5 tips om je huis goed te ventileren!

huis ventileren

5 tips om je huis goed te ventileren!

Het ventileren van je huis is ontzettend belangrijk! Je wilt natuurlijk niet tussen de vervuilde lucht wonen. Vervuilde lucht? Jazeker, we vervuilen onze eigen lucht, vaak met dingen waar je helemaal niet bij stil staat. Gelukkig is ventileren niet moeilijk en heb ik een aantal tips voor je!

Je huis ventileren

Zoals ik hier boven al schreef snappen we allemaal wel dat het niet goed is om alles in huis pot dicht te hebben. Voor de ventilatie is het namelijk belangrijk dat er frisse lucht in het huis komt. Zeker de nieuwbouwhuizen zijn tegenwoordig zo goed geïsoleerd dat er niet zomaar frisse lucht naar binnen kan. Het is dus zaak om dan zelf goed te ventileren. Dat kan met mijn onderstaande tips, maar je kunt ook denken aan bijvoorbeeld een mechanische ventilatie.

Ik hoor het je bijna denken…

Mijn huis is niet vies hoor! Nee, ventileren heeft ook niets met vies zijn te maken. Het heeft met je gezondheid te maken, want we willen allemaal genieten van frisse lucht toch? Steeds meer mensen leven ongezond, denk aan niet sporten, niet gezond eten en roken. Allemaal dingen waar je zelf iets voor moet doen of laten. Juist ventileren is iets waar je bijna geen omkijken naar hebt, maar wel goed is voor je gezondheid.

Hoe vervuil jij de lucht in je huis?

Dat er vervuilde lucht in ons huis is, dat is de schuld van onszelf. We doen het niet eens bewust, want wist jij dat we onze eigen lucht al vervuilden door alleen al schoon te maken? En wat dacht je van koken, de was doen en douchen? Allemaal zaken die je doet om lekker fris te zijn, maar waarmee je tegelijkertijd dus de lucht vervuild.

Maar geen paniek… Ventileren kan je leren! Zeker met onderstaande tips heb jij voortaan ook een lekkere frisse lucht in huis!

Tips om je huis goed te ventileren

  1. Rook niet in huis! Het is natuurlijk je eigen huis en je moet het zelf weten, maar roken in huis zorgt nu eenmaal niet voor een frisse en schone lucht in huis… Ga lekker buiten een frisse neus halen 😉 .
  2. Zorg ervoor dat er altijd frisse lucht naar binnen kan. Dit kan door bijvoorbeeld een raam op een kiertje te zetten of een schuifje open te zetten als je die in je ramen hebt zitten.
  3. Tijdens het douchen, koken en schoonmaken kan een beetje extra ventilatie geen kwaad! Gooi lekker de deuren en ramen open, zodat het goed door kan waaien.
  4. Probeer het vocht uit je huis te weren, door bijvoorbeeld je was lekker buiten te drogen en met een deksel op de pan te koken.
  5. Heb je niet voldoende ventilatiemogelijkheden en maak je gebruik van een mechanische ventilatie? Laat die dan eens in de twee-drie jaar nakijken. Hij moet natuurlijk wel werken!

Wat doe jij om je huis goed te ventileren?

 


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.
Bron uitgelichte afbeelding; Canva


12 thoughts on “5 tips om je huis goed te ventileren!

  1. Sowieso ben ik heel blij dat er hier in huis niet wordt gerookt. Ik vind dat zo smerig. Het raam en de deur staan lekker open, maar dat mag eigenlijk niet. Stel je voor dat het gaat tochten ;-p

    1. Ja heerlijk! Zeker met dit weer… De ramen op onze slaapkamer hebben we altijd open staan, net als die op de overloop en de douche. Zodra het enigszins gaan staat ook beneden alles de hele dag open… Heerlijk!

  2. Handige tips! Als het mooi weer/droog is gooi ik de was ook altijd meteen naar buiten. Hier staan de schuifjes van de roosters altijd open en we luchten het ook regelmatig door de ramen tegenover elkaar open te zetten.

  3. Elke keer ik kan zet ik de ramen en de achterdeur open, ook in de winter. “Het is hier koud”, krijg ik vaak te horen… Koud is het hier meestal niet, vind ik, wel fris. Ik kan echt niet tegen ruimtes waar ik de indruk heb dat er geen zuurstof binnen is of waar zo een typische geur van weinig verluchting hangt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...