Verbouwen 2.0
Home

Verbouwen 2.0, verder met het volgende project!

Ondertussen wonen wij alweer meer dan tien jaar in ons mooie jaren dertig huisje. We hebben al ontzettend veel verbouwd, maar er liggen ook nog heel wat klussen te wachten. Nee, het is geen `mijn man is klusser` idee gelukkig, het is meer een kwestie van keuzes maken. Het geld groeit nu eenmaal niet aan de bomen! De twee projecten die nu op de planning staan zijn vrij groot, verbouwen 2.0 noem ik het, maar als alles klaar is, dan zijn we weer een stapje verder bij ons droomhuis!

Verbouwen 2.0

Waarom koop je een klushuis? Uhhh… ja, die vraag hebben wij onszelf de afgelopen jaren ook meerdere malen gesteld. We konden namelijk helemaal niet klussen, handig hรจ! Gelukkig gaat dat ondertussen stukken beter en kunnen we heel veel zelf, maar zonder mijn vader hadden we het nooit gered. Als hij niet had gezegd dat hij ons zou gaan helpen, dan hadden we dit huis nooit gekocht.

Mijn man en ik waren net twintig toen we samen wilden wonen. Dan heb je natuurlijk de optie huren of kopen. De huurprijzen zijn natuurlijk vrij hoog en dan krijg je een vrij standaard huisje. Niets mis mee natuurlijk! Kopen was ook een optie, al konden we niet veel lenen, omdat we nog zo jong waren. Het werd dan dus sowieso een huisje waar nog veel aan gedaan moest worden.

En die vonden we! Een klein huisje, in het centrum van onze woonplaats met een gigantische tuin! Echt alles moest eruit en alles moest opnieuw opgebouwd worden, maar de glas in lood ramen en de trap zijn zo mooi, dat het het echt wel waard was. Vol goede moed begonnen we, maar we kwamen er door tegenslagen ook achter dat ons bouwdepot helemaal niet groot genoeg was. Er moesten nog een aantal belangrijke zaken afgerond worden en dus moesten we een krediet aanvragen.

Tien jaar later

Ondertussen zijn we al meer dan tien jaar verder en is er nog genoeg dat gebeuren moet. Er is in de afgelopen jaren veel gebeurd waardoor de verbouwing soms stil lag of er gewoonweg even geen geld was voor grote klussen. Het is keuzes maken en wij hebben altijd de keuzes gemaakt waar wij ons goed bij voelden, dan is het huis nog maar niet af.

Daarnaast zit er ook een grote twijfelfactor in het feit waarom deze klus nog niet gedaan is, maar daarover straks meer! De plannen liggen nu zo goed als klaar, we weten wat we willen en met name ik heb de tijd om projecten aan te gaan pakken. Spannend, maar wel heel leuk en er zit gelukkig geen tijdsdruk achter.

De verbouwingsplannen

De hele trapopgang moet nog gedaan worden. Die is blijven liggen, omdat we niet wisten wat we met de trap naar zolder wilden. Die is er namelijk niet! We hebben heel lang gedacht aan een vlizotrap, maar zijn daar nu toch vanaf gestapt. Er moet een vaste trap komen, zodat er op zolder een slaap/logeer/werkkamer gerealiseerd kan worden. Als die erin zit kunnen we ook de trap die er nu in zit afmaken. Kon dat niet eerder? In principe wel ja, maar ik was heel bang dat als er boven geklust zou worden we dan de hele trap overnieuw moesten gaan doen. De trap wordt mooi licht, maar niet wit. Meer een zandkleur zit ik aan te denken.

Alles duidelijk zou je denken, totdat ik bedacht dat we nog wel meer konden klussen! We hebben een fijne kelder, die middels een deur te bereiken is vanuit de gang. Of nou ja, gang, een vierkante meter waar 4 deuren en de trap in uit komen. Nu had ik het idee om de kelder via een luik toegankelijk te maken en de deur weg te halen. Je krijgt dan onder de bestaande trap heel veel ruimte om de jassen en schoenen op te ruimen… Ideaal, maar mijn uitvoerend medewerker (oftewel de man des huizes, die nu helaas even uit de running is) is overwegend sceptisch zeg maar. Het lijkt mij fantastisch, maar de prioriteit ligt nu eerst bij de zolder en de trapopgang. Het project verbouwen 2.0 moet natuurlijk ook helemaal betaald worden! Geld lenen voor een verbouwing is een optie, maar liever doen we het zonder natuurlijk.

Verbouwing 2.0
Links boven; de trap, hij is ondertussen helemaal ontdaan van een oude traploper, deels geschuurd en deels in de grondverf. Links onder; een blik naar boven. Als het aan mij ligt gaat de muur links eruit in verband met de plannen voor de “kelder”. Rechts boven; de trap van boven gezien. Het zeil ziet er niet echt uit, maar nadat we alles weg gesloopt hadden bleef er kaal hout over, dus daar moest even iets overheen. De schrootjes maken we een lichte kleur en op de wanden komt behang. Rechts onder; de plek waar een trap moet komen. Doodzonde dat het hekje voor een deel moet wijken, maar de trap moet in het midden komen van het bordes en dan een klein trapje naar beide kanten van de zolder. Zie het voor je in allemaal lichte kleuren…

Voor nu is het vooral nog een kwestie van heel goed visualiseren hoe het ooit gaat worden! Het project verbouwen 2.0 is hopelijk volgend jaar klaar, waar we gaan het zien! Alles zelf doen kost nu eenmaal veel tijd, maar zo kunnen we wel veel kosten besparen.

Klussen dus! Heb jij ook nog grote klus projecten in je huis die al een tijdje liggen te wachten? Zo ja, dan ben ik natuurlijk wel heel nieuwsgierig wat!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


2 Comments

  • Tirzah

    Succes! Blij dat we een trap naar zolder hebben nu. Zo dol op dat we het maar als masterbedroom hebben gebombardeerd. De oude slaapkamer gaan we nu aanpakken, bedstee/sarcofaag eruit en dan even kijken want het is een gigantische slaapkamer.
    De trap naar boven moet nog steeds ontdaan worden van twee goed vastgelijmde tapijt lagen met hip 70’s uitstraling. Klus voor hele sterke mensen. En net zoals jij zei, daarna blijft er nog steeds genoeg te klussen. Eerst wachten tot de lente zodat we weer blaadjes aan de geldboom hebben!!

    • Happinessfromme

      Jaaah, zo mooi geworden! Ik heb een hele sterke man (als hij het weer helemaal doet)! Die kan je altijd even lenen hoor… Moet alleen af en toe een beetje bier in en dan doet hij het weer ๐Ÿ˜‰ Wil ik jou trappenspecialist wel een keertje lenen voor geweldige trap ideeรซn!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.