Lifestyle

Kraamcadeau stress?

Hoera! Er is weer een kindje geboren en jij mag op kraamvisite! Meestal ga je dan niet met lege handen, maar wat neem je dan mee? Kraamcadeau stress, iets maar ik vaak last van heb! Je wilt iets kopen voor de kleine, maar papa en mama moeten het natuurlijk ook leuk vinden. Daarnaast heeft iedereen zo zijn eigen smaak en voorkeuren, wat het allemaal nog lastiger maakt.

Toch zijn er een paar dingen die het meestal wel goed doen en die deel ik met jullie in deze blog. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een kant-en-klare geschenkset (of je stelt zelf iets samen), een algemeen cadeautje of een gepersonaliseerd cadeautje. Dat laatste vind ik heel erg leuk om te geven, maar daardoor moet je het gezin ook wel goed kennen vind ik.

Kraamcadeau stress?

Cadeaupakket

Je wilt een leuk pakketje maken, maar hoe je hoe je ook zoekt, het is het allemaal net niet. Lang leve de kant en klare baby cadeaupakketten! Ze zijn er in verschillende prijscategorieën en volgens mij is er altijd wel één te vinden die jij leuk vind om te geven. Vaak zitten er verzorgingsproducten in zoals Zwitsal, Neutral en Naïf (persoonlijk vind ik Naïf een heel fijn merk), maar je kan ook kiezen voor een cadeaupakket met speelgoed of kleertjes.

Algemene cadeautjes

Over het algemeen doen algemene cadeautje het ook goed. Ze zijn niet te smaak afhankelijk en vaak zijn ze ook nog eens super handig! Een paar voorbeelden;

  • Een cadeaukaart
  • Een altijd handig pakket met onder andere; snoetenpoetsers, billendoekjes, babyshampoo en badolie.
  • Een tandendoosje

Gepersonaliseerde cadeautje

Met de gepersonaliseerde cadeautjes die ik heb gekregen was ik ontzettend blij. Dat kwam mede doordat ze neutraal van kleur waren of dat er aan mij gevraagd was wat ik leuk vond. Mijn tip bij een gepersonaliseerd cadeau is dan ook om het neutraal te houden of om de ouders naar hun smaak te vragen. Een paar voorbeelden;

  • Een babyboek
  • Badcape of badjas met naam
  • Speenkoord of knuffeltje met naam

Invulboeken kaarten en/of boeken

Beeld aangeleverd door Sophie Lambrecht.

Een trend die ik de laatste jaren steeds meer zie is invulboeken en mijlpaal kaarten. Zo kan je bij Sofie Lambrecht echt hele leuke dingen shoppen! Hieronder zie je een selectie van de boeken en kaarten die ze verkoopt.

Er is nu ook iets nieuws beschikbaar en dat is de optie om de producten digitaal te kopen. Op dit moment is alleen nog maar de baby mijlkaarten digitaal beschikbaar, maar ze is druk bezig om ook de andere artikelen te digitaliseren.

De kosten van een digitaal product zijn een stuk lager, wat dit leuke product ook voor mensen beschikbaar maakt die minder te besteden hebben. Daarnaast heb je het product direct na betaling in je mail en kan je er direct mee aan de slag!

Alle producten van Sophie bekijken…

Papa en mama

Vaak krijgt alleen de baby een cadeautje, maar van de papa en mama is het ook een hele prestatie geweest! Afhankelijk van je band en je budget kan je ervoor kiezen om ook voor de papa en mama een kleinigheidje mee te nemen. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld;

  • Een lekker luchtje
  • Cadeauverpakking douchegel
  • Chocolade
  • Een alcoholische versnapering

Of natuurlijk iets waarvan jij zeker vind dat de papa en mama het leukste vinden! Jij kent ze het beste!

Mijn kraamcadeau’s

Ik heb qua kraamcadeaus echt niets te klagen gehad! Van iedereen heb ik iets super leuks gehad! Toch heb ook ik mijn favorieten! Zo heb ik van mijn moeder een kraammand gekregen. Ik mocht elke dag een cadeautje uitpakken (oké, dat heb ik in één keer gedaan) en alle pakjes hadden dierbare herinneringen. Het waren allemaal spulletjes die vroeger van mij zelf zijn geweest! Ook heb ik een “Mien knuffie” gekregen van de buurvrouw van mijn moeder. Het is een soort konijn met Daan zijn naam erop en ik ben er helemaal weg van! Daarnaast heb ik van ons ouders en opa’s en oma’s ook hele nuttige dingen gekregen, zoals bijvoorbeeld de hele kinderwagen en het autostoeltje voor Daan.

Heb jij ook een kraamcadeau gekregen waar je veel waarde aan hecht?

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Noorephotography (Pixabay)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.