Lifestyle

Hoe help je een pas bevallen vriendin?

Je vriendin is net bevallen en jij wilt haar natuurlijk super graag helpen! Niet in de minste reden om ook een keer extra het kleine wondertje te kunnen bewonderen ๐Ÿ˜‰ . Maar hoe help je een pas bevallen vriendin nu echt? Daar gaat deze blog over.

Hoe help je een pas bevallen vriendin?

Als vriendin zijnde wil je er natuurlijk zijn voor de nieuwe mama en de baby, maar weet je hoe je dat het beste kan doen? In deze blog ga ik je een aantal tips geven die nieuwe mama’s vast heel fijn vinden!

Zorg voor lekkere, voedzame maaltijden.

Als de kers verse moeder en de baby net thuis zijn, zal het nog wel even duren voordat je vriendin echt weer tijd en zin heeft om te koken. Hoe kan je je vriendin beter helpen dan door een paar heerlijke gezonde en voedzame maaltijden voor ze klaar te maken? Okรฉ, dan moet je zelf natuurlijk wel een beetje kunnen koken ๐Ÿ˜‰ Wat ook super handig is, is een aantal bakjes met maaltijden in de vriezer. Ben je echt geen keukenprinses, maar wil je wel graag helpen? Dan zijn ze vast ook ontzettend blij met een maaltijd vanย Thuisbezorgd.nl.

Pas een keertje op.

Als je zelf goed bent met kinderen, dan kan je aanbieden om even op de baby te passen. Het hoeft niet om een heel dagdeel te gaan, vaak vinden de nieuw bakken ouders dat zelf ook niet fijn. Even oppassen kan ook zijn, zodat de ouders eens even lekker kunnen douchen, even ontspannen in bad, een middagdutje, zelf lekker koken, of al die andere dingen waar ouders echt even behoefte aan kunnen hebben op dat moment.

Neem de oudste kinderen eens mee voor een uitje.

Als je vriendin niet voor de eerste keer moeder is geworden, huppelen er dus nog meer kindertjes rondt. Het kan heel fijn zijn voor je vriendin om even รฉรฉn-op-รฉรฉn tijd te hebben met de baby, wat met rondhuppelende kinderen lastig kan zijn. Bied aan om de oudere kinderen eens lekker mee te nemen naar het park of een speeltuin, zodat dat er even een beetje rust in huis is.

Help mee in het huishouden.

Het huishouden staat niet op nummer รฉรฉn bij kersverse ouders. De eerste dagen is er nog kraamhulp die vaak wel een aantal huishoudelijke klusjes doet, maar als die weg gaan, moeten de ouders het echt zelf weer oppakken. Vaak komen ze daar helemaal niet aan toe, mama is nog herstellende van de bevalling en papa moet vaak alweer aan het werk. Ruim eens de vaatwasser in-en-uit, even een stofzuiger door het huis, de was aanzetten (en drogen en opvouwen en opruimen, als je dan toch bezig bent), even de wc schoonmaken en een stofdoek door het huis. Het hoeft niet allemaal tegelijk, maar alle kleine beetjes helpen!

Boodschappen in huis halen.

Boodschappen doen is niet iets van bovenaan het lijstje staan van nieuwe ouders. Het is dat het moet, maar even snel een boodschapje halen met een baby zit er niet meer in. Gelukkig wil jij als vriendin best even snel wat boodschappen meenemen als je toch komt. Dat boodschappenlijstje is natuurlijk zo door gestuurd!

Plan uitjes, met baby!

Spreek gezellig af, met baby natuurlijk! Het is fijn om even je vriendin voor jezelf te hebben, maar in het begin is ze super trots op haar kleintje en neemt hem/haar natuurlijk graag mee. Op deze manier kan jij ook lekker genieten van de kleine spruit. Je kan samen op een terrasje zitten, naar het park of gewoon lekker wandelen.

Bied een luisterend oor aan.

Luister naar je vriendin, niet net alsof, maar luister echt. Ze wil natuurlijk graag haar verhaal kwijt over de bevalling en alles wat met haar kleine spruit te maken heeft. De eerste tijd zal ze even genoeg aan zichzelf hebben, maar geloof me, jullie fijne vriendinnen gesprekken komen snel weer terug!

Geef de nieuwe ouders ook tijd met elkaar!

Hoe fijn het ook is dat je er voor haar bent en hoe goed je haar ook probeert te helpen, gun de ouders af en toe ook en beetje tijd met elkaar. Zit niet constant op hun lip en als de mogelijkheid er is kan je aanbieden om op de baby (kinderen) te passen. Zo hebben papa en mama even de tijd samen.

Tip!

Bovenstaande ideeรซn zijn natuurlijk allemaal super goed bedoeld, maar jij kent je vriendin het beste. Wil je zeker weten of je vriendin je hulp op wat voor manier dan ook wil? Vraag het dan gewoon even. Op deze manier kunnen er in ieder geval geen misverstanden ontstaan en kunnen jullie samen genieten van deze mooie periode. Alles wat ik hierboven geschreven heb hoeft natuurlijk niet op je vriendin te slaan, gelukkig zijn we allemaal anders!

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks… โ™ฅ

Bron beeld; AnastasiyaLobanovskaya Pexels (Gratis stockfoto โ€“ Canva)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.