Lifestyle

Cadeautips voor als je geen speelgoed wilt geven.

Er is er één jarig hoera hoera! Dat kun je wel zien dat is… Het is weer tijd om een verjaardag te vieren, maar wat moet je nu weer geven? In deze blog lees je over cadeautips voor als je geen speelgoed wilt geven.

Cadeautips

Verjaardagen, Sinterklaas of Kerstmis, allemaal gelegenheden met cadeautjes. Kinderen hebben en krijgen tegenwoordig al veel speelgoed, dus het kan best zo zijn dat je een keer iets anders cadeau wilt doen. Iets origineels, voor jou als gever leuk, maar ook voor diegene die het krijgt. Maar wat kan je dan cadeau doen? Hieronder geef ik je een aantal cadeautips voor als je geen speelgoed wilt geven.

Abonnement

Een leuk alternatief voor speelgoed is een abonnement. Zo heeft de ontvanger gedurende de looptijd van het abonnement altijd iets om naar uit te kijken. Hierbij kan je denken aan een abonnement op een museum, dierentuin of de bioscoop. Een abonnement op een tijdschrift is ook erg leuk, denk hierbij aan bijvoorbeeld aan de Donald Duck of de Tina.

Uitje

Ook een uitje is heel erg leuk om cadeau te geven. Van tevoren heb je zelf al veel plezier aan het plannen en ook de ontvanger heeft nog iets leuks om naar uit te kijken. Bij een uitje kan je aan de volgende dingen denken; een concert, naar het theater, naar een (indoor) speeltuin of een dagje pretpark.

Bakset

Een leuke tip vind ik een bakset. De meeste kinderen vinden het heerlijk om zelf te bakken. Je kunt ook zelf een leuk mandje samenstellen met bijvoorbeeld een schort, koksmuts, receptenboekje en de benodigde ingrediënten.

Boek

Voor de boekenwormen onder ons is een boek natuurlijk een super leuk cadeau. Ook als iemand niet zo gek is op lezen, kan je diegene juist stimuleren om te lezen door een leuk stripboek of tijdschrift te kopen.

Alle boeken maken deel uit van een serie, waar nog meer delen van beschikbaar zijn.

Educatief cadeau

Bron: Myxlshop

Een educatief cadeau kan het ook heel goed doen. Wat denk je dat de ontvanger leuk vind om te leren? Een leuke tip is Jeroen Groen Grashoofd. Dit is een gezichtje zonder haren, je moet het hoofd water geven en langzaam zal het grashaar gaan groeien. Het kapsel kan je zo knippen als je zelf wilt, zolang je maar om het water geven denkt!

Je kunt ook aan een spel voor het hele gezin denken, zo kan je op een leuke en leerzame manier quality time met elkaar door brengen, denk bijvoorbeeld aan Triviant.

Tip; Print een leuke foto van de activiteit uit, doe daar de kaartjes bij en pak het leuk in.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.