Home

Verschillende lampen voor in de kinderkamer.

Kinderkamer inrichten? Wees ook kritisch op de lampen voor in de kinderkamer. Een baby of kinderkamer maken is natuurlijk fantastisch om te doen! Toen wij de babykamer van Daan ingericht hebben, is dat iets wat minder goed ging… Maar al doende leert men! Nu zijn kamer echt een grote jongens kamer begint te worden, wordt het dus echt tijd om over de lampen in de kinderkamer na te denken! Behalve de lamp aan het plafond is er bijvoorbeeld ook een wandlamp en een bureaulamp nodig.

Lampen voor in de kinderkamer

Zoals je al kon lezen hierboven zijn wij een beetje de mist in gegaan met het lichtplan op de babykamer. Nu heeft een baby ook niet zo heel veel aan lampjes die hij zelf aan kan doen, maar het was op sommige momenten wel fijn geweest. Zo moest de plafondlamp aan als we ‘s nachts een flesje gingen geven, iets dat wel fijner was geweest als er een wandlampje had gehangen. Dat licht dat is wat, want het is nog steeds niet helemaal in orde. De plafondlamp blijft hangen, maar er moeten nog een wandlamp en een bureaulamp bij komen.

Een wandlamp kiezen

Een lamp kiezen is voor iedereen anders. Waar de één meer op het design let, vindt een ander het misschien belangrijker dat hij echt functioneel is. Ik vind beide belangrijk! Een wandlamp voor op de kinderkamer moet ook echt bij het kamertje passen vind ik. Zo vond ik bij Lampen24 een leuk assortiment aan wandlampen, die helemaal bij de kinderkamer passen. Daan is bijvoorbeeld helemaal dol op auto’s. Zijn kamertje is blauw/wit, dus een blauwe autolamp zou het helemaal zijn voor hem! Zo vond ik de lamp die hieronder op de foto te zien is, hij voldoet helemaal aan de wensen! Wat ik nog wel even bij manlief moet checken is of hij ook op Daan zijn kamer aan de muur past (in verband met stroom en de bevestiging aan de muur), maar ik ben er helemaal weg van!

Een goede bureau lamp

Op een gegeven moment komt natuurlijk de fase dat er boven huiswerk gemaakt moet worden. En ja, als het dan donker is, dan heb je natuurlijk een goede bureau lamp nodig! Sowieso vind ik een lamp op het bureau altijd wel mooi staan, het maakt het plaatje net af. Wat ik wel belangrijk vind aan een bureaulamp is dat hij verstelbaar is. Zo kan je kind ook zelf bepalen waar hij het meeste licht nodig heeft. Persoonlijk vind ik een industriële lamp op het bureau wel heel stoer, maar of dat ook bij Daan zijn leeftijd past? Misschien is hij om als er de kleur bij in zit!

De juiste lichtbron

Het leuke aan het kiezen van lampen is dat alle lampen hun eigen functie hebben! Met een plafondlamp wil je de hele kamer verlichten, maar het hoeft ook weer geen bouwlamp te zijn. Een wandlampje is fijn voor bij het bed, mochten jullie voor het slapen gaan nog een boekje willen lezen. Je hebt dan wel licht nodig, maar niet zo fel dat je er klaar wakker van wordt. Dan hebben we nog de bureaulamp, deze moet wel goed licht geven. Als je huiswerk maakt (of lekker knutselt) aan het bureau, dan wil je natuurlijk wel goed zien waar je mee bezig bent. Een bureaulamp moet dus wel goed licht geven. Wij kiezen tegenwoordig voor LED lampen, omdat die veel energie zuiniger zijn. Ook bij LED lampen kan je kiezen voor verschillende sterktes qua licht, voor de ene lamp kies je voor meer wattage dan voor de andere lamp.

Over lampen24

Lampen24 is een super leuke webwinkel met allerlei soorten lampen. Er is een ruime keuze voor in de kinderkamer, maar zoveel meer! Zo hebben ze ook een leuk assortiment met buitenverlichting, een plek waar wij ook niet over het lichtplan hebben nagedacht. Maar ook hebben ze een prachtige kroonluchter die perfect in onze keuken zou staan! Alleen in de woonkamer is het licht op orde, de rest moeten we nodig een keer weer bekijken.

Heb jij goed nagedacht over het lichtplan in de verschillende kamers in je huis
of valt er ook nog wel wat te verbeteren?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Victoria_Regen van pixabay (Gratis stockfoto – Canva)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.