Een stoere jongenskamer, met hangstoel!
Home,  Review

Een stoere jongenskamer, met hangstoel!

Het was tijd om Daan zijn kamer een metamorfose te geven! In de kerstvakantie vonden we daar de tijd voor en het resultaat is een echte stoere jongenskamer geworden! Met een groot bed, een bureau en een supergave hangstoel (waar ik stiekem heel jaloers op ben)! Zelf is hij er ook erg trots op, iedereen mag zijn kamer zien en zelfs blijven logeren! Ik vond het best lastig om keuzes te maken, maar vertel je in deze blog graag hoe we tot dit resultaat gekomen zijn!

Stoere jongenskamer

Daan had altijd al een mooie kamer, maar het was tijd voor verandering. Zijn kamertje was nog van toen hij baby was. Niet dat hij nog in een ledikantje sliep hoor, het was een mee groei kamer . Daar hadden we bewust voor gekozen, omdat hij er dan lekker lang mee zou kunnen doen! De praktijk was alleen anders, de kamer indeling was super onpraktisch en dus moest er iets veranderen. Van kleine jongenskamer naar stoere jongenskamer, een plek om lekker te spelen en te chillen!

Het grote bed

Groot jongensbed

Daan sliep in een peuter bed, die op zich nog prima was! Wij hadden alleen zoiets van, als we de boel aanpakken, dan doen we het ook direct goed! De bedoeling was een boxspring bed van 120 breed. Groter dan normaal, maar ideaal voor als er een keer een logeetje komt. Daarnaast kunnen wij dan ook eens lekker bij hem in bed kruipen! Nu bleek alleen het stuk waar het bed kwam te staan net iets meer dan 140 breed te zijn. Met een bed van 120 bleef er dus een nutteloos stukje ruimte over. Daarnaast is er niet heel veel opbergruimte op zijn kamer en onder een boxspring passen niet goed van die bakken voor onder het bed. Een dilemma dus!

We hebben er uiteindelijk voor gekozen om een bed van 140 te kopen. Een beetje groot voor zo’n klein jongetje, maar we hebben nu geen nutteloze ruimte op zijn kamer en er kunnen bed bakken onder zijn bed, want we hebben niet voor een boxspring gekozen. Een bijkomend voordeel is ook dat als Daan er niet is en wij visite hebben, zijn kamer als logeerkamer gebruikt kan worden. Nu kan dat nog, als hij grote is dan wordt dat vast niet meer gewaardeerd ;).

Een relax plekje

HangstoelWat is er nu fijner dan een plekje waar je even helemaal tot rust kan komen? Daan vindt het heerlijk om een boekje te lezen of gewoon lekker te chillen! Toen ik een hangstoel van Tropilex uit mocht zoeken, wist ik precies waar die moest komen te hangen! We kozen voor de kleur groen, want zijn kamertje is zwart/wit/grijs en dan de accessoires met geel en groen (don’t ask why, dat ligt bij zijn vader). Op zijn kamer is een balkenplafond, dus met de juiste bevestiging kan de hangstoel mooi op zijn kamer hangen. In de zomer kunnen we hem zo van het plafond halen en lekker in te tuin hangen. Ik was benieuwd of hij er ook echt in ging zitten en dat valt me niets tegen! Hij kruipt er bijna dagelijks in met zijn knuffelbeesten en vaak met een boekje… Zie dat pretbekkie ook op de foto!

Bij Hangmatgigant hebben ze een ruimte keuze uit hangstoelen in allerlei stijlen. Tropilex heeft ze in verschillende designs en in diverse kleuren. Daarnaast zijn er hangstoelen die geschikt zijn voor รฉรฉn of twee personen… Er is er dus ook รฉรฉn waar je lekker samen in kunt “rondhangen”! Bij de hangstoelen zijn bijpassende kussentjes te krijgen (die zag ik helaas pas later, want dat zou nog wel heel gaaf zijn) en je kunt ook direct de juiste bevestigingsmaterialen mee bestellen.

Een bureau

Op dit moment is er nog geen huiswerk dat gemaakt moet worden, maar dat gaat vast nog wel komen! Daarnaast stond onze huiskamer vol met lego bouwsels en die kunnen straks mooi naar boven! Aan de ene kant heeft hij een bureau met en bureaustoel eraan. Hier kan hij voor nu lekker zitten kleuren (alleen met potloden, want ik wil niet weten wat er met stiften gebeurd) en knutselen. Het andere bureau wordt straks nog vervangen door een langer en breder exemplaar. Daar kan hij dan lekker al zijn lego dingen op zetten die hij gemaakt heeft.

Door het schuine dak is er onder de bureaus ruimte voor opbergbakken. Laat die van Ikea daar nu ideaal voor zijn! Er past veel in en ze kunnen onder het bureau staan zonder dat je er last van heb als je er zit. Ze staan nu vol met ToetToet spullen, maar ik vrees dat die periode straks wel voorbij is… Jammer, want het is zo leuk! De bakken komen dan vast vol met lego ๐Ÿ˜‰

Ikea bureau

Het resultaat!

Iedereen hier in huis is blij met het resultaat… Er moeten nog wat puntjes op de i gezet worden. Zo komt er boven zijn bed nog een zwarte plank, worden de bureau poten vervangen door zwarte poten en moet de inbouwkast nog uitgezocht worden, zodat daar zijn kleding in kan. Daarnaast moet er nog wat decoratie aan de muur, maar voor nu is het al een hele mooie stoere jongenskamer geworden. Er kan geslapen, gespeeld en gechillt worden! Daarnaast is er genoeg opbergruimte en hebben wij toch iets met de schuine wanden kunnen doen. Ik ben tevreden voor nu!

Waar houd jij rekening meer bij het inrichten van de kamer voor de kinderen?

“Tropilex Hangstoel” kopen 

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks… โ™ฅ

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.