Lifestyle

Me-time, even een momentje voor jezelf!

Sinds de komst van Daan is het allemaal een stuk drukker geworden. Aangezien ik veel thuis ben, is Daan ook veel bij mij. Het is heerlijk, maar eerlijk is eerlijk, soms is een beetje tijdje zonder Daan ook wel heel erg lekker, gewoon even me-time! Egoïstisch? Nee dat vind ik niet, waarom niet, dat ga ik je vertellen!

Ik denk dat iedereen tijd voor zichzelf nodig heeft, ook iedereen die geen kinderen heeft. Het is tijd om even bij jezelf stil te staan, even te ontspannen of dat te doen wat je zelf heel erg leuk vindt! Me-time kan voor iedereen anders zijn, we hebben immers allemaal onze eigen voorkeuren.

Me-time egoïstisch?

Sommige mensen vinden het egoïstisch om even tijd voor jezelf te nemen. Je hebt er immers voor “gekozen” om kinderen te “nemen”. Alleen dat nemen al… brrr, het geeft me de bibbers. Maar goed, wij hebben inderdaad de keuze gemaakt dat we ons gezin graag uit zouden willen breiden. Ik ben ook dol gelukkig met mijn ventje, maar dat neemt niet weg dat ik ook nog gewoon Nadia ben. Dat ik mijn eigen interesses heb en dat ik soms ook even geen mama wil zijn!

Hoe ziet me-time eruit bij mij?

Me-time betekent voor mij vooral even zonder de mannen zijn. Het hoeft niet per se met andere mensen, maar gewoon even lekker alleen met mezelf bezig zij . Zo vind ik het heerlijk om alleen te shoppen. Geen gezeur van een peuter aan mijn benen en geen man die er wel zat van is. Daarnaast vind ik het heerlijk om aan het einde van de dag even lekker in bad te liggen met mijn favoriete tijdschrift. Heerlijk tot rust komen, het liefst met een gezichtsmaskertje.

Maar naast deze ontspannen dingen, ben ik ook heel erg blij met mijn baan! Ik heb natuurlijk mijn eigen bedrijf, waar ik veel energie uit put! Het is echt heerlijk om zelf mijn tijd in te delen, zelf te bepalen hoe ik het doe en volledige creatieve vrijheid te hebben! Natuurlijk mis ik het soms wel dat ik geen collega’s heb, maar dat is een offer dat ik er op dit moment wel voor over heb.

Me-time zit hem bij mij dus in hele verschillende dingen!

Hoe ziet voor jou de perfecte me-time eruit?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Pexels

8 Comments

 • Felicia

  met 4 kinders ben ik een beetje vergeten wat me time is 😂 maar ik kom zelf ook tot rust op mijn werk een stukje ontspanning . en als ze hier alle 4 slapen dan geniet ik van de rust en tijd voor mezelf. maar ik vind het ook heerlijk met de kinderen het zijn schatten van kinders en super gek op mama 🙂

 • Liset

  Heel begrijpelijk ook ook me-time te willen als je kids hebt toch? Alleen maar goed om je zo weer op te kunnen laden :). Als ik me-time heb, dan ga ik graag een serie kijken of een tijdschrift lezen. Heel simpel, maar oh zo ontspannend!

 • Rory

  Me-time is voor mij er lekker op uit gaan met een vriendin (of alleen). Een beetje window-shoppen, koffie drinken, biertje doen. Soms een dansje doen (heerlijk!) Maar ook even uitgebreid een routine van scrub en masker hoort tot de mogelijkheden. Alleen zijn is voor mij iets wat ik heerlijk vind zo nu en dan. Bijvoorbeeld als H. een keer een avond weg is en dat ons meisje op bed ligt en ik daarna lekker met een bord voor Netflix zit (sorry, niet zo netjes maar oh zo lekker soms) en zelf bepaal hoe laat ik eet. Dat dat best weleens 20 uur kan zijn ipv 18 uur.

 • Frederique

  Ik denk dat me-time belangrijk is om op te laden en blije moeder = blije kids toch? Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik zelf al jaren geen me-time heb gehad. Dat gaat gewoon wat lastig omdat ik geen partner heb maar nu mijn kinderen wat ouder worden gebeurt het vaker, bijvoorbeeld op vakantie, dat ik even een boek kan pakken en even kan ontspannen. Dat vind ik al heel erg fijn en voelt ook wel als een soort van me-time 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.