Home

Je huis decoreren voor de herfst!

Je huis decoreren voor de herfst, ik vind dat altijd wel gezellig! In de zomer zijn we veel buiten geweest, maar nu het herfst wordt zitten we weer veel meer binnen. Het is dan wel zo fijn als het binnen ook een beetje gezellig is! Dat gevoel van gezelligheid bereik ik graag door met leuke decoraties aan de slag te gaan. Ik deel graag een paar tips met je!

Als ik denk aan je huis decoreren voor de herfst, dan denk ik aan warme sfeer, helemaal passend bij de herfstkleuren. Daarnaast denk ik ook aan gezellige kaarsjes, pompoenen en natuurlijk aan bladeren. Je huis decoreren voor de herfst doe je voor jezelf, kijk dus vooral naar wat jij zelf mooi vindt en wat bij je huis past!

Je huis decoreren voor de herfst!

Heb jij voor ieder seizoen een box decoratie op zolder staan, of ben jij meer het type die het allemaal wel gaat zien? Zelf heb ik geen box met herfst decoratie staan, maar ik probeer het in de herfst wel altijd weer lekker knus en gezellig in huis te maken. Waar ik voor kies ligt er vooral aan hoe ik mij voel, welke kleuren ik op dat moment mooi vind en natuurlijk ook welke trends er voorbijkomen. Mijn huis decoreren voor de herfst doe ik echt op mijn eigen manier, iets wat iedereen natuurlijk zou moeten doen!

Interieur tips voor de herfst

Een herfstig interieur kan je natuurlijk op verschillende manieren creëren. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van kleuren, verlichting, stoffen en geuren.

 • Kleurgebruik
  Maak gebruik van de prachtige kleuren die de herfst te bieden heeft, denk aan rood, oranje en geel. Verwerk de kleuren in bijvoorbeeld je kussentjes, dekens of decoratie items.
 • Verlichting en kaarsen
  Je kunt een hele gezellige sfeer met een zachte verlichting creëren. Dit kan je bereiken door bijvoorbeeld voor lampenkappen in de herfstkleuren te kiezen en natuurlijk door het gebruik van kaarsen. Zet de kaarsen in leuke kaarsenhouders in je vensterbank, op een kastje of op een tafel.
 • Zachte stoffen
  Bij de herfst vind ik echt zo’n knus gevoel horen. Dat gevoel krijg ik altijd van zachte dekens en kussentjes op de bankt. Fijne zachte stoffen zijn bijvoorbeeld fleece, wol en natuurlijk haak ik graag een deken.
 • Geuren
  Geuren doen veel met je gevoel. Een echte herfstsfeer kan je creëren met bijvoorbeeld heerlijke geurkaarsen. Typische herfstgeuren zijn bijvoorbeeld kaneel, appel en pompoen. Naast geurkaarsen kan je ook gebruik maken van oliën, wierook of een interieurspray.

Typische herfst decoratie

Naast dat je gebruikt van kleuren, geuren, stoffen en verlichting kan je ook kiezen voor typische herfst decoratie. Zet verschillende decoratieve elementen in je interieur die helemaal bij de herfst passen en je zult snel die herfstsfeer in huis zien ontstaan.

 • Herfstige kunstwerken
  Bij herfstige kunstwerken denk ik direct aan leuke zelfgemaakte herfstknutselwerken, van jezelf of van kinderen. Geen inspiratie voor een knutselwerkje? Ik heb wel een aantal leuke tips voor het knutselen met herfstbladeren. Denk daarnaast ook aan een schilderij in prachtige herfstkleuren of citaten die de herfst typeren.
 • Bladeren en herfstkransen
  Bladeren zijn mooi decoratieve elementen en zijn gratis te vinden tijdens bijvoorbeeld een heerlijke herfstwandeling! Natuurlijk kan je ook gewoon neppe bladeren kopen, maar echte zijn wel zo leuk! Je kunt ook een mooie herfstkrans ophangen bij je voordeur, die kan je maken van bijvoorbeeld bladeren, takken of dennenappels.
 • Pompoenen en kalebassen
  Bij echte herfstdecoratie mogen pompoenen en kalebassen natuurlijk niet ontbreken. Je kunt ze gewoon neerzetten, maar je kunt ze ook uithollen en er een kaarsje in zetten. Wist je dat je ze zelfs kan verven met bijvoorbeeld krijtbordverf? Je kunt er vervolgens een gezellige herfstgroet opzetten.

Je huis decoreren voor de herfst kan dus op veel verschillende manieren!
Hoe pak jij dit het liefste aan?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); PublicDomainPictures van pixabay (Gratis stockfoto – Canva)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.