laatste voordeel zou ik echt willen benoemen dat je een kamer kunt verduisteren. In de zomer is dat in de woonkamer natuurlijk heel prettig als de zon de hele dagen in je kamer schijnt. Aan de andere kant maakt het ook dat je de houten jaloezieën ook heel gemakkelijk op een slaapkamer kan plaatsen.

Wel privacy, maar niet helemaal verduisteren? Dat is net als bij gewone jaloezieën natuurlijk ook een optie. Je kunt immers zelf bepalen in hoeverre je de jaloezieën open of dicht draait.

Zijn er dan geen nadelen?

Natuurlijk wel, geen enkel product is immers helemaal perfect. Het zijn er alleen niet veel! Hout vangt natuurlijk meer stof dan andere producten, daarbij zijn houten jaloezieën lastiger schoon te maken. Toch ben ik ervan overtuigd dat als je er eenmaal een handigheidje in hebt, je ook houten jaloezieën gemakkelijk en goed schoon kan maken.

Daarnaast lees ik ook weleens dat houten jaloezieën kunnen verkleuren door de zon. Dit is eigenlijk alleen het geval als je voor minder kwaliteit (is ook vaak goedkoper) kiest. Mocht je twijfelen, dan kan je natuurlijk altijd even contact met de verkoper opnemen om te informeren naar de kwaliteit.

Voor mij wegen de voordelen zeker op tegen de nadelen!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Bron (uitgelichte) afbeelding(en); gebruikt met toestemming van topjaloezieen.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.