Vertel eens…

Dierbare herinneringen moet je altijd koesteren. Ze zitten meestal in je hoofd en je moet erop vertrouwen dat je hoofd ze ook goed voor je bewaard! Maar wat als er nog een manier is om je herinneringen te bewaren, zou je dat dan doen? Vertel eens…

Vertel eens… van Elma van Vliet

Ken je dat? Je hebt een vraag aan je vader, moeder, opa of oma. Of je wilt zelf iets schrijven voor je kinderen of kleinkinderen. Waar moet je dan beginnen? Elma van Vliet heeft een prachtige serie uitgebracht met boeken en andere producten, waarin alle vragen gesteld kunnen worden. Het idee is dat je het boek in eerste instantie aan iemand weg geeft. De ontvanger vult het hele boek dan in en geeft hem uiteindelijk aan jou terug. Daarnaast zijn er ook producten waarmee je direct de interactie met elkaar aan kunt gaan.

 

Vertel eens…

Dit zijn boeken die je zelf geeft aan bijvoorbeeld je vader, moeder, opa of oma. Zij kunnen alle vragen invullen die erin staan. Die vragen gaan over hen zelf, maar ook over jou. Ik heb de boeken zelf ook aan mijn opa en oma’s gegeven. Van één oma heb ik hem terug gekregen en het boekje is me erg dierbaar. Ze leeft nog steeds maar is dementerend en zou het nu nooit meer in kunnen vullen. Mijn andere oma heeft hem helaas nooit meer in kunnen vullen, omdat ze onverwachts overleden is. Van mijn opa heb ik hem nog niet terug, ik weet ook niet of het echt iets voor mannen is, maar ik hoop dat hij hem ooit nog in vult en ik hem krijg. Ook mijn vader en moeder hebben de boeken van mij gekregen. Ik heb ze nog niet weer, maar dat komt vast nog wel. Voor mijn vader zou een digitale versie trouwens wel ideaal zijn, want die leeft meer in de digitale wereld 😉 !

Dagboek…

Er zijn boeken die je zelf al in kan vullen voor bijvoorbeeld je dochter, zoon of je moeder. Dit zijn de boeken die jezelf invult en weg kan geven of zelf bewaard als herinnering. Het boek voor mijn zoon staat nog op mijn verlanglijstje voor mij en Daan. Ik weet niet of hij het leuk vind om later terug te lezen, maar zolang ik leef zal ik het boek zeker koesteren.

Andere producten

Tijdens het schrijven van deze blog kwam ik er achter dat er tegenwoordig ook leuke spelletjes zijn om bijvoorbeeld het gesprek met elkaar aan te gaan of dingen over elkaar te weten te komen. Ik ken ze nog niet, maar het lijken me wel hele leuke producten!

Leuk om te geven en om te krijgen!

Bovenstaande boeken en spelletjes zijn erg leuk om te geven en te krijgen. Dus ben je een keer inspiratieloos, denk dan zeker even aan deze blog! Het moment van het geven is leuk, maar het moment van het terug krijgen is ook erg leuk. Je maakt tegelijkertijd ook nog eens dierbare herinneringen!

Op het moment dat ik deze blog schreef leefde mijn oma nog. Inmiddels is ze helaas overleden, maar ik merk dat ik ontzettend vaak het boekje erbij pak die ze voor mij ingevuld heeft! Ik vind het fijn om het terug te lezen en herinneringen op te halen. Ik hoop ook de boekjes van mijn opa en ouders terug te krijgen ter zijner tijd, want ik merk hoeveel troost het boekje kan bieden. Het is erg jammer dat mijn andere oma het boekje nooit in heeft kunnen vullen.

Deze blog bevat affiliate links.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.