Home

Veiligheid in en rondom je huis, voor een fijn gevoel zo belangrijk!

Je veilig voelen in je eigen huis vind ik echt één van de belangrijkste dingen die er is. Je huis is je veilige haven, de plek waar je je ten aller tijden fijn moet voelen. Helaas zijn er zaken waar je zelf weinig invloed op hebt, maar die wel maken dat je je niet zo veilig voelt in je huis. Gelukkig zijn er systemen die je een handjes helpen met de veiligheid in en rondom je huis.

Allereerst heb je natuurlijk mensen die graag spulletjes willen hebben die niet van hen zijn. Over het algemeen komen ze altijd net langs als jij net even niet thuis bent. Een systeem wat hierbij kan helpen is natuurlijk een alarmsysteem, zo krijg je in ieder geval een seintje bij ongewenst bezoek. Daarnaast kan je natuurlijk ook overvallen worden door een brand, wat is het fijn als je dan een goed brandmeldsysteem hebt. Of wat dacht je van die sluipmoordenaar, koolmonoxide! Het geef mij heel veel rust dat er systemen zijn die ons kunnen helpen/beschermen bij het veilig voelen in ons huis.

Veiligheid in en rondom je huis

Natuurlijk kan je je in je leven niet overal tegen beschermen, maar ik vind het wel enorm fijn dat er verschillende systemen zijn die maken dat ik mij veilig kan voelen in en rondom het huis. Enerzijds heb je natuurlijk de systemen die je in huis beschermen zoals een rookmelder en een koolmonoxidemelder. Anderzijds heb je de alarmsystemen die ook de boel buiten je huis in de gaten houden.

Een alarmsysteem

Veel mensen denken dat een alarmsysteem direct heel veel geld kost, maar je kunt natuurlijk ook voor een goedkoop alarmsysteem kiezen. Op de vraag; “hoeveel kost een alarmsysteem?” is dan ook geen eenduidig antwoord te geven.

De kosten hangen, zoals bij alles, af van de wensen die jij hebt. Vind jij een eenvoudig systeem voldoende of past een systeem met alarmcentrale beter bij je wensen? Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten camera’s, raambeveiliging en/of bijvoorbeeld deurbeveiliging.

Eenvoudig alarmsysteem

Als je op zoek bent naar een betaalbaar alarmsysteem, dan kom je met een eenvoudig alarmsysteem een heel eind. Kort gezegd zorgt een eenvoudig alarmsysteem ervoor dat als er iemand je huis in gaat terwijl het alarmsysteem ingeschakeld is, er een geluidssignaal afgaat in en om je huis. Door dit signaal zal de omgeving gealarmeerd worden, wat de inbreker af zal schrikken. Het is gemakkelijk zelf aan te schaffen en te installeren,

Uitgebreider alarmsysteem

Een eenvoudig alarmsysteem is dus eenvoudig en geeft je vaak niet de mogelijkheid om zelf iets te doen als je niet thuis bent. Wil je dit wel, dan is een systeem met camera’s wellicht een optie, maar dit kost dan ook wat meer. Het is natuurlijk ideaal als je een seintje krijgt als er iets niet in de haak lijkt te zijn en je het direct even zelf kunt controleren.

Rookmelders!

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel rookmelders in huis, heel verstandig vind ik! Wij wonen in een oud huis met veel hout, mocht er brand uitbreken dan kan het natuurlijk snel gaan. Wij hebben een rookmelder systeem dat helemaal aan elkaar gelinkt is. Mocht de rookmelder achterin het huis iets waarnemen, dan gaat automatisch ook de rookmelder op de bovenverdieping voor in het huis af.

Ik vind dit een enorm fijn gevoel, want wij worden dus ook duidelijk gewaarschuwd als we slapen en er achterin het huis op de benedenverdieping brand uitbreekt.

Koolmonoxidemelder

Dit is in veel huishoudens nog steeds een ondergeschoven kindje en daarmee ook een echte sluipmoordenaar. Het vervelende is namelijk dat je koolmonoxide zelf niet gemakkelijk waar kan nemen, een koolmonoxidemelder kan dit wel! Dat is maar goed ook, want koolmonoxide is geurloos, kleurloos en enorm giftig! Het is dus zeker wijsheid om een koolmonoxidemelder aan te schaffen en op te hangen in de ruimte waar je verbrandingstoestel hangt.

Jezelf veilig voelen in je eigen huis

In de tijd dat ik niet zo goed in mijn vel zat, was ons huis echt de enige plek waar ik mij fijn voelde. Het was en is nog steeds mijn veilige haven, de plek waar ik mij fijn voel en tot rust kan komen. Veiligheid in en rondom je huis is niet voor iedereen vanzelfsprekend, al zou het dat wel moeten zijn.

Het veilige gevoel hoef je natuurlijk niet alleen maar uit systemen te halen die helpen om je huis veiliger te maken. Veiligheid zit hem ook in de mensen met wie je in een huis woont. Is het fijn in huis en hangt er een prettige sfeer? Dan kan dit je zonder allemaal systemen natuurlijk ook een veilig gevoel geven.

Ik voel mij veilig in ons huisje

Ik ben oprecht dankbaar dat ik mij veilig kan voelen in ons huisje. Het is klein maar fijn, we verbouwen nog altijd, maar de sfeer is er goed. We hebben verschillende systemen die ons helpen om het huis veilig te houden, maar daarnaast zorgen we er met zijn drieën ook voor dat iedereen zich veilig voelt in ons huis. Klinkt vanzelfsprekend, maar dat is helaas niet voor iedereen.

Veiligheid in en rondom je huis, wat is voor jou belangrijk?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; Homegrounds Pixabay (Gratis stockfoto – Canva)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.