Sfeer in de woonkamer met een sfeerhaard.

sfeerhaard

Sfeer in de woonkamer met een sfeerhaard.

We zijn halverwege de winter en hoewel het weer wat zachter lijkt te worden, weet je maar nooit wat er nog komen kan! Ik vind het fijn als er een gezellige sfeer in huis is, met name in de woonkamer! Een sfeerhaard is wat mij betreft een item dat niet mag ontbreken in de woonkamer. Wat ik wel belangrijk vind is dat hij ook veilig is voor kinderen, ik moet er niet aan denken dat er iets gebeurd!

Een sfeerhaard

Een sfeerhaard is er natuurlijk is allerlei soorten en maten. Hierdoor is er voor iedereen wel een model dat bij het huis en interieur past. Wij moeten kijken naar een klein exemplaar, aangezien onze woonkamer niet zo heel groot is. Daarnaast wil ik dat hij veilig is voor kleine kinderen, ik moet er niet aan denken dat er iets gebeurd.

Een gashaard of elektrische haard?

Bron: Haardenexpert

Een belangrijke keuze die gemaakt moet worden is of we voor een gashaard of elektrische haard gaan. Persoonlijk heb ik niet zoveel met een gashaard, al vind ik deze Dru gashaard collectie wel leuke modellen hebben. Ik denk dat ik eerder voor een elektrisch model zou gaan. Op de één of andere manier geeft mij dit een veiliger gevoel, zeker met kinderen. Een elektrische haard met schouw vind ik heel gaaf, zeker zo’n mooie witte schouw zou prachtig in de kamer staan. De haard kan een strakke afwerking hebben, zoals hiernaast afgebeeld. Daarnaast zijn er ook haarden die wat minder strak afgewerkt zijn (zoals de foto helemaal bovenaan dit artikel), dat vind ik persoonlijk wel bij ons interieur passen.

Houtkachel

Weet je wat ik trouwens ook heel mooi vind? Een houtkachel, al zou ik die niet in huis willen hebben. Met name omdat er hier een kindje rond loopt. Nu kan je natuurlijk veel doen om het veilig te maken, maar ik vind het zelf gewoon geen prettig idee. Het lijkt me wel heel gaaf om achter in de tuin onder het afdakje een houtkachel te hebben. Wel lekker als het in de avond wat kouder wordt maar we toch nog wel buiten willen zitten. Daarnaast staat het ook gewoon gezellig.

Bron: Haardenexpert

Wat vind jij van een haardje? Zou je eerder voor een haard binnen of buiten gaan?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.
Bron uitgelichte afbeelding; Haardenexpert. Alle afbeelding in deze blog zijn met toestemming van Haardenexpert geplaatst.


30 thoughts on “Sfeer in de woonkamer met een sfeerhaard.

  1. ik vind echte houtkachels super !! maar het stoken van hout schijnt wel reuze millieu onvriendelijk te zijn en dat is bij mij zeg maar een “dingetje”. Of eigenlijk: een goede reden om iets te laten

  2. Hoi Nadia, ik heb altijd graag zo’n haard gehad willen hebben, maar het is er nooit van gekomen helaas. Misschien in ons volgende huis, want het geeft een enorme gezelligheid. gr. Jeannet

  3. Ik vind een ‘echte’ open haard heel mooi. Je weet wel, zoals je soms in die restaurants of hotels ziet. Met van die comfy fauteuils eromheen en genietend daar opgekruld in zitten met een kop koffie, warme chocolademelk of een lekker glas cognac. Of een speciaalbiertje 😉 Thuis vind ik het wel een ding. Het lijkt mij spannend om te gaan slapen en dan heel goed moeten checken of het echt wel uit is. En inderdaad, met een klein kind in huis is het wat spannend. Met een hekje ervoor kunnen er nog steeds vonkjes richting kind gaan. Met een glasplaat heb je kans op klevende handjes. Brrr. Een elektrische haard vind ik eerlijk gezegd niet zo mooi. Alleen een schouw, daar hebben we ook weleens aan gedacht. Wat je weleens in van die mooie Amsterdamse huizen ziet. En dan met alleen een set stompkaarzen erin. Maar dat kost dan weer teveel ruimte.

  4. O wat leuk zeg! Ik had in mijn vorige woning ook een sfeerhaard. Zo leuk en gezellig vond ik dat altijd en je kan het ook nog eens gebruiken om mooie decoratiestukken op te zetten.

  5. Ik wil echt al heel lang een nieuwe haard in ons huis. Wij hebben een lelijke gashaard, die door de vorige bewoners geïnstalleerd is. Een houthaard lijkt mij het mooist eigenlijk. Some day…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...