Lifestyle

Ochtendmens worden? Check deze 3 tips!

De ene persoon is echt een ochtendmens, de ander veel meer een avondmens. Soms is het alleen wel handig als je een ochtendmens bent! Bijvoorbeeld als je een baan hebt waarbij je vaak vroeg moet beginnen. Op een gegeven moment heb je natuurlijk ook wel een bepaald ritme te pakken, maar er zijn ook een aantal tips die je toe kunt passen om een ochtendmens te worden!
Een ochtendmens zijn is best fijn, je bent in de ochtend productiever en kunt over het algemeen ook gemakkelijker je bed uit komen. Ik ben eigenlijk altijd al een ochtendmens. In de ochtenden ben ik heel productief, waar ik in de avonden echt wel moe ben en vroeg naar bed ga. Nu moet ik wel zeggen dat met de komst van een kindje ik ook wel echt een ochtendmens moet zijn, anders worden de ochtenden wel heel zwaar!

Een ochtendmens worden…

Ondanks dat ik dus eigenlijk altijd al een ochtendmens ben is het sinds de komst van een kindje wel even anders. Bij het wakker worden (gemaakt) moet je immers ook direct aan staan. Daarbij beginnen de ochtenden nu soms wel heel vroeg, dus ben ik op zoek gegaan naar tips om het goed vol te houden zo in de vroege ochtend.

Eerder naar bed en niet snoozen!

Het is eigenlijk heel simpel, eerder naar bed gaan, zodat je in de ochtend minder moe bent. Dan bedoel ik natuurlijk niet in bed naar de televisie kijken, want daarvan kan je juist moeilijker in slaap vallen. Al moet ik zeggen dat ik zelf dan wel vaak in slaap val, maar het schijnt door de stralingen van de televisie juist moeilijker te zijn. Een boek lezen vind ik zelf heel erg fijn voor het slapen gaan.

Niet snoozen!

Na een fijne nachtrust (zonder huilende kinderen hopelijk) word je wakker van de wekker. Je drukt hem even weg, want je bedje ligt nog zo lekker! Je doezelt weer een beetje weg, totdat de wekker weer gaat. Het opstaan blijf je maar uitstellen. Dus hop, wekker uit drukken en opstaan. Als je dit nou moeilijk vind, zorg er dan voor dat je echt uit bed moet om je wekker uit te zetten. Nou heeft mijn wekker vaak niet eens de kans om te gaan, want mijn kleine alarm in de andere kamer is vaak op tijd wakker.

Routine

Het is belangrijk om in de ochtend een goede ochtendroutine te hebben. Begin met een lekker ontbijtje. Je lichaam is eigenlijk gewoon een motor met voeding als brandstof. Als je niet ontbijt en dus je motortje niet aanzet, dan ben je moe en futloos. Neem na het opstaan ook een lekkere douche. Je wordt er lekker wakker door en kan ook meteen fris de dag beginnen. Zorg ervoor dat je in de avond alvast je kleren klaar legt, dan heb je die stress in de ochtend niet!

Ga dingen doen!

Lukt het je om eerder op te staan? Ga dan iets doen wat je leuk vind en stort jezelf niet direct op het huishouden en/of werk. Zo ga je het fijn vinden om eerder op te staan, omdat je dan iets leuks kan doen. Ook kan je lekker gaan sporten, zodat je fit de dag kan beginnen. Sporten in de avond is ook een goed idee, je valt er beter van in slaap en in de ochtend wordt je er energieker van wakker.

Hoe gaat het mij af?

Eigenlijk zit er bij mij best een goede routine in. Ontbijten is niet echt mijn sterkste punt, dus daar moet ik altijd wel even aandacht besteden. Het sporten staat ook op mijn lijstje, maar dat is nog even uitvinden wat daar echt een handig moment voor is. Ik merk wel dat als ik gewoon mee ga in de flow en niet teveel van mezelf eis het allemaal een stuk gemakkelijker is.

Ben jij team ochtendmens of avondmens?
Heb jij nog een paar fijne tips voor dit lijstje?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Taryn Elliot (Canva, Pexels)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.