Een opblaasbare jacuzzi, top of flop
Home

Een opblaasbare jacuzzi, top of flop?

Een opblaasbare jacuzzi, een hele fijne luxe als je het mij vraagt! Afgelopen voorjaar kochten wij onze opblaasbare jacuzzi en ik bedacht dat het misschien wel leuk was om nu eens te vertellen of het een top of flop aankoop was! Zoals je op de foto hierboven kunt zien, hebben wij er in ieder geval een heel fijn en relaxt plekje van gemaakt!

Waarom een opblaasbare jacuzzi ons zo fijn leek? Ik ben een echte waterrat en kom helemaal tot rust in het water, Daan heeft dat ook. Doordat hij nu een heel tof speeltoestel in de tuin heeft, wordt het met een zwembad wel erg vol. De opblaasbare jacuzzi is dan wel een fijne oplossing. Ook de man des huizes heeft er lichamelijk gezien heel veel baat mij, hij heeft minder pijn door geregeld even lekker te bubbelen.

Een opblaasbare jacuzzi

Het is best een dure aankoop, dus ik raad je zeker aan om goed onderzoek te doen! Wij hebben gekozen voor een variant die niet te duur is, Daan had immers ook al een speelhuisje gekregen en daarbij wilden we eerst kijken of het wel echt iets voor ons was. Mijn ouders hebben een bubbelbad van MSPA en dat bevalt hen prima. Met die ervaringen in mijn achterhoofd kochten wij ook een opblaasbare jacuzzi voor 4 personen van MSPA.

Het bubbelbad opzetten

Onder onze overkapping hebben wij genoeg ruimte, dus wij hebben ervoor gekozen om de jacuzzi daar neer te zetten. Ik scoorde een paar toffe tuinposters en een paar gezellige lampjes. Op de grond hebben wij zwembad tegels gelegd, met een stuk kunstgras eroverheen. De jacuzzi is aan de onderkant nu goed beschermd en daarnaast houdt het bad zo ook beter de warmte vast.

Het opzetten was echt appeltje eitje, al met al zijn we nog geen half uur bezig geweest. Oké, hij moest toen nog wel gevuld worden, maar dat ging ook razendsnel!

Onderhoud

Qua onderhoud was het wel even een zoektocht. In eerste instantie kozen wij voor een natuurlijk product; AquaPerfect. Een natuurlijk product is beter voor het bad, maar we merkten dat de pomp niet sterk genoeg was om de AquaPerfect goed te laten werken. Wij zijn overgestapt op chloor, in combinatie met Aqua Pur van BSI. Dit bevalt ons heel erg goed, zeker omdat BSI alle producten heeft om te zorgen dat het water van goede kwaliteit blijft.

De waterkwaliteit

De filters voor de jacuzzi zijn wel aardig prijzig, maar gelukkig hebben wij een adresje gevonden waar we ze in bulk voor een fijne prijs aan kunnen schaffen. Ééns in de twee weken vervangen wij een deel van het water en voegen we nieuwe Aqua Pur toe. Tussendoor testen wij geregeld het water met de teststrips en corrigeren wij het waar nodig.

Lekker bubbelen!

Je kunt het bad instellen tot een warmte van maximaal 40 graden, wij zetten hem meestal op 38 graden. Als je wilt dan kan je de bubbels aanzetten, die na 20 minuten automatisch weer uit gaan, maar het is ook heerlijk om er gewoon lekker zo in te zitten. Het lijkt mij nog heel fijn om hoofdkussentjes op de rand te hebben en een dienblad voor een glaasje drinken.

Met een lekker geurtje!

Bubbelen is natuurlijk al heerlijk, maar ik kan mij nog herinneren dat je vroeger in het zwembad in de bubbelbaden een geurtje kon kiezen. Van BSI kwam ik verschillende geurtjes voor in de jacuzzi tegen. Samen met mijn moeder kocht ik eucalyptus en lavendel. Je doet echt heel lang met een flesje, dus besloten we om de geurtjes te delen, heerlijk die afwisseling!

En wat kost dat dan?

Ja, je bent Nederlander of niet natuurlijk… Wat kost zo’n opblaasbare jacuzzi nu? De totale kosten hangen natuurlijk van verschillende dingen af, maar ik zal even op een rijtje zetten wat je allemaal nodig hebt (dit verschilt natuurlijk wel per bubbelbad).

 • Aanschaf opblaasbare Jacuzzi (je kunt dit natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt)
 • Zwembad vloertegels
 • Een stukje kunstgras (mocht je dat fijn vinden natuurlijk)
 • Chloor
 • Chloordrijver
 • Aqua Pur van BSI
 • Teststrips voor je water
 • PH up en PH Down (ook van BSI)
 • Lekkere geurtjes voor tijdens het bubbelen
 • Filters (wij doen gemiddeld één week met een filter)
 • Stroom (ik heb het even opgezocht en het kost je ongeveer € 1,50 per dag).

Een opblaasbare jacuzzi, top of flop?

Dit is natuurlijk de vraag waar ik dit artikel mee startte. Wat mij betreft is hij helemaal top! We genieten er nu een paar maanden van en ik zou het heel jammer vinden als hij bijvoorbeeld kapot zou gaan. Het bad biedt echt een hele fijne ontspanning voor ons en dat is natuurlijk ook waarvoor we hem aangeschaft hebben. Het enige nadeel vind ik dat het bubbelbad in de winter helaas niet kan blijven staan, want het is dan gewoon te koud buiten. Ik zou het wel fijn vinden als we er één zouden hebben die wel buiten kon blijven staan, wie weet in de toekomst…

Een opblaasbare jacuzzi, lijkt jou dat wat?

Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech!
Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech is Speelgoed van het Jaar in Nederland! Wederom super leuk en leerzaam speelgoed voor de wat oudere kinderen. Alle kleine en grote professoren; welkom in de wereld van virussen en cellen! Mijn Interactieve Video Microscoop valt zeker in de smaak bij alle wijsneuzen van 7 tot 99 jaar! Natuurlijk mag je er ook gewoon mee spelen als je 100 bent 😉 . Turen naar de grootste geheimen van het aardse leven is natuurlijk super indrukwekkend, wie wil dat nu niet? Gerelateerd
Verder Lezen
Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 Winnaars Vakjury
De vakjury heeft de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 bekend gemaakt! Tijdens de zomervakantie hebben ze 156 stuks speelgoed uitgebreid getest en beoordeeld. Hier zijn uiteinde drie winnaars in 15 categorieën uitgekomen! Vanaf nu mag het publiek, dus ook jij, stemmen op hun favoriet. Dit kan tot en met 28 oktober 2022 en je maakt daarbij ook nog eens kans op een mooie prijs als je stemt! Gerelateerd
Verder Lezen
Badmode 2022, zeker niet te missen in deze prachtige zomer!
Wat een prachtige zomer hebben we dit jaar hè! Ik kan daar zeker van genieten! Fijne badmode mag dan ook zeker niet ontbreken deze zomer, al voel ik mij soms wel onzeker in badmode. Gelukkig staat de Badmode 2022 bij veel verschillende lichamen, zo vind ik het bijvoorbeeld heel fijn om een jurkje of rokje over mijn badkleding te dragen. Ook dat kan natuurlijk gewoon, lekker dat dragen waar je je prettig in voelt. Gerelateerd
Verder Lezen
Langer zelfstandig blijven wonen, denk eens aan het plaatsen van een mantelzorgwoning
Het plaatsen van een mantelzorgwoning kan bijdragen aan de wens om langer zelfstandig te blijven wonen. Langer zelfstandig blijven wonen is een wens van steeds meer mensen die hulpbehoevend zijn. Ik begrijp dat wel, want wie wil er nu niet in zijn fijne vertrouwde omgeving blijven wonen? Een mantelzorgwoning is een woning voor mensen die mantelzorg behoeven, een fijne woonoplossing voor hen die graag in een vertrouwde omgeving willen blijven wonen. Gerelateerd
Verder Lezen
De voordelen van Perzische tapijten(1)
Ben je van plan om binnenkort je interieur een nieuwe boost te geven? In dat geval is het zeker geen slecht idee om een Perzisch tapijt aan te kopen. Het is namelijk om meerdere redenen voordelig om deze aan te kopen. In dit artikel gaan we wat dieper in op de verschillende voordelen. Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.