Een krabpaal, hoe kies je het perfecte exemplaar
Home

Een krabpaal, hoe kies je het perfecte exemplaar?

Awh, is het geen schatje op de foto? Dat is Jamie, met zijn 14 jaar al een oud mannetje en soms een beetje knorrig, maar wel ontzettend lief! Daarnaast wonen ook Lana (10) en kleine Noor (bijna 1) bij ons. Een gezellige beestenboel dus! En die beestenboel, die krabt graag de nagels aan de banken en stoelen… Niet de bedoeling en daarom moeten we op zoek naar de perfecte krabpaal! Maar wat is nou het perfecte exemplaar?

Op zoek naar de perfecte krabpaal

Wat perfect is, is natuurlijk voor iedereen anders! Afhankelijk van wat je katten fijn vinden, hoeveel ruimte je hebt en natuurlijk speelt ook je budget mee. We hebben allen ons eigen wensen lijstje, maar we begin allemaal met ons af te vragen wat we nou daadwerkelijk nodig hebben.

Een wensenlijst maken

Wij hebben ondertussen een mooi wensenlijstje betreffende een nieuwe krabpaal. Of die wensen ook allemaal ingewilligd kunnen worden, dat gaan we zien! ร‰รฉn ding is duidelijk, het moet sowieso een grote krabpaal worden. Ik vind het belangrijk dat ze allemaal een plekje hebben op de krabpaal waar ze kunnen liggen. Lana is eigenlijk de enige die vrij weinig gebruik van de krabpaal maakt, die ligt lekker op een stoel te slapen en ik zie haar vrij weinig aan de paal krabben. Jamie trekt het hele ding aan flarden en gaat alleen op een plekje liggen waar hij zich lekker kan verstoppen voor de andere twee. Noor daarentegen… Die speelt de hele dagen apenkooi in het huis en springt door de hele krabpaal heen. Hij zit er wel veel aan met zijn nagels en ligt graag op het hoogst mogelijk plekje.

Een krabpaal voor de drie katten!

Onze wensenlijst

  • Minimaal 3 plekjes om te liggen (huisjes, hangmatjes of een mandje).
  • Stevig, heel stevig! Soms stormen ze er met zijn alleen overheen, dus hij moet wel wat kunnen hebben.
  • Qua kleur licht/wit met grijs/zwart. Past mooi bij het interieur! Dat boeit de katten misschien niet zoveel, maar mij wel.
  • Genoeg plekken om met de nagels in de hangen… Dat is namelijk het belangrijkste doel van de krabpaal voor ons, plekjes om te liggen hebben ze genoeg door het hele huis.
  • Binnen budget… Ik ken onze katten en een krabpaal gaat beperkte tijd mee. Ik vind het dan doodzonde om heel veel geld uit te gaan geven aan een krabpaal, als hij toch weer gesloopt wordt.

Help! Mijn kat gaat niet naar de krabpaal…

Eigenwijze snuiters soms hoor die katten! Wij hebben er eigenlijk nooit last van dat een kat weigerde om de krabpaal te gebruiken. Nee joh, ze gebruiken gewoon de krabpaal EN de meubels… Er is niet heel veel wat je kunt doen om ze te dwingen, maar je kunt ze natuurlijk wel belonen als ze WEL van de krabpaal gebruik maken of je kunt de krabpaal aantrekkelijker maken met behulp van Catnip.

Eigenlijk heb ik helemaal niet te klagen over onze beestjes, want toen Daan nog een baby was snapten ze vrij snel dat ze niet in zijn box en dergelijke mochten. Ik was heel bang dat ze hem niet zouden accepteren, maar de kennismaking tussen baby en huisdier ging super!

Heb jij een kat? Maak je gebruik van een krabpaal? Ben wel heel benieuwd wat de wensen van jou en je kat zijn! Misschien is er iets waar ik nog helemaal niet aan gedacht heb…


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.