Een fotoboek maken met dierbare foto´s + tips!
Lifestyle,  Review

Een fotoboek maken met dierbare foto´s + tips!

In tegenstelling tot “vroeger” maken we in deze tijd super veel foto’s! Waar je vroeger nog goed na moest denken over waar je een foto van wilde maken, hem moest laten ontwikkelen en dan maar moest hopen dat hij was gelukt. Zo klik je nu gerust tien achter elkaar om vervolgens de leukste te behouden. Waar veel mensen vroeger mooie fotoboeken hadden, is dat tegenwoordig veel minder, omdat je ze toch wel digitaal hebt. Toch is een fotoboek zo prachtig, dat iedereen ze zou “moeten” hebben.

Een fotoboek

Hierboven schreef ik al even over het gemak waarmee we tegenwoordig met foto’s om gaan. Waar je “vroeger” je foto’s wel af moest drukken en ze in een fotoboek plakte, heb je ze tegenwoordig allemaal digitaal. Het is natuurlijk prachtig dat je in deze tijd duizenden foto’s kan maken, zonder dat ze fysiek vele ruimte in nemen, maar digitaal foto’s kijken is toch anders dan een fotoalbum bekijken. Een fotoboek bekijken brengt bij mij altijd veel herinneringen naar boven, je wordt veel meer de foto in gezogen voor mijn gevoel. Daarom ben ik toen Daan geboren was heel dapper begonnen met van elke maand een fotoboek bij te houden.

Daan zijn fotoboek

fotoboekDe fotoboeken voor Daan dus. Ik maakte zoals elke kersverse moeder (vader, opa, oma, ooms, tantes en ga maar door) ontzettend veel foto’s. Nou ja, maakte… Ik doe dat nog steeds! Gezien mijn liefde voor fotoboeken heb ik elke maand een fotoboek af laten drukken met de foto’s van die maand. Dankzij een aantal handige tips was dit vrij gemakkelijk (later in deze blog vertel ik je mijn tips) en hebben we drie mooie boeken. Nu zie ik je denken, drie maar? Ja, helaas wel! Door mijn postnatale depressie kon ik het niet opbrengen en heb ik het dus laten versloffen. Enorm jammer en ik hoop ooit in de toekomst nog een paar mooie boeken te kunnen maken. Dan alleen niet per maand, maar per jaar.

Online je fotoboek maken

Een fotoboek kan je natuurlijk op verschillende manieren maken. Je kunt de foto’s echt per stuk af laten drukken en ze zelf in een leeg album plakken met hand geschreven teksten. Wat je ook kan doen is online je fotoboek samenstellen en hem af laten drukken. Dit is wat ik ook met de drie boeken voor Daan heb gedaan en dat is me heel goed bevallen. Een fotoboek maken is absoluut niet moeilijk en tegenwoordig is het ook nog eens prima te betalen. Je kunt kiezen uit allerlei soorten formaten, bindwijzes, papiersoorten en vaak heb je ook nog de mogelijkheid om de boel een beetje te bewerken.

Speciale gelegenheden

Eigenlijk kan je van alles wat je zelf vind een mooi fotoalbum maken. Zoals ik hierboven al noemde is het natuurlijk fantastisch om van ieder levensjaar van je kind een mooi album te hebben. Maar wat dacht je van foto’s van een bruiloft, baby shower, kraamfeest, verjaardag, jubileum, vakantie of een mooie reis. Een echte aanrader is, weet ik trouwens uit ervaring, een fotoboek(je) voor (overgroot)oma’s. Die pronken altijd graag met kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Een verjaardagscadeau voor hen verzinnen is altijd lastig, maar met een fotoboek sla je zeker de plank niet mis!

Tips!

  • Orden alle foto’s direct op je computer als je ze van je camera of telefoon af haalt. Maak bijvoorbeeld voor ieder kind een mapje, of voor iedere gelegenheid. Foto’s die in meerdere categorieën vallen kan je ook in meerdere mapjes plaatsen.
  • Zorg dat het voor jezelf duidelijk is wanneer een foto ongeveer genomen is. (Zodat je niet alle foto’s niet kriskras door elkaar hebt in je album.)
  • Stel het maken van fotoboeken niet uit, dit maakt het alleen maar moeilijker en bezorgd je veel werk op één moment. Zodra je alle foto’s voor je boek hebt, is het het handigste om hem direct klaar te maken.
  • Download de software van het bedrijf waar je je fotoboek wilt bestellen. Dit helpt je om gemakkelijk je foto’s te uploaden en je fotoboek te maken. Je kunt je eigenlijk indelingen bepalen, een foto toevoegen of weer weghalen en vaak kan je er nog teksten bij zetten. Je ziet dus precies hoe je album eruit gaat zien.
  • Als alles naar wens is, dan kan je je fotoboek bestellen. Echter, voordat je hem besteld, loop elke pagina nog even na op eventuele (schrijf)fouten. Het is natuurlijk jammer als er fouten in je boek zitten. Na het bestellen heb je je boek vaak al binnen enkele dagen in huis.

Waar ik heel benieuwd naar ben is of jullie ook fotoboeken bij houden?  En zo ja, wat is jullie meest favoriete manier? Wie weet heb je nog wel een leuke tip die je wilt delen met mij en de andere lezers.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Speelgoed met liefde voor kleintjes én de wereld
VTech wil spelend leren mogelijk maken voor de huidige generaties en generaties die volgen. Dat vraagt om meer eco-vriendelijk speelgoed. VTech is al enkele jaren bezig om verpakkingen en producten steeds duurzamer te maken en introduceerde vorig jaar de Play Green lijn. Gerelateerd
Verder Lezen
Toy^2 Track Connectors Slopes
Duurzamer spelen kan door klassiek speelgoed met elkaar te combineren. Eerder schreef ik al over de Toy^2 Track Connectors, waarmee je je houten spoor met Duplo kan combineren! Beide soorten speelgoed waren hier in een doos op zolder beland, maar de track connectors maakten dat Daan er weer graag mee speelde. Een nieuw onderdeel van het Toy^2 speelgoed zijn de Slopes, waar wij een setje van kregen. Wederom werd het “oude” speelgoed weer aantrekkelijk om mee te spelen. Gerelateerd
Verder Lezen
Dodo bordspel
Wij spelen graag samen spelletjes! Het Dodo bordspel is dan ook een super leuke aanvulling op onze bestaande collectie spellen. In dit artikel ga ik je meer vertellen over dit leuke bordspel. Het is niet zomaar een bordspelletje, het is een coöperatief spel en dat betekent dat je goed samen moet werken om het ei van de Dodo te redden! Gerelateerd
Verder Lezen
Een boekhoudprogramma gebruiken of niet
Soms twijfel ik ontzettend! Waarover? Over de administratie van mijn bedrijf… Moet ik een boekhoudprogramma gebruiken, of lukt het weer om alles zelf te doen? Het is misschien een vraag waar veel kleine ondernemers mee zitten. De hulp van een boekhouder of boekhoudprogramma kan heel fijn zijn, maar daar zijn natuurlijk ook kosten aan verbonden. In dit artikel neem ik je mee in mijn twijfels en overwegingen. Gerelateerd
Verder Lezen
De VTech Marble Rush Super Action Set!
Trends in speelgoed komen en gaan. Maar sommige trends zijn gewoon te goed om af te schrijven. Het beste voorbeeld dat ik kan bedenken? Dat zijn absoluut de knikkers! Waar opa’s en oma’s in hun jonge jaren eindeloos met knikkers speelden, doen (klein)kinderen dat vandaag nog steeds. Wel in een 2.0-versie. Een kuiltje in ‘t zand is leuke nostalgie, knikkerbanen van Marble Rush zijn de hit van nu! Gerelateerd
Verder Lezen

16 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.