Lifestyle

In een kwartiertje een beetje quality time voor jezelf.

Naast alle taken en zorgen die we hebben, is het soms ook goed om even een kwartiertje tijd voor jezelf te nemen. Het leven bestaat natuurlijk niet alleen werken, voor de kinderen zorgen, de boodschappen en het huishouden. Quality time voor jezelf hebben is zo belangrijk! Het hoeft niet zo veel tijd te kosten, want tijd hebben we meestal niet veel. Daarom geef ik je vandaag een aantal tips.

Quality time

Quality time, een beetje tijd voor jezelf. Hoe je die tijd besteed, dat is geheel aan jezelf natuurlijk! Iedereen heeft zijn eigen behoeftes en voorkeuren. De ene persoon leest graag een boek, waar de andere liever gaat sporten. In deze blog laat ik zien dat quality time voor jezelf niet heel veel tijd hoeft te kosten. Voor de onderstaande tips heb je echt maar een kwartiertje nodig!

Rustig eten

Het klinkt zo makkelijk, even rustig eten. Toch is dat niet zo makkelijk als je zelf zou denken! Hoe vaak eet jij een broodje op je werk, even snel tussendoor omdat het druk is? Hoe vaak eet je thuis aan het aanrecht snel je broodje op, omdat de kinderen aan het donderjagen zijn? Dat terwijl het eten van je broodje juist even een rust moment zou moeten zijn. Neem dus even rustig de tijd om je broodje te eten, ga lekker aan tafel zitten en geniet ervan.

Meditatie

Okรฉ, heel veel mensen denken dat dit iets is voor geiten wollen sokken types, maar dat is absoluut niet zo! Ga eens lekker een kwartiertje rustig zitten zonder afleidingen. Dus geen televisie of radio aan, of met je telefoon in handen! Gewoon rustig zitten en je bewust zijn van je ademhaling, rustig in en rustig weer uit. Probeer het eens en je zult zien dat je je een stuk rustiger voelt.

Shoppen!

Ja ja, je leest het goed! Ga eens lekker shoppen. Dit doe je waarschijnlijk niet in een kwartiertje, maar als je een doel hebt ben je natuurlijk zo klaar! Wat dacht je van die mooie tas, die hippe schoenen of dat lekker geurtje? Als je financiรซle situatie het toe laat, zou je dat zo af en toe gewoon even moeten doen.

Lezen

Wat je ook kunt doen is even lekker lezen. Dat kan natuurlijk mijn leuke blog zijn ๐Ÿ˜‰ of die van รฉรฉn van alle andere leuke bloggers. Het kan natuurlijk ook een tijdschrift zijn, of een mooie boek. Zoek een lekker plekje in huis met een kopje koffie of thee erbij en kom even helemaal tot rust.ย Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor leuke boeken, neem dan eens hier een kijkje.

Bewegen

In tegenstelling tot het lekker zitten lezen, kan het natuurlijk ook dat je je fijn voelt als je even gaat bewegen. Dit kan zijn door mee te dansen op de muziek, de fiets te pakken in plaats van de auto of door een rondje te wandelen. Niet intensief genoeg? Dan kan je natuurlijk ook nog altijd push-ups en buikspieroefeningen doen, of wat dacht je van touwtjespringen? Keuze genoeg dus!

Persoonlijke verzorging

Even jezelf verwennen met een leuke make-up, een lekker geurtje of een nagellakje. Als je er even de tijd voor hebt is het heerlijk ontspannen om te doen. Gewoon even me-time!

Neem jij wel eens quality time voor jezelf? Zo ja, wat is je favoriete manier om dit te doen?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram,ย Bloglovin of Pinterest?

One Comment

  • Daisy Van Dorsselaer

    Ik kan zo genieten van mijn wekelijks momentje ๐Ÿ˜€ mijn vriend is dan meestal aan het gamen in de woonkamer terwijl ik mij volledig onder handen neem in de badkamer met scrubs, maskers, .. alles erop en eraan ๐Ÿ˜Š

    โ€“ xx Daisy

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.