Home

Happy Home โ™ก Verbouwen en vernieuwen!

Verbouwen en vernieuwen, de laatste tijd heb je wel al een beetje op de blog kunnen lezen dat ik druk bezig ben met ons huisje. We wonen hier nu tien jaar en in die tijd is er veel veranderd! Nog niet alles is af (iets met tegenvallers enzo), maar wat wel al af is kan wel weer een opfrisbeurt gebruiken ๐Ÿ˜‰ Zo ook onze vloeren en ik heb toch iets moois gezien!

Jaren 30 huis

Tien jaar geleden hebben mijn man en ik (toen nog vriendje en vriendinnetje) ons eerste huisje gekocht. We waren net twintig en gezien ons budget was een klushuis de beste optie. Bloed, zweet en tranen zitten er al in ons huis. Ondanks alle hulp is het nog niet klaar. Veel kleine dingetjes moeten nog afgewerkt worden en er moet nog een trap naar zolder. Vooral die trap zou fijn zijn, kan ik de spullen een beetje kwijt. Het komt allemaal wel, maar goed tijd en geld, je kent het misschien wel!

Verbouwen

Tijdens de verbouwing heb ik me niet zoveel met dingen bemoeid. Ik ging vooral voor de inrichting en heb geluk met een vent die veel goed vindt. Iets wat ik prachtig vind is tegels op de vloer, het liefst van de hele grote. Nu heeft ons jaren 30 huis overal houten vloeren en was dacht echt geen optie. Onze aanbouw hebben we wel beton in gestort, dus de wc en badkamer hebben gelukkig wel tegels. Een tegelvloer met vloerverwarming, dat leek mij wel wat! Maar helaas, het kon niet en er was ook geen budget voor vloerverwarming.

Vernieuwen

Na tien jaar hetzelfde ben ik wel toe aan iets anders. Toch hebben we afgesproken eerst alle grote klussen aan te pakken en dan het hele huis in รฉรฉn stijl af te maken. Ik weet niet hoeveel jaar het gaat duren ๐Ÿ˜‰ maar de wil is er!

Alle wanden zou ik graag gestuukt willen hebben, zodat ik ze ook een keer een ander kleurtje kan geven. Nu heb ik eigenlijk geen idee of dit op gipsplaten kan. (Als iemand het weet, let me know!) Als het niet kan, dan wordt het glasvezel behang. Hier kan je ook makkelijk overheen schilderen en aangezien ik wel van een beetje veranderingen hou is dat geen overbodige luxe.

Wat betreft de vloeren, ik zou nog steeds graag tegels willen, maar helaas! Nu kwam ik een super fijne oplossing tegen, namelijk een pvc vloer. Je hebt de keuze uit super veel “designs”, waaronder tegels. Het kan op een houten vloer en er kan vloerverwarming onder! Helemaal ideaal, want het gaat lang mee, blijft mooi, is makkelijk te leggen en goed schoon te maken. En dat schoonmaken, dat mag wel met een peuter en twee katten. Ik zou kiezen voor het design met de grootste tegel en dan in het donker grijs of zwart.

Meubels

Qua meubels heb ik niet zoveel te klagen. Die hebben we een jaar of drie geleden allemaal nieuw gekocht. Vooral met mijn eethoek ben ik super blij! Het enige wat ik nog wel graag anders zou willen is de bank. In onze kamer zitten ontzettend veel rare hoekje. Het geeft het huis zijn charme, maar met een bank is het lastig. Het liefste zou ik een hele grote hoekbank willen hebben, waar je lekker met zijn alleen op kan zitten. Ik ben bang dat zo’n grote bank onze kleine kamer zo vol maakt, maar je hoort ook vaak dat het juist wel kan. Daar moeten we ons nog maar even over beraden. Een leren bank vind ik mooi, maar met katten niet ideaal. Ik zou dus voor een stoffen gaan in een donkere kleur, ook weer grijs of zwart.

Genoeg plannen dus! Ben jij tevreden met je huis, of ben je ook druk met verbouwen en/of vernieuwen?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram,ย Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding: Canva

18 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.