beste zorg voor je huisdier Lana
Lifestyle

De beste zorg voor je huisdier, dat wil toch iedereen!

De beste zorg voor je huisdier, dat willen we toch allemaal? Wij zijn dol op onze huisdieren en doen er dan ook alles aan om te zorgen dat ze het hier goed hebben. Op dit moment hebben wij twee vissen, genaamd Jut en Jul. Zij hebben niet zoveel zorg nodig. Onze katten heb je misschien al eerder ontmoet hier op de blog! Noor, een jonge spring in het veld en Lana, ons oude besje. Ik denk dat ze het hier heel fijn hebben in huis, al kunnen ze zelf niet praten natuurlijk…

Als je mijn blog al langer volgt, dan ken je Noor en Lana vast wel al uit eerdere artikelen. Lana en Noor testen namelijk erg graag allerlei kattenspeelgoed uit! Eerder hadden wij ook nog onze lieve schat Jamie, maar die is helaas overleden. Dat was ontzettend heftig om aan Daan te moeten vertellen, want hoe begeleid je een kind dat afscheid moet nemen van zijn huisdier? Het is nu een tijdje geleden en we missen hem nog enorm, maar Daan zegt het altijd heel mooi; “Hij zit nog in ons hartje en wij zijn goede baasjes voor hem geweest!” Dat is natuurlijk ook precies wat het is.

Hippe snuffelzakjes - Jamie

De beste zorg voor je huisdier

Het leven van huisdieren gaat natuurlijk niet altijd over rozen, dat weten wij als baasjes van twee super lieve katten als geen ander. We zorgen goed voor ze en soms hebben we daarvoor speciale producten nodig. Denk bijvoorbeeld aan druppeltjes of pilletjes tegen de vlooien of een wormenkuur van bijvoorbeeld milbemax. Gelukkig zijn we tot nu toe niet vaak met ze naar de dierenarts geweest, het zijn met name hun eigen domme acties waardoor we wel bij de dierenarts op de stoep staan. Nu ben je zeker wel benieuwd naar die domme acties?

Noor doet de voorwas

Onze “kleine” Noor likt altijd graag de pannen uit. Soms staat een pan nog af te koelen na het koken en dan springt hij graag op het aanrecht om hem even goed uit te likken. Niet heel smakelijk, ik weet het, maar we zien het helaas niet altijd. Op een dag had ik een eitje gebakken, de pan stond af te koelen en opeens rook ik een enorm schroeierige lucht. Was Noor met zijn pootjes op de nog warme/hete kookplaat gaan staan.

Het arme beestjes had zo’n pijn aan zijn pootjes! Ik heb dan ook direct de dierenarts gebeld, waar we gelukkig snel terecht konden. Alles werd even goed schoongemaakt en hij kreeg een zalfje tegen de pijn. Gelukkig is alles goed afgelopen!

Snoozle Loop Krabpaal voor Katten Noor

Lana eet gewoon alles!

Waar Noor het alleen bij eten houdt, eet Lana gewoon alles. Zo had ze een keer een lang stuk plastic te pakken. Dit was een draad die ze aan de onderkant van de bank los had geknaagd. Ik was (en ben) er zeker van dat ze het opgegeten heeft en het leek mij niet goed. We belden de dierenarts en die besloot haar open te snijden. En wat denk je? Niets te vinden! Toch ben ik blij dat we er wel achteraan zijn gegaan, want het had natuurlijk ook mis kunnen gaan.

De beste zorg op alle gebieden…

Naast een bezoekje aan de dierenarts of dingen als ontwormen en ontvlooien kan je dier natuurlijk ook nog andere problemen hebben. Jamie had bijvoorbeeld speciaal voer nodig voor zijn nieren. Niet alleen katten, maar ook bijvoorbeeld honden kunnen speciaal hondenvoer nodig hebben. Als je huisdier bijvoorbeeld een allergie heeft voor bepaalde voedingsstoffen, dan kan je hem niet zomaar al het voer geven wat in de winkel te vinden is. Gelukkig is hypoallergeen hondenvoer en kattenvoer prima online te bestellen.

Liefde

Naast alle zorg die je huisdier nodig heeft omtrent zijn gezondheid heeft hij natuurlijk ook heel erg veel liefde nodig! Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar hier krijgen de dieren alle liefde die ze nodig hebben. Noor is een echte knuffelkont, waar Lana wat meer op zichzelf is. Ze krijgen allebei wat ze nodig hebben, al houdt dat soms in dat Noor de hele dag wil knuffelen. Lana vindt dat niet zo erg, die zoekt een lekker warm plekje om te slapen en dan vindt ze het ook helemaal prima. Heerlijk die verschillende karakters!

De beste zorg voor je huisdier, daar ga jij toch ook voor?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.