Home

Een schutting van composiet is de toekomst!

Je hebt natuurlijk al meerdere malen kunnen lezen over onze tuinverbouwing. Op dit moment gaat het, mede dankzij het weer, niet echt snel. Af en toe zijn we wel bezig, maar we maken nog geen grote vorderingen. Wel kwam ik iets tegen wat me heel gaaf lijkt in de tuin! Een composiet schutting (en dan het liefste in plaats van alle coniferen). Wat dat is zal ik je even uitleggen.

Een composiet schutting

Een composiet schutting is een redelijk nieuw producten is een type schutting dat nog niet veel wordt gebruikt. De kans is groot als je in de buurt gaat kijken je vooral houten schuttingen ziet. De bekende houten schuttingen zijn relatief goedkoop, maar eisen veel onderhoud. Een composiet schutting daarentegen is een zeer duurzame oplossing. Een schutting van composiet is onderhoudsarm, zeer duurzaam en geeft een moderne look.

Daarbij is de schutting eenvoudig te plaatsen. In de palen zit namelijk een gleuf, waar de planken mooi op hun plek glijden. Over glijden gesproken, mocht je zelf kinderen hebben of komen ze wel eens bij jou in de tuin spelen? Dan is een schutting van composiet ideaal. Het materiaal is namelijk vrij van splinters en is daarom dus ook kindvriendelijk.

Onderhoudsarm

Composiet kan men zien als materiaal dat tussen hout en kunststof zit, wordt ook wel WPC (wood plastic composite) of HKC (hout kunststof composiet). Het grootste voordeel van composiet is dat het nauwelijks vocht opneemt en heeft daardoor geen last van rot, splintering, kromtrekken of breuken. Naast dat je het niet hoeft te schoonmaken, is het ook niet nodig om elk jaar je schutting opnieuw in de olie of lak te zetten.

Van hoge kwaliteit en duurzaam

Composiet wordt samengesteld uit FSC gecertificeerde houtvezels en gerecycled kunststof. Zo heeft de schutting de natuurlijke uitstraling van hout en de voordelen van kunststof. Een composiet schutting is goed bestand tegen de Nederlandse weersomstandigheden. Het steeds opnieuw schilderen van je schutting is niet meer nodig, het materiaal verkleurt nauwelijks.

Geeft een moderne look

Een schutting is letterlijk en figuurlijk de omlijsting van je tuin. Tegenwoordig is een schutting niet alleen meer een functionele tuinafscherming maar kan het ook een echte eyecatcher zijn. Daarnaast zijn de schuttingen in diverse kleuren en afmetingen te verkrijgen. Zo kun je bijvoorbeeld naast dichte tuinschermen ook kiezen voor composiet zelfbouw schuttingen. Deze composiet schutting aanbieding worden opgebouwd uit losse rabatdelen, zeer flexibel naar eigen wens op te bouwen. Een populaire kleur composiet schutting is antraciet. In combinatie met de donkere aluminium palen geeft het een strakke en moderne uitstraling aan je tuin!

Vooral de antraciet kleur spreek mij erg aan! Het past heel goed bij onze tuinmeubelen. Als we deze schutting op de plek van de coniferen zetten, dan geeft dat de tuin zoveel meer uitstraling! Begrijp me niet verkeerd, groen in de tuin vind ik mooi, maar half dode bruine coniferen heb ik niets mee. Daarbij is de tuin van de buurman net een oerwoud/moeras, dat ik daar ook niet steeds tegenaan wil kijken 😉 .

Kende jij dit soort schuttingen al? Wat vind je ervan? Zou je het zelf in je tuin plaatsen?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.
De afbeelding heb ik ontvangen van de opdrachtgever.


18 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.