Home

Tuinkussens schoonhouden, hoe doe je dat?

Je tuinkussens hebben het waarschijnlijk best te verduren gehad afgelopen zomer. Het was heerlijk weer, wij zijn veel buiten geweest en dat is te zien aan de kussens. Om te zorgen dat ze lang mee gaan, is het belangrijk dat je ze goed onderhoudt. Maar je tuinkussens schoonhouden, hoe doe je dat eigenlijk?

Tuinkussens schoonhouden

Om te beginnen zijn er natuurlijk veel verschillende soorten stoelkussens. Dunne tuinkussens, meestal de “normale” tuinkussens die je in standenstoelen legt. Maar ook dikke tuinkussens, denk hierbij aan de kussens die op je loungeset liggen. Van sommige kussens kun je de hoes eraf halen, maar dit geldt lang niet voor alle tuinkussens. Voordat je ze gaat schoonmaken moet je dit dus even checken, maar dat niet alleen, lees ook altijd even het kaartje dat aan/in je kussens zit. Hierop staan over het algemeen de eventuele was- /schoonmaak voorschriften op.

Kunnen de hoezen eraf?

Als de hoezen van je kussens af kunnen, dan wordt het schoonmaken een stuk gemakkelijker. Toch vind ik het persoonlijk niet altijd even makkelijk, want krijg ze maar weer eens helemaal goed om je kussens heen. Meestal probeer ik het met een doekje en een beetje wasmiddelen schoon te maken (niet wrijven, alleen deppen), maar als het niet schoon wordt, dan gaan ze in de wasmachine. Die van mij kunnen gewoon op 30 graden en ik kies ervoor om ze niet op centrifugeren te zetten.

Zitten de hoezen vast?

Wanneer de hoezen vast zitten, dan kan je ze er dus niet af halen om te wassen. Je kunt net als bij de kussens waarvan de hoes er wel af kan ze schoonmaken met een doekje, water en een beetje wasmiddel (wederom alleen deppen, niet wrijven). Soms is dat alleen niet genoeg! Een tip om ze wel goed schoon te krijgen is door ze in een bad of teil met wasmiddel te leggen. Op deze manier krijgt het wasmiddel iets langer de tijd om in te werken. Persoonlijk gebruik ik altijd lauw warm water.

Schoon geworden?

En, zijn ze schoon geworden? Ik heb het eigenlijk nog nooit gehad dat ik mijn stoelkussens niet weer schoon krijg. Als gewone wasmiddel niet werkt, dan gebruik ik ook weleens groene zeep of Vanish. Let er bij Vanish wel even op dat je niet de variant met bleek gebruikt op gekleurde kussens! Daarbij ook nog even een tip voor het drogen. Buiten drogen is natuurlijk het allerbeste, zeker bij tuinkussens waarvan de hoes er niet af wil, wil je wel dat de hele vulling goed droog is. Leg ze alleen niet in de zon te drogen, daarvan gaan ze namelijk verkleuren en dat is natuurlijk jammer.

Lukt het jou om je tuinkussens goed schoon te houden?
Doe je het op dezelfde manier of heb je nog een andere handige tip?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Pexels


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.