Hoe help je een pas bevallen vriendin
Lifestyle

Hoe help je een pas bevallen vriendin?

Je vriendin is net bevallen en jij wilt haar natuurlijk super graag helpen! Niet in de minste reden om ook een keer extra het kleine wondertje te kunnen bewonderen 😉 . Maar hoe help je een pas bevallen vriendin nu echt? Daar gaat deze blog over.

Hoe help je een pas bevallen vriendin?

Als vriendin zijnde wil je er natuurlijk zijn voor de nieuwe mama en de baby, maar weet je hoe je dat het beste kan doen? In deze blog ga ik je een aantal tips geven die nieuwe mama’s vast heel fijn vinden!

Zorg voor lekkere, voedzame maaltijden.

Als de kers verse moeder en de baby net thuis zijn, zal het nog wel even duren voordat je vriendin echt weer tijd en zin heeft om te koken. Hoe kan je je vriendin beter helpen dan door een paar heerlijke gezonde en voedzame maaltijden voor ze klaar te maken? Oké, dan moet je zelf natuurlijk wel een beetje kunnen koken 😉 Wat ook super handig is, is een aantal bakjes met maaltijden in de vriezer. Ben je echt geen keukenprinses, maar wil je wel graag helpen? Dan zijn ze vast ook ontzettend blij met een maaltijd van Thuisbezorgd.nl.

Pas een keertje op.

Als je zelf goed bent met kinderen, dan kan je aanbieden om even op de baby te passen. Het hoeft niet om een heel dagdeel te gaan, vaak vinden de nieuw bakken ouders dat zelf ook niet fijn. Even oppassen kan ook zijn, zodat de ouders eens even lekker kunnen douchen, even ontspannen in bad, een middagdutje, zelf lekker koken, of al die andere dingen waar ouders echt even behoefte aan kunnen hebben op dat moment.

Neem de oudste kinderen eens mee voor een uitje.

Als je vriendin niet voor de eerste keer moeder is geworden, huppelen er dus nog meer kindertjes rondt. Het kan heel fijn zijn voor je vriendin om even één-op-één tijd te hebben met de baby, wat met rondhuppelende kinderen lastig kan zijn. Bied aan om de oudere kinderen eens lekker mee te nemen naar het park of een speeltuin, zodat dat er even een beetje rust in huis is.

Help mee in het huishouden.

Het huishouden staat niet op nummer één bij kersverse ouders. De eerste dagen is er nog kraamhulp die vaak wel een aantal huishoudelijke klusjes doet, maar als die weg gaan, moeten de ouders het echt zelf weer oppakken. Vaak komen ze daar helemaal niet aan toe, mama is nog herstellende van de bevalling en papa moet vaak alweer aan het werk. Ruim eens de vaatwasser in-en-uit, even een stofzuiger door het huis, de was aanzetten (en drogen en opvouwen en opruimen, als je dan toch bezig bent), even de wc schoonmaken en een stofdoek door het huis. Het hoeft niet allemaal tegelijk, maar alle kleine beetjes helpen!

Boodschappen in huis halen.

Boodschappen doen is niet iets van bovenaan het lijstje staan van nieuwe ouders. Het is dat het moet, maar even snel een boodschapje halen met een baby zit er niet meer in. Gelukkig wil jij als vriendin best even snel wat boodschappen meenemen als je toch komt. Dat boodschappenlijstje is natuurlijk zo door gestuurd!

Plan uitjes, met baby!

Spreek gezellig af, met baby natuurlijk! Het is fijn om even je vriendin voor jezelf te hebben, maar in het begin is ze super trots op haar kleintje en neemt hem/haar natuurlijk graag mee. Op deze manier kan jij ook lekker genieten van de kleine spruit. Je kan samen op een terrasje zitten, naar het park of gewoon lekker wandelen.

Bied een luisterend oor aan.

Luister naar je vriendin, niet net alsof, maar luister echt. Ze wil natuurlijk graag haar verhaal kwijt over de bevalling en alles wat met haar kleine spruit te maken heeft. De eerste tijd zal ze even genoeg aan zichzelf hebben, maar geloof me, jullie fijne vriendinnen gesprekken komen snel weer terug!

Geef de nieuwe ouders ook tijd met elkaar!

Hoe fijn het ook is dat je er voor haar bent en hoe goed je haar ook probeert te helpen, gun de ouders af en toe ook en beetje tijd met elkaar. Zit niet constant op hun lip en als de mogelijkheid er is kan je aanbieden om op de baby (kinderen) te passen. Zo hebben papa en mama even de tijd samen.

Tip!

Bovenstaande ideeën zijn natuurlijk allemaal super goed bedoeld, maar jij kent je vriendin het beste. Wil je zeker weten of je vriendin je hulp op wat voor manier dan ook wil? Vraag het dan gewoon even. Op deze manier kunnen er in ieder geval geen misverstanden ontstaan en kunnen jullie samen genieten van deze mooie periode. Alles wat ik hierboven geschreven heb hoeft natuurlijk niet op je vriendin te slaan, gelukkig zijn we allemaal anders!

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; AnastasiyaLobanovskaya Pexels (Gratis stockfoto – Canva)

Een moderne keuken in een jaren 30 huis
Toen wij ons huis meer dan tien jaar geleden kochten, vond ik een moderne in een jaren 30 huis niet passen. Inmiddels ben ik daar wel van terug gekomen, want waarom zou het niet kunnen? Op dit moment zijn de huizenprijzen natuurlijk extreem hoog en je ziet dan ook dat veel mensen voor een opknaphuis gaan. Een goed voorbeeld daarvan vind ik wel het programma “kopen zonder kijken”. Ook daar wordt wel vaker voor een moderne keuken in een ouder huis gekozen en het resultaat vind ik altijd prachtig! Gerelateerd
Verder Lezen
Je kind stimuleren om te Vakantielezen, de bibliotheken helpen jou!
Je kind stimuleren om te Vakantielezen is niet altijd even gemakkelijk, maar de bibliotheken helpen jou! Vanaf 1 juli lanceren 93 bibliotheekorganisaties in heel Nederland de zomerleescampagne voor kinderen: Vakantielezen. De campagne is gericht op kinderen van 6 tot 9 jaar en stimuleert hen om tijdens de vakantie vooral te blijven lezen. Gerelateerd
Verder Lezen
4x Speelgoed voor een fijne en leerzame vakantie!
Speelgoed voor een fijne en leerzame vakantie, welk kind wil dat nu niet? Natuurlijk is leren in een vakantie niet het belangrijkste, maar wat als je dit nu kan doen zonder dat je het merkt? De zomervakantie staat ondertussen alweer voor de deur en jeetje, wat is de tijd dit jaar voorbij gevlogen! Wij zijn wel toe aan lekker vakantie vieren, lekker uitrusten en spelen! Gerelateerd
Verder Lezen
mooie grote keukentafel
Een keukentafel is natuurlijk best een groot object in je huis. Dat mag wat mij betreft ook wel, want een mooie grote keukentafel is voor mij de plek om samen te zijn als gezin. Wij hebben een keukentafel voor zes personen, terwijl wij maar met zijn drieën zijn. Toch hebben we soms nog ruimte gebrek! Voor mij is een mooie grote keukentafel dus echt een must… Gerelateerd
Verder Lezen
XOO Sieraden
Sieraden, ik vind ze prachtig en ben ook altijd weer enthousiast als ik iets aan mijn collectie toe mag voegen! Zeker sieraden waar voor mij een betekenis achter zit draag ik graag. Een tijdje geleden werd ik door XOO sieraden geattendeerd op hun mooie merk. Ik zocht vervolgens twee mooie sieraden uit, die totaal buiten mijn comfortzone zijn, maar waar ik toch ontzettend blij mee ben! Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paasactie 2022

30% Korting !

Op alle betaalde downloads...

Met de code Pasen2022!

Deze code is niet geldig in combinatie met andere acties en geldt alleen voor downloads.
Deze code is geldig van vrijdag 15 april 2022 tot en met maandag 18 april 2022.