Hallo december, wat heb je voor ons in petto?
Lifestyle

Hallo december, wat heb je voor ons in petto?

Hallo december! Weer een nieuwe maand, dus weer nieuwe dingen op de planning! Ik vind het altijd wel leuk dat iedere maand zo zijn eigen charmes heeft. December is natuurlijk de feestmaand van het jaar! Met sinterklaas, de kerstdagen en natuurlijk oud&nieuw. Ik pakte eens de kalender erbij waar alle bijzondere dagen in december op staan, maar daar kom ik later even op terug.

December is een drukke maand, het is natuurlijk de feestmaand van het jaar! Ik houd niet zo van de drukte, wij allemaal niet, dus het is heel fijn dat we daar als gezin een goed balans in kunnen vinden. We vieren Sinterklaas, ondanks dat Daan ondertussen het grote geheim weet. Hij is een enorm flinke hulp in de voorbereidingen en we beleven dit mooie feest nu op een hele andere, maar ook hele mooie manier. Dan volgen natuurlijk nog de andere feestdagen.

December 2023

Hallo december! Wat heb je allemaal voor ons in petto? Er staan genoeg dingen op de planning als ik de maand zo bekijk.

Sinterklaas

Daan kent het ondertussen het grote geheim van de sinterklaas. Wij vonden het best spannend om dat te vertellen, maar dankzij het boek: Sinterklaas voor grote kinderen verliep dit moeiteloos. Het is een super fijn boek om te gebruiken bij het bespreken van dit belangrijke “nieuws”.

Het sinterklaasfeest is dit jaar dus anders dan voorgaande jaren. Niet minder leuk overigens! Er is een soort rust gekomen, die wij allemaal als heel prettig ervaren. De intocht hebben we geskipt en ik heb een fijne hulp bij de voorbereidingen van pakjesavond! Daan neemt zijn taak uiterst serieus, wat ik heel mooi vindt om te zien.

Kerstvakantie!

Gelukkig komt er alweer een vakantie aan! Wij zijn dol op vakantie en stiekem is Daan eigenlijk al aan het aftellen naar de zomervakantie. Die zomervakantie duurt natuurlijk nog even, maar gelukkig kunnen we wel al bijna van de kerstvakantie gaan genieten. Een vakantie vol feestelijkheden, maar natuurlijk nemen wij ook de tijd om lekker tot rust te komen! Toevallig kwam ik van de week nog mijn Kerstvakantie AbC tegen op de blog, leuk om eens een oud bericht terug te lezen. Ik bedenkt mij nu, misschien is het wel leuk om het dit jaar een keer opnieuw te schrijven! Hij is ondertussen alweer drie jaar oud namelijk.

De kerstdagen

Voor de kerstdagen staan onze plannen nog niet vast dit jaar. Vast prik is wel dat wij sowieso onze ouders zien, maar op dit moment weten we nog niet hoe of wat we dat gaan doen. Er is ook nog tijd natuurlijk en heel uitgebreid en culinair maken wij het eigenlijk nooit. Ik vind het altijd heel erg mooi om Daan in zijn nette kleren te zien! Zelf is hij er niet echt fan van, maar voor de kerstdagen wil hij ze wel aantrekken. Verder genieten we van lekkere hapjes, een lekker kerstontbijt en vooral lekker rustig aan doen.

Oud & Nieuw

Oud & Nieuw is wel de favoriete feestdag van de heren hier in huis! Vaste prik is het oliebollen bakken met mijn ouders. Mijn man is dan helemaal in zijn element en Daan helpt natuurlijk graag mee. Er staan meestal 2 frituurpannen aan en mijn man scoorde een super toffe aluminium frituurvergiet, ideaal om de oliebollen in uit te laten lekken natuurlijk! Meestal bakken we gewone oliebollen, oliebollen met rozijnen, appel oliebollen, kwarkini en afgelopen jaar maakten we ook hartige oliebollen. Vooral die laatsten vielen goed in de smaak!

Nu denk je misschien, jeetje wat veel oliebollen! Tsjah, we bakken dan ook niet alleen voor ons alleen… Mijn man ziet er ondertussen wel een handeltje in zitten. Het is eigenlijk vooral heel erg gezellig om samen te doen.

Andere belangrijke dagen in december

  • 7 december – Nationale Vrijwilligersdag
  • 8 december – Paarse Vrijdag
  • 10 december – Wereld Lichtjes dag
  • 21 december – Begin van de Winter
  • 22 december – Kortste dag van het jaar

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.