Home

Het grootste probleem in onze keuken…

Je hebt al kunnen lezen dat we wel een andere keuken zouden willen. Maar de look van de keuken is niet ons grootste issue… Er is namelijk een probleem in de keuken dat we eigenlijk ook aan zouden moeten pakken!

Ventilatie

Het grootste probleem in onze keuken is dat de ramen niet open kunnen. Zelf vind ik dat heel vervelend, want ik vind het heerlijk om het huis lekker door te luchten. Zeker als je aan het koken bent is het fijn als de luchtjes lekker weg kunnen trekken. Nu staat de afzuigkap wel aan, maar een open raam is toch anders. Zelf zou ik het super gaaf vinden om een schuifpui naar de tuin te hebben (onze keuken grenst aan de tuin), maar dat zit er eerst niet in. Nu geldt dat waarschijnlijk ook voor een raam dat open kan, al weet ik niet precies wat daarvoor aangepast moet worden.

Isolatie

Een ander probleem van het keukenraam is dat het geen dubbel glas is. Althans, een deel van het raam niet. We hebben een groot raam, met daarboven twee kleine raampjes. Het grote raam is wel dubbel glas, maar de kleine raampjes dus niet. Ook tocht het er heel erg, iets waar we wel wat aan moeten doen. Nu blijven we maar energie gebruiken om het een beetje aangenaam in de keuken te krijgen. Aan de ene kant denk je natuurlijk goed voor de ventilatie, maar daarvoor tocht het dan weer net te weinig ๐Ÿ˜‰ . Eigenlijk moeten we dus dubbel glas bestellen voor deze raampjes. Zo groot zijn ze niet, dus het is een kleine investering, maar het kan wel behoorlijk schelen in de energierekening. Ik heb al gezien dat het bijย GlasGigantย allemaal heel snel te regelen is. Volgens mij kan ik dan ook kiezen voor ventilatieroosters in de ramen, dat zou een mooi compromis zijn!

Wie gaat dat vervangen?

Nou ik in ieder geval niet! Maar ik heb wel even onderzoek gedaan en het schijnt dat je dit prima zelf kunt doen. Of ik manlief hier helemaal in vertrouw, nee niet voor 100%, maar met hulp van mijn vader zie ik het wel zitten. Die is namelijk wel heel handig en heeft bijna onze hele verbouwing gedaan! Weer een klusje erbij op de kluslijst!

Heb jij wel eens zelf een raam vervangen? Zo ja, ik ben erg benieuwd naar je ervaring en je tips natuurlijk!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.
Bron uitgelichte afbeelding; Canva


 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.