Lifestyle

Hoe overleef je Blue Monday?

Blue monday, de derde maandag van Januari! Het is een dag die voor veel mensen somber voelt. Maar hoe komt dat eigenlijk en wat kan je eraan doen om de dag een beetje goed door te komen? Zelf voel ik die Blue Monday vaak ook wel, maar hoe overleef je Blue Monday? Ik heb wel een paar tips voor je…

Welke tips helpen, dat is natuurlijk voor iedereen anders. We hebben allemaal een andere persoonlijkheid, dus als we een dag hebben die niet zo lekker loopt, dan hebben we ook allemaal onze eigen manier om die dag door te komen. Toch hoop ik dat je iets hebt aan de tips die ik met je deel!

Hoe overleef je Blue Monday?

Blue Monday, de derde maandag van Januari. Veel mensen voelen zich op deze dag niet zo happy en daar is best een verklaarbare reden voor! Dit is namelijk de dag waarop van veel mensen de goede voornemens mislukt zijn. Daarnaast zijn de dagen nog allemaal donker en liggen er nog geen vakanties in het vooruitzicht. Eigenlijk zijn het alle ingrediรซnten die zorgen voor een neerslachtig gevoel. De maandag is natuurlijk ook nog de eerste dag van de week na een fijn weekend. Ik kan dat Blue Monday gevoel dus best begrijpen, maar hoe overleef je Blue Monday?

7 tips om deze dag te overleven!

  • Pak die goede voornemens toch weer op! Hoewel het nu misschien lijkt of je enorm gefaald hebt als je het niet vol hebt kunnen houden, er is altijd een nieuwe kans! Baal even flink, maar ga er weer vol voor! Bedenk wat je met dit goede voornemen wilde bereiken en houd dat goed in je achterhoofd als het even niet zo lekker loopt.
  • Trek je leukste outfit uit de kast! Wie zich mooi voelt, voelt zich over het algemeen ook beter in zijn vet zitten! Besteed dus een beetje extra aandacht aan je kleding, haar en make-up!
  • Plan een leuke activiteit. Na een baaldag is het lekker om iets leuks te doen! Samen filmpje kijken, lekker knutselen of in een warm bad (met een wijntje/biertje). Even lekker ontspannen!
  • Sporten! Even je gedachten verzitten. Sporten kan je een flinke oppepper geven! Lekker bewegen en alle negativiteit eruit sporten. Door te sporten krijg je vaak ook nieuwe energie. Of het nu actief sporten is in bijvoorbeeld de sportschool of gewoon een lekker stuk wandelen.
  • Sta stil bij dingen die wel goed gaan en geef eens een complimentjes aan anderen. Echt niet alles gaat verkeerd vandaag, er zijn vast ook dingen die goed gaan. Sta ook even stil bij alles wat wel goed gaat. Zie je dat andere (ook) met Blue Monday struggelen? Deel eens complimentjes uit! Een complimentje fleurt iemand vaak wel op.
  • Ga op zoek naar een bestemming voor je zomervakantie! Hoewel de zomervakantie nog ver weg lijkt, kan je natuurlijk altijd op zoek gaan naar een mooie bestemming. Alleen het zoeken naar een fijne vakantieplek kan je al een positieve boost geven! Zie je jezelf al op het strand liggen of mooie bezienswaardigheden bezoeken?
  • Accepteer het, morgen een nieuwe dag. Werkt niets? Accepteer dan gewoon dat je je vandaag niet zo happy voelt! Kruip lekker op tijd in bed, dan is het snel morgen. Een nieuw dag om positief te beginnen!

Wat is jou belangrijkste tip die je aan mensen mee wilt geven die last hebben van Blue Monday?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Pixabay

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.