Lifestyle

Nooit meer met lege handen op kraambezoek!

Als er een kleintje is geboren, vind ik het altijd leuk om op kraambezoek te gaan! Met lege handen gaan doe ik alleen niet. Ik ga altijd op zoek naar een speciaal cadeautje. Dat probeer ik althans, want het valt niet altijd mee! Het is natuurlijk leuk om een gepersonaliseerd cadeautje te geven, iets wat bij het gezin pas en natuurlijk binnen je eigen budget is! In dit artikel deel ik een paar leuke ideeën met je!

Cadeau ideeën kraambezoek

Persoonlijk vind ik het niet leuk om met lege handen op kraambezoek te gaan. Het gaat natuurlijk niet om het cadeau, maar ik vind het zelf zo leuk om iets uit te zoeken wat bij het gezin past, dat ik altijd mijn best doe. De ene keer is het makkelijker dan de andere keer, maar tot nu toe lukt het altijd prima!

Een kraampakket maken

Wat ik erg leuk vind om te maken is een mand met allemaal cadeautjes voor het hele gezin. Iets leuks voor de baby, iets voor de andere kindjes als die er zijn en natuurlijk ook wat voor papa en mama! Denk aan iets lekkers, of iets om mee te ontspannen… Vaak kies ik voor één bepaalde kleur en maak aan de hand van die kleur een leuk pakket. Tot nu toe valt dit altijd erg goed! Waar ik trouwens wel voorzichtig mee ben is kleding kopen, of ik moet de smaak van iemand al kennen. Het zou jammer zijn als het achter in de kast beland immers!

Heb je geen inspiratie? Dat is niet erg, want tegenwoordig zijn er online ook hele leuke kant en klaar kraamcadeaus te koop. Ze zijn er in allerlei vormen, maten en vaak heb je een ruime keuze uit de inhoud! Afhankelijk van je budget kan je de keuze maken die het beste bij jou past!

Een gepersonaliseerd cadeau

Iets anders wat ik leuk vind is een gepersonaliseerd cadeautje! Wie de blog al langer volgt, weet dat ik dol ben op gepersonaliseerde cadeautjes. Maar waar moet je dan aan denken? Mijn favoriet is een knuffeltje met de naam van het kindje en een heel grappig geboorte tegeltje. Het valt altijd binnen mijn budget en tot nu toe is iedereen er blij mee die het krijgt. Ik heb nog een paar leuke ideeën voor je;

  • Knuffeltje, tutpopje of labeldoekje met de naam
  • Een badjas, slabbetje, omslagdoek of een rompertje bedrukken
  • Stoel met het geboortekaartje erop, een geboortestoeltje
  • Geboorte tegel

Iets dat nodig is

Natuurlijk is het ook nog een mogelijkheid om bij de ouders te informeren of het kindje nog iets nodig heeft. Misschien kan je daar iets in betekenen? Iedereen is over het algemeen blij met de dingen die hij krijgt, maar misschien is er iets nog echt nodig! Het is niet vanzelfsprekend dat ouders dit aangeven, dus je kunt het altijd even vragen! Natuurlijk kan je ook kiezen voor een cadeaukaart, zo kunnen ze zelf iets uitzoeken. Vaak krijg je meerdere cadeaukaarten, ze kunnen dit dan bij elkaar leggen en misschien iets groters kopen wat er nodig is.

Wat geef jij graag als je op kraambezoek gaat? Of wat vond jij het leukste dat je gekregen hebt?

Wat mijn favoriet was? Dat was de mand me cadeautjes van mijn moeder… Er zaten dingen in van mijn van vroeger, maar ook leuke dingen voor Daan. Eigenlijk moest ik een week lang elke dag iets open maken, maar na het eerste pakje open te hebben gemaakt was ik zo emo dat ik samen met mijn moeder de hele mand maar in één keer heb gedaan! Dit geef je natuurlijk niet aan een vreemde, maar voor ouders is het wel een heel leuk idee!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron afbeeldingen; Kraam-cadeau.nl


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.