Gaan we voor een landelijke keuken of hoogglans?

Een nieuwe landelijke keuken

Gaan we voor een landelijke keuken of hoogglans?

Nu we toch het hele huis en de tuin aan het (af)bouwen en restylen zijn, kan de keuken natuurlijk niet achter blijven! Maar ja, hoe kom je er samen uit als je niet dezelfde smaak hebt? En wat zijn voor ons echt dingen die niet mogen ontbreken in een nieuwe keuken?

Smaken verschillen

Smaken verschillen en dat is maar goed ook! Toch is het wel heel lastig als je een grote aanschaf wilt doen, zoals bijvoorbeeld een keuken, waar je nog een hele tijd mee moet doen! Manlief en ik houden van verschillende dingen. Hij houdt wel van strak en ik meer van landelijk. Toch moeten we er samen uit zien te komen, niet alleen qua stijl, maar ook qua apparatuur.

Stijl bepalen

Verschillende stijlen dus. Tot nu toe hebben we nog niets gevonden wat echt bij ons allebei past. Nu liggen onze smaken ook wel ver uit elkaar, maar met een aantal compromissen zouden we er toch uit moeten komen. Nu moet ik ook zeggen dat we in een jaren 30 huis wonen en ik daar een strakke, hoogglans keuken niet mooi in vind. Een landelijke keuken zou dan veel beter tot zijn recht komen. Naast de klassieke landelijke keukens, zijn er bijvoorbeeld ook deze landelijke keukens, die veel moderner zijn dan een klassiek model! Ik denk dat we hier een moderne middenweg in kunnen vinden.

Als je weet wat je ongeveer wilt, dan is het altijd handig om je te laten adviseren, want die denken vaak aan dingen waar je zelf nog helemaal niet aan gedacht hebt. Het is handig om even een plattegrond mee te namen van de ruimte waar de nieuwe keuken komt, want vaak is het mogelijk om je keuken in 3d te bekijken.

Overige eisen

Naast de stijl van de keuken, zijn er ook nog wat andere eisen die we stellen aan een nieuwe keuken. Ik wil sowieso graag weer een apothekerskast, die hebben we nu ook en het bevalt zo goed! Dat geldt trouwens ook voor de carrousel kast, die wil ik ook echt niet missen. Verder wil ik graag een ingebouwde koelkast en een ingebouwde vaatwasser, ik vind het dan altijd een mooi geheel lijken. Naast dat zou een grote kookplaat wel fijn zijn. Gas valt bij ons af, want dat hebben we niet in de keuken liggen. En last, but not least, natuurlijk een combi van de magnetron en oven. Een hele grote oven is voor mij geen must, daarbij ben ik veel te bang dat Daan zijn vingers dan brandt.

De keuze…

Ja, die laat nog even op zich wachten. Op dit moment zijn we nog bezig met onze tuin metamorfose. Die loopt helaas een beetje vertraging op, maar ach, we hebben ook de tijd! Onze takenlijst wat betreft het huis is nog lang genoeg!

Welke stijl keuken heb jij of zou jij wel in je huis willen hebben? En wat mag er echt niet ontbreken in je keuken?

Volg jij Happinessfromme al op Facebook, InstagramBloglovin of Pinterest?


Een nieuwe landelijke keuken uitzoeken

30 thoughts on “Gaan we voor een landelijke keuken of hoogglans?

  1. Lastig als jullie smaken zo ver uit elkaar liggen! Ik heb zowel geen landelijke als geen hoogglans keuken; meer ‘basic-industrieel’. We hebben spierwitte matte kastjes met daarop een extra dik lichtgrijs betonblad. En dan aan de muur geen kastjes maar houten plankjes met zwart stalen balkdragers en veel plantjes. Helemaal blij mee! Misschien is de Scandinavische look wat voor jullie? Die is strak, maar vanwege het hout toch heel sfeervol.

  2. Hier verschillen we ook enorm in smaak haha. Landelijke keuken vind ik erg mooi, mijn partner is meer voor strak. Nu zou ik gaan voor een stoere industriële keuken.

  3. Mooi is dat hoe smaken kunnen verschillen. Wij hebben een strakke hoogglanskeuken in ons jaren dertig huis, en dat past er prima in. Vinden wij dan. 🙂 Ik ben benieuwd wat jullie uiteindelijk kiezen.

  4. Ik hou van een strakke industriële keuken en The Boyfriend gelukkig ook 🙂 wat goed dat je, terwijl je nog met de tuin bezig bent, hier al wel over nadenkt! Veel succes met de verbouwing!

  5. Ja moeilijk is dat als je smaak uit elkaar ligt met die van je partner. Gelukkig is dat bij ons niet zo. Ik hou van strak maar niet té. En bijzondere tegeltjes om de kleur erin te brengen. Of een mooi houten blad.

  6. Lijkt mij heel moeilijk om twee verschillende stijlen te hebben. Natuurlijk ben je een ander persoon, maar het lijkt mij fijner om snel keuzes te maken. Ik ben benieuwd wat jullie keuze wordt.

  7. Zo’n moeilijke keuze!! Ik vind zowel landelijke keukens mooi, als moderne… Onze keuken staat er nu 12 jaar, een wat goedkopere startkeuken, maar ik kijk al uit naar de tijd dat ik kan kiezen voor een duurdere versie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...