Lifestyle

Weet jij wat voor bijzondere dag het vandaag is?

Ik was een beetje inspiratieloos wat betreft het onderwerp van deze blog. Mijn hoofd is een beetje leeg, maar ik ben iemand die mij keurig aan mijn eigen blogplanning houdt… Daarnaast verwachten jullie natuurlijk gewoon een blog van mij. Ik ben dus een beetje over het web gaan surfen, wie weet vond ik een beetje inspiratie! Nou, die heb ik gevonden, want je leest nu deze blog. Het is vandaag namelijk een bijzondere dag!

Bijzondere dag

We hebben nogal wat bijzondere dagen in Nederland zo door het jaar heen. Bijna elke dag is het wel een dag waarop iets centraal staat. Zo is het vandaag kiespijndag! Wist jij dat?

Kiespijndag

Kiespijndag dus, waarom zou er een speciale dag voor zijn? Als ik aan kiespijn denk dan krijg ik al de bibbers! Hoewel wij een schat van een tandarts hebben, blijf ik nog altijd bang voor de tandarts. Ik weet dat ze altijd voorzichtig is, verteld wat ze doet en goed verdoofd, maar toch blijft dat vervelende gevoel in mijn rondhangen.

Op kiespijndag is het natuurlijk niet zo dat iedereen kiespijn heeft. Het is meer een dag om iedereen ervan bewust te maken goed voor het gebit te zorgen en braaf naar je (half)jaarlijkse controles te gaan! Eigenlijk hadden ze de dag beter “maak een controleafspraak bij de tandarts” dag kunnen noemen, maar dat bekt een stuk minder lekker!

Voorkomen is beter dan genezen?

Hoe goed je je gebit ook verzorgd, het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er een gaatje ontstaat of er een kies afknapt. Zo is er van mijn voortand een stukje afgebroken. Je ziet het niet, want het is aan de achterkant, maar het moet natuurlijk wel gemaakt worden. Volgende week dus toch maar even gaan bellen! Moet er niet aan denken dat ik er straks veel last van ga krijgen! Wij hebben jaarlijks een controle afspraak bij de tandarts. Met Daan wil ik straks wel wat vaker, want die is er best bang voor. Volgende keer dus mooi weer mee!

Ga jij half jaarlijks of jaarlijks naar een tandartscontrole? Of ga je helemaal niet, dat kan natuurlijk ook ๐Ÿ˜‰ .

Heb je kinderen en is het tandenpoetsen niet altijd even makkelijk? Ik herken het en heb er daarom al een keer een artikel over geschreven die je hieronder kunt lezen.

Het leed dat tandenpoetsen heet!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Canva


10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.