Meubels met marmer, een blijvende interieurtrend!
Home

Meubels met marmer, een blijvende interieurtrend!

De interieurtrend van meubels met marmer lijkt een blijvertje te zijn. Je ziet het nog steeds veel terug in meubels en accessoires. Ik vind dat helemaal niet gek, want marmer heeft een mooie chique uitstraling en kan je combineren met veel verschillende interieurstijlen. In dit artikel vertel ik je meer over meubels en accessoires met marmer.

Marmer is natuurlijk best klassiek materiaal, maar gelukkig kan je het eigenlijk in ieder interieur goed combineren. Zowel in een klassiek interieur, als in een modern interieur is er altijd wel een plekje voor marmer te vinden. Je kunt marmer bijvoorbeeld goed combineren met hout, maar ook met staal of beton. Ook bij mooie warme stoffen misstaat marmer niet, een echte allemansvriend dus!

Meubels met marmer

Als je aan meubels met marmer denkt, denk dan bijvoorbeeld aan een mooi groot tafelblad op de eettafel. In de woonkamer kun je denken aan salontafels van marmer. Liever wat subtieler? Kies dan voor een bijzettafel met een marmerblad. Daarnaast kan je ook denken aan een dressoir of sidetabel met marmerelementen.

Echt marmer of een marmer look?

Marmer is een natuursteen en wordt getypeerd door zijn kleurverloop en de mooie adertekening. Door deze combinatie geeft marmer een hele chique uitstraling. De meest bekende kleurencombinatie van marmer is toch wel wit, grijs en zwart. Toch is marmer ook in andere kleuren te krijgen.

Naast echt marmer zul je ook veel een marmer look tegenkomen. Een marmerlook is niet perse slecht of lelijk, de samenstelling van het product is alleen anders. Als een marmerlook van goede kwaliteit is, dan kan dit zelfs makkelijker te onderhouden zijn dan wanneer je voor echt marmer kiest.

Accessoires met marmer

Marmeren meubels een beetje te heftig voor jou? Kies dan eens voor accessoires die van marmer zijn gemaakt of die een marmer look hebben. Leuke accessoires om in een marmerlook aan te schaffen zijn bijvoorbeeld een leuke kaarsenhouder, handige onderzetters, een mooie vaas of bloempot en wat dacht je van een leuk decoratief dienblad? Eigenlijk kun je bij alle woonaccessoires prima voor een marmerlook kiezen.

Marmer combineren in je interieur

Marmer of een marmer look is natuurlijk best heel bijzonder om te zien, maar het fijne is dat het met heel veel kleuren en materialen goed te combineren is! Nu moet ik wel zeggen dat het enige dat ik van marmer in huis heb, drie kaarsenhouders zijn. Ik kreeg ze ooit van mijn oma en ze hebben een mooi plekje in huis. Ik vind het wel heel erg mooi en misschien is het wel een optie voor de salontafel, daar ben ik nog altijd naar op zoek (en ik heb nogal wat eisen). Als ik kies voor een donker blad, dan past dat denk ik heel goed bij ons mooie grote dressoir in de woonkamer.

Tips om marmer te combineren

Ik heb het al een paar keer genoemd, maar marmer kan je eigenlijk in iedere interieurstijl terug laten komen. Marmer kan je over mee matchen, zowel in een modern interieur als in een industrieel interieur!

  • Modern interieur. Heb je een modern interieur met strakke lijnen en lichte kleuren, dan kan je het witte marmer daar natuurlijk heel mooi meer combineren.
  • Industrieel interieur. Een industrieel interieur kenmerkt zich vaak door materialen als metaal en beton. Deze materialen komen goed tot hun recht met donkere kleuren. In dit geval zou je dus een donker marmer goed erbij kunnen combineren.
  • Een interieur met veel donker hout. Veel mensen hebben donker hout in huis, dit is natuurlijk ideaal om met een mooi licht marmer te combineren! Al kan je natuurlijk ook voor een andere kleurstelling kiezen als je dat mooi vindt. Bij donker hout passen immers verschillende kleuren.
  • Vintage interieur. De vintage interieurstijl zien we steeds meer terug, hiervoor vind je zeker bij de kringloop soms hele leuke woonaccessoires! Ook marmer kan je hier goed in combineren, het staat namelijk erg mooi bij de meest gebruikelijke vintage kleuren (bruin en oranje).
  • Chique interieur. Bij een chic interieur denk je aan luxe materialen en een warm en donker kleurenpalet. In dit interieur is het mooi om voor marmer in diezelfde warme en donkere kleuren te kiezen.

Meubels met marmer, is dat iets voor bij jou in het interieur?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.