Home

Mooie kunstplanten, voor binnen&buiten en geen groene vingers nodig!

Kies jij voor echte planten of neig je eerder naar mooie kunstplanten? Laat het mij zo zeggen… Er bestaan twee soorten mensen; mensen die van planten houden en hele groene vingers hebben en mensen zoals ik! Daarmee wil ik niet zeggen dat ik planten niet heel erg mooi vind, maar het lukt mij maar moeilijk om ze in leven te houden. Tel dit op bij twee vegetarische katten die werkelijk iedere plant opeten en de ramp is compleet.

Ik vind planten heel erg mooi, ze maken echt deel uit van het interieur, maar ze in leven houden is echt een uitdaging. In huis hebben wij dan ook een mix van echte planten en mooie kunstplanten. Wij hebben een hele mooie grote bananenplant die het al een tijdje overleefd en in de keuken staat een cactus op de eettafel. Beide planten zijn veilig voor de katten en wonderbaarlijk genoeg blijven ze er ook vanaf! De verzorging van de bananenplant heeft de man des huizes op zich genomen en die cactus in leven houden, dat lukt mij nog!

Echte planten vs mooie kunstplanten

Nu zie ik de echte plantenliefhebbers met groene vingers denken… “Kunstplanten? Nee hoor, die zien er zo nep uit!” Dat dacht ik ook altijd, maar daar ben ik wel van terug gekomen. Er zijn tegenwoordig hele mooie kunstplanten verkrijgbaar, die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Daarnaast is er van iedere plant eigenlijk wel een gelijkende kunstplant te krijgen, de keuze is reuze!

Bloeiende kuntsplant
Hortensia Deluxe kunstplant op stam. Bron beeld: Maxifleur, ook op verzoek van Maxifleur gebruikt.

De juiste kunstplant kiezen

Maak een lijstje

Oké, je kiest dus wel voor de lusten van een plant, maar niet voor de lasten. Goede keuze! Maar hoe kies je nu de juiste kunstplant? Eigenlijk moet je daarvoor even een lijstje doorlopen, zodat het voor jezelf ook duidelijk is waar je echt naar op zoek bent!

  • Ben je op zoek naar een kunstplant voor binnen of buiten? Kunstplanten voor buiten? Jazeker, dat is ook een optie! Het scheelt je een hoop onderhoud en ze kunnen niet zomaar dood gaan door teveel zon, regen of vorst.
  • Waar komt de plant te staan? In de woonkamer kies je natuurlijk voor sfeer en de kunstplant moet ook goed in je interieur passen. Ben je op zoek naar een kunstplant voor in de studeerkamer, dan kan je ook voor een krachtige plant kiezen. De plek is dus heel belangrijk.
  • Hoe groot moet de plant zijn? Een hele grote plant past bijvoorbeeld niet op de vensterbank, maar als je een kleine plant op de grond zet, dan lijkt dat ook niet echt.
  • Kleur of groen? Ben je echt op zoek naar die groene look of vind je het leuk als er ook gekleurde bloemen in de kunstplant zitten?
  • Wat voor pot heb je in gedachten? Misschien heb je thuis al een gave pot waar de kunstplant in moet komen, houd dan goed de maten in de gaten. Heb je die niet? Dan is het wel belangrijk dat je een idee hebt waar je plant in wilt doen.
Kunstplanten voor buiten
Mooie kunstplanten voor buiten; Schefflera Kunstheg & Pinus kunstbonsai 3 bollen. Bron beeld: Maxifleur, ook op verzoek van Maxifleur gebruikt.

Trek je conclusie

Door het maken van een lijstje is het nu duidelijk waar je naar op zoek bent. Vind je het allemaal een beetje lastig, dan kan je natuurlijk ook lekker rondsnuffelen in de (online) winkel om inspiratie op te doen. Zo heb ik even lekker rondgesnuffeld op de website van Maxifleur! Maxifleur is een hele toffe webwinkel waar je een heleboel inspiratie op kunt doen voor mooie kunstplanten. Door goed rond te kijken, kom je snel genoeg achter je voorkeuren en je wensen, zodat jij straks de perfecte kunstplant in huis hebt staan!

Maxifleur

Ik noemde het al even, de webwinkel Maxifleur, die gespecialiseerd in kunstplanten is. Een kunstplant is niet meer een plantje van een discount winkel die alleen maar stof staat te vangen. Mooie kunstplanten kunnen een echte eyecatcher in je interieur zijn! Denk bijvoorbeeld aan een hangende plant, een kleurrijk kunstboeket op tafel of een grote pot met een mooie grote plant erin. Maar daarnaast kan je natuurlijk ook voor een kunst vetplant of cactus kiezen. Zoals ik al zei, er is zoveel keuze!

Mooie kunstplanten
Pothos kunsthangplant & Echeveria vetplant. Bron beeld: Maxifleur, ook op verzoek van Maxifleur gebruikt.

Ik ga voor de mix!

Zoals ik hierboven al vertelde heb ik geen groene vingers. De grote bananenplant die je op de foto voorbij zag komen in het artikel over mijn gepimpte kastje leeft nog altijd! Dat geldt ook voor de cactus in de keuken, maar die heeft ook niet zoveel verzorging nodig. Verder heb ik gekozen voor kunstplanten, zodat de katten ze niet opeten (en ze niet vergiftigd worden). Veel planten zijn namelijk giftig voor katten, dus een mooie kunstplant is ook nog eens veel veiliger voor ze.

Heb jij groene vingers en ga je voor echt? Of kies je ook voor kunstplanten?

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); op verzoek en van Maxifleur-kunstplanten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.