Lifestyle

4x Fijne mindfulness boeken

Mindfulness boeken, heb jij ze al in de kast staan? Ik heb me er een tijdje geleden in verdiept en sindsdien ben ik me veel bewuster van alles. Klinkt misschien een beetje zweverig, maar ik gun dat gevoel echt iedereen! Er zijn mindfulness cursussen, maar ook een heleboel mindfulness boeken die je helpen om meer mindful te leven. Daarover in dit artikel meer!

Mindfulness

Misschien is het wel handig om eerst even uit te leggen wat mindfulness precies is. Eigenlijk is dit het makkelijkste uit te leggen aan de hand van dat wat juist niet mindfull is. Ken je dat? Dat je leeft op de automatische piloot en dagelijks je routine afdraait? Het zijn de dingen die je doet, zonder dat je er echt bewust mee bezig bent. Je geest denkt vaak aan iets uit het verleden of iets dat nog moet komen. Mindfulness richt zich op het hier en nu, het helpt je om het hier en nu met volle aandacht te ervaren.

Mindfulness boeken

Haal meer uit je leven met Mindfulness

“Haal meer uit je leven met Mindfulness” is geschreven door Marisa Garau en is misschiel wel de praktische handleiding waar je naar verlangt als je altijd maar gestrest rondloopt. In dit boek lees je niet alleen over de theorie, maar is er ook oog voor de praktische toepassing. Marisa beschrijft op een nuchtere manier hoe je mindfulness in je dagelijkse leven toe kunt passen en zo rust, evenwicht en nieuwe energie kunt vinden.

“Haal meer uit je leven met Mindfulness” kopen 

Mindfulnessbox

Vind jij het ook zo lastig om dagelijks mindful bezig te blijven? De Mindfulnessbox gaat je helpen om het een stuk gemakkelijker te maken! Het is een doosje vol inspiratie, geheugensteuntjes en wijsheden van grote en kleine denkers om acties mee aan de slag te gaan. Deze box helpt je om dagelijks mindful bezig te zijn, hij zorgt voor je dagelijkse portie aandacht om te leven in het hier en nu.  De bos bevat onder andere kaartjes met mooie quotes, krachtkaartjes, meditatieoefeningen, opdrachten, stickers en kaartjes met inspiratie voor de dag.

“Mindfulnessbox” kopen

Mindfulness Doeboek

Door mindfulness leer je om beter om te gaan met bijvoorbeeld stress en piekeren door je aandacht op het hier en nu te vestigen. In dit werkboek vind je de gehele mindfulnesscursus (MBSR) als totaalpakket. Simpele en doeltreffende oefeningen met bijbehorende audio. In het werkboek vind je ruim 60 oefeningen en 10 audio meditaties, zodat je direct thuis aan de slag kunt. Na 8 weken ken alle ins en outs van deze aandachtstraining.

Dit werkboek bevat;

  • complete cursus
  • 8 oefeningen per week
  • 10 meditaties op audio (download)
  • schema’s en logboeken
  • tests en tips

“Mindfulness Doeboek” kopen

Nu of nooit

“Nu of nooit” is geschreven door Dai Carter, die je wellicht kent van het programma Kamp Van Koningsbrugge. Hij diende dertien jaar bij de Koninklijke Landmacht, waarvan de laatste tien jaar bij het Korps Commandotroepen. Dit houdt in opereren in het diepste geheim en fysiek en mentaal altijd voorbereid zijn op extreme uitdagingen. Zou het niet mooi zijn als je kunt leren hoe je mentale kracht toe kunt passen in je eigen leven? Dai deelt in dit boek de lessen die hij meenam uit zijn carrière. Hij ontdekte hoe belangrijk het is om mentaal krachtig te zijn, ook en vooral in het dagelijks leven. Het is zijn persoonlijke missie om zijn verhaal te delen met iedereen die zijn of haar mentale kracht wil versterken. 

“Nu of nooit” kopen 

Heb jij mindfulness boeken in de kast staan? Zo ja, welke zou jij aanraden?

Ik geloofde nooit zo in mindfulness en al die dingen. Totdat ik psychisch een beetje vastliep. Op aanraden heb ik me een beetje verdiept in mindfulness en het heeft me zoveel gebracht! Als ik merk dat ik weer op de automatische piloot draai of niet met het hier en nu bezig ben, dan roep ik mezelf even weer tot de orden! Zo nu en dan pak ik mijn boek er even week bij om alles op te frissen.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; Tara Winstead Pexels (Gratis stockfoto – Canva)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.