Direct lampen
Home,  Lifestyle

Met de donkere dagen op komst, tijd voor nieuwe lampen!

Eigenlijk moet ik er nog niet aan denken, maar het einde van de zomer komt toch echt in zicht! Tijd om het huis weer gezellig te maken, want ja, in de winter ben je toch meer binnen. Ook wilde ik even goed naar ons lichtplan in de kamer kijken. Met รฉรฉn grote lamp was het een werkplaats ๐Ÿ˜‰ . In deze blog lees je hoe ik ben geslaagd!

Inrichting

Qua inrichting zitten mijn man en ik gelukkig op รฉรฉn lijn. Toch houd ik wel van een beetje afwisseling en dus verander ik vaak mijn accessoires en de indeling van de kamer. Qua licht ben ik alleen geen held, dus we hadden gewoon รฉรฉn grote lamp. Niet echt gezellig natuurlijk, dus dit moest echt veranderen voor de donkere dagen. Ik vind het dan ook heel gaaf dat ik bijย Directlampen.nlย leuke lampen uit mocht kiezen. Mijn man en ik zijn er samen echt even voor gaan zitten om te kijken waar we graag lampen wilde hebben in de kamer en wat er dan mooi zou staan.

Keuze maken

In de vensterbank

We “moesten” dus een keuze maken uit alle toffe lampen uit de webshop. Verrassend genoeg waren we er voor de lampen die ik in de vensterbank wilde snel uit. Namelijk deย Driepoot tafellamp Lumidem Stocka zwart. Ik kan er niet tegen als mijn vensterbank niet symmetrisch staat, dus heb ik voor twee lampen gekozen, ieder in een hoek van de vensterbank. Ik heb nog even getwijfeld tussen de zwarte en de witte, maar ben uiteindelijk dus toch voor de zwarte gegaan. Onze meubels zijn al bijna allemaal wit en dan wordt het wel heel steriel allemaal.

Op het bijzet tafeltje

Direct LampDaarnaast hebben we nog een tafeltjes tussen de banken staan, daar wilden we ook graag een lampje. Het is een donker hoekje, terwijl wij er wel altijd zitten. Een grote lamp vind ik hier niet mooi staan, dus het moest een kleine worden. Deze keuze was moeilijker te maken, maar na wat overredingskracht van mijn kant ;), hebben we ook hier een goede keuze in kunnen maken. Het is deย Rechthoekige schemerlamp Trio Leuchten Ping witย geworden. Een klein maar fijn lampje die precies op het tafeltjes past. Dit lampje zou trouwens ook leuk op je nachtkastje staan en is in verschillende kleuren verkrijgbaar.ย (Onze lieve poes Lana kreeg ik niet weg van haar plekje, ze besloot te poseren voor de foto. Nu had ik haar weg kunnen knippen, maar in vind het ook wel leuk zo op de foto :).)

Lampen

Ik heb er eigenlijk nooit zo bij stil gestaan, maar het is dus echt belangrijk om een lichtplan te maken voor in je huis. Licht heb je op verschillende momenten nodig en voor diverse doeleinden. (Licht om te lezen moet natuurlijk aan andere eisen voldoen dan een sfeer lampje.) Onze kamer is nu klaar en in de keuken hebben we niet meer nodig dan een mooie plafond lamp. Op onze eigen slaapkamer zijn twee nachtlampjes genoeg. Ik wil alleen nog even kijken voor op Daan zijn kamer. Over een tijdje is hij commode af en krijgt hij een bureautje, waar natuurlijk een stoere lamp op moet. Ik heb al een mooie op het oog, namelijk deย Trendy bureaulamp Anne Brusk blauw. Deze past goed bij alle blauwe accenten op zijn kamer en geeft genoeg licht als hij aan zijn bureautjes wil zitten lezen of tekenen.

Denk jij na over waar je welke lampen plaatst? Ik heb wel een grote voorkeur voor een bepaalde stijl lampen, heb jij dat ook? Wat voor lamp staat er nog echt op je verlanglijstje? Bij mij is dat een mooie kroonluchter in de keuken, in plaats van de lamp aan het plafond.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram,ย Bloglovin of Pinterest? [AdSense-A]

14 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.