Help! Schimmel in huis, hoe los je dat op
Home

Help! Schimmel in huis, hoe los je dat op?

Schimmel in huis, je hoort steeds meer mensen er last van hebben. Het niet aanzetten van de kachel kan daar een rol in spelen, net als bijvoorbeeld niet goed ventileren. Er kunnen verschillende oorzaken voor de schimmel zijn, of een combinatie van diverse factoren. Als je schimmel in huis hebt, dan wil je daar natuurlijk vanaf! Maar hoe los je dit probleem op?

Niemand wordt natuurlijk blij van een grote schimmelplek in zijn huis. Het ziet er niet alleen vies uit, het is ook nog eens erg slecht voor je gezondheid. Als je schimmel in je huis hebt, dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf! En als je er dan vanaf bent, dan wil je natuurlijk ook voorkomen dat het terugkomt. In dit artikel probeer ik kort voor je samen te vatten hoe schimmel in je huis ontstaat, hoe je het schoon kunt maken en vervolgens ook kunt voorkomen.

Schimmel in huis, wat nu?

Op een dag ontdek je die grote schimmelplek in je huis. Alle alarmbellen gaan af, want schimmel betekent dat er iets aan de hand is. Het ontstaat niet zomaar, ziet er vies uit en is ook nog eens slecht voor de gezondheid. Een probleem dat je natuurlijk zo snel mogelijk op wil lossen. Althans, dat zou ik wel doen!

Hoe ontstaat schimmel in huis

Schimmel in huis kan verschillende oorzaken hebben en is soms een combinatie van factoren. Meestal zijn schimmels het gevolg van een vochtprobleem in je huis. Vochtproblemen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld lekkage, je huis niet warm kunnen houden of niet goed ventileren. Een lekkage kan iedereen overkomen, bijvoorbeeld rond de ramen of in het dak.

Naast lekkage kan niet goed ventileren ook een oorzaak van de schimmel zijn. Niet goed ventileren in bijvoorbeeld de badkamer, keuken of kelder geeft schimmels een extra boost om te groeien. Met name de kelder is een fijne plek voor schimmels, vaak is het er lekker vochtig! Schimmel in de kelder bestrijden is dus zeker belangrijk, het is jammer als al je spullen in de kelder aangetast worden door schimmels.

Schimmel in huis schoonmaken

Wanneer je schimmel ontdekt, dan is het zaak om dit zo snel mogelijk schoon te maken. Je kunt met allerlei tips van het internet zelf aan de slag gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om een professioneel bedrijf in te schakelen. Een bedrijf als Lavos helpt je graag bij het verwijderen van de schimmel en vele andere werkzaamheden! Het inhuren van een gespecialiseerd bedrijf is aan te raden, zij weten immers precies wat ze moeten doen.

Als je toch zelf aan de slag wilt

Wil je toch liever zelf aan de slag met het schoonmaken van de schimmel? Dan geef ik je graag een paar tips, maar denk ook met name om je eigen veiligheid! Schimmel kan je schoonmaken met diverse huis, tuin en keukenmiddeltjes. Zoals ik al schreef zijn er op het internet ontzettend veel schimmel reinigingsmiddelen te vinden, kijk dus zelf wat er bij de situatie past.

  • Een goede bescherming  is enorm belangrijk als je schimmel schoon gaat maken. Draag handschoenen, een mondmasker en een veiligheidsbril om te voorkomen dat je in aanraking komt met schimmelsporen. Hier kan je immers ziek van worden. Zorg er tevens voor dat er veel frisse lucht in de ruimte kan komen waar je bezig bent, dit helpt bij het verwijderen van de schimmelsporen.
  • Schoonmaken van de schimmel kan met veel verschillende schoonmaakmiddelen. Schrob de plek waar de schimmel zit goed schoon, zodat alle sporen verwijderd worden. Neem daarna de plek nog eens goed af met schoon water.
  • Laat de plek goed drogen om te voorkomen dat schimmels snel een kans krijgen om terug te groeien. Dit kan even duren, maar is wel heel belangrijk! Als je de natte plek te snel weer afdekt, krijgen de schimmels weer een kans om te groeien.

Schimmel voorkomen

Schimmel kan je misschien niet altijd voorkomen, maar het is wel belangrijk om bij een aantal dingen stil te staan. Zorg voor droge, goed geventileerde ruimtes, dit geeft schimmels een stuk minder kansen. Heb je schimmel gehad en dit schoongemaakt? Ga dan ook zeker op zoek naar de oorzaak van het ontstaan van de schimmels. Het is niet alleen belangrijk om de schimmels goed te reinigen, ook de oorzaak van het ontstaan van de schimmel zal opgelost moeten worden, anders zie je de schimmels binnen te kortste keren terug!

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.