Home

5 tips om je huis goed te ventileren!

Het ventileren van je huis is ontzettend belangrijk! Je wilt natuurlijk niet tussen de vervuilde lucht wonen. Vervuilde lucht? Jazeker, we vervuilen onze eigen lucht, vaak met dingen waar je helemaal niet bij stil staat. Gelukkig is ventileren niet moeilijk en heb ik een aantal tips voor je!

Je huis ventileren

Zoals ik hier boven al schreef snappen we allemaal wel dat het niet goed is om alles in huis pot dicht te hebben. Voor de ventilatie is het namelijk belangrijk dat er frisse lucht in het huis komt. Zeker de nieuwbouwhuizen zijn tegenwoordig zo goed geรฏsoleerd dat er niet zomaar frisse lucht naar binnen kan. Het is dus zaak om dan zelf goed te ventileren. Dat kan met mijn onderstaande tips, maar je kunt ook denken aan bijvoorbeeld een mechanische ventilatie.

Ik hoor het je bijna denken…

Mijn huis is niet vies hoor! Nee, ventileren heeft ook niets met vies zijn te maken. Het heeft met je gezondheid te maken, want we willen allemaal genieten van frisse lucht toch? Steeds meer mensen leven ongezond, denk aan niet sporten, niet gezond eten en roken. Allemaal dingen waar je zelf iets voor moet doen of laten. Juist ventileren is iets waar je bijna geen omkijken naar hebt, maar wel goed is voor je gezondheid.

Hoe vervuil jij de lucht in je huis?

Dat er vervuilde lucht in ons huis is, dat is de schuld van onszelf. We doen het niet eens bewust, want wist jij dat we onze eigen lucht al vervuilden door alleen al schoon te maken? En wat dacht je van koken, de was doen en douchen? Allemaal zaken die je doet om lekker fris te zijn, maar waarmee je tegelijkertijd dus de lucht vervuild.

Maar geen paniek… Ventileren kan je leren! Zeker met onderstaande tips heb jij voortaan ook een lekkere frisse lucht in huis!

Tips om je huis goed te ventileren

  1. Rook niet in huis! Het is natuurlijk je eigen huis en je moet het zelf weten, maar roken in huis zorgt nu eenmaal niet voor een frisse en schone lucht in huis… Ga lekker buiten een frisse neus halen ๐Ÿ˜‰ .
  2. Zorg ervoor dat er altijd frisse lucht naar binnen kan. Dit kan door bijvoorbeeld een raam op een kiertje te zetten of een schuifje open te zetten als je die in je ramen hebt zitten.
  3. Tijdens het douchen, koken en schoonmaken kan een beetje extra ventilatie geen kwaad! Gooi lekker de deuren en ramen open, zodat het goed door kan waaien.
  4. Probeer het vocht uit je huis te weren, door bijvoorbeeld je was lekker buiten te drogen en met een deksel op de pan te koken.
  5. Heb je niet voldoende ventilatiemogelijkheden en maak je gebruik van een mechanische ventilatie? Laat die dan eens in de twee-drie jaar nakijken. Hij moet natuurlijk wel werken!

Wat doe jij om je huis goed te ventileren?

 


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.
Bron uitgelichte afbeelding; Canva


12 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.