Wandpanelen, eyecatchers in het interieur!
Home

Wandpanelen, eyecatchers in het interieur!

Wandpanelen zijn op dit moment DE eyecatchers in het interieur. Misschien weet je nu precies wat ik bedoel, maar het kan ook zijn dat je het helemaal niet kent en dat ik je nu op een leuk idee ga brengen! Een wandpaneel kan je interieur op een makkelijk manier een heel andere uitstraling geven, maar daarnaast zijn er nog een aantal voordelen. Daarover lees je verderop in dit artikel meer.

Ben jij klaar met dat behangetje op je muur of vind je die geverfde muur in de woonkamer wel heel erg saai? Ga dan eens op onderzoek uit en kijk of een wandpaneel je saaie muur wat minder saai kan maken. Ze zijn in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, ze zijn niet alleen mooi in je interieur, het plaatsen van wandpanelen heeft ook nog eens zijn voordelen!

Wandpanelen

Wandpanelen maken je muren een stuk minder saai! Daarnaast geven ze de ruimte echt karakter en zorgen ze ook nog voor een leuk diepte-effect aan je muren. Wandpanelen zijn in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, er is dus altijd wel een wandpaneel die helemaal bij je smaak past. Dankzij deze leuke manier van wandbekleding creëer je een eigen unieke stijl in je huis.

Waar kan je een wandpaneel plaatsen?

Wandpanelen kan je plaatsen voor je muren, maar daarnaast kan je ze bijvoorbeeld ook aan het plafond plaatsen. Een voorbeeld is het creëren van een hoofdbord achter je bed. Door wandpanelen achter je bed te plaatsen lijkt het alsof je een hoofdbord hebt, echter nemen de panelen veel minder ruimte in, maar je bereikt wel hetzelfde effect. Een ander idee is om de wandpanelen achter de televisie te plaatsen, voordeel hiervan is dat je alle kabels gemakkelijk weg kunt werken in het wandpaneel.

Voordelen wandpanelen

Een wandpaneel in je interieur is niet alleen mooi, het heeft ook nog eens zijn voordelen. Zo zorgt een wandpaneel voor een beetje extra isolatie en daarnaast hebben de panelen een geluiddempende werking. Dat laatste is vooral heel erg prettig als je in een gehorige woning woont! De wandpanelen zijn in dat geval een mooie oplossing om geluiden te dempen.

Een mooie eyecatcher in je interieur, die ook nog eens een stukje geluidisolatie met zich meebrengt!

Wil je echt je huis aanpakken met isoleren? Dan is een wandpaneel natuurlijk niet voldoende. Je huis goed isoleren kost dan ook veel meer geld dan een wandpaneel (check eens de ISDE voor een eventuele subsidie voor het isoleren van je woning). Dat neemt natuurlijk niet weg dat een wandpaneel je interieur zeker een upgrade kan geven en de voordelen zijn mooi meegenomen!

Persoonlijke ervaring

Wij hebben zelf nog geen wandpanelen, al heb ik er wel een heel mooi plekje voor in de woonkamer! De verbouwing van de rest van het huis (ja, het mag even duren, iets met tegenslagen) is alleen nog niet klaar, dus de woonkamer moet nog even wachten. Zodra we aan de woonkamer toe zijn, dan staan wandpanelen zeker op mijn verlanglijstje! Mijn ouders hebben wel wandpanelen in de woonkamer en dat lijkt echt prachtig! Door de panelen ontstaat er een leuk diepte-effect op de muren en door hun houtlook krijgt de woonkamer een warme sfeer.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.