Lifestyle

Ons magazijn, online de lokale winkelier steunen.

We shoppen ons wat af met zijn allen. Zeker in de Decembermaand geven we meer geld uit in vergelijking met de rest van het jaar. Iets waar de lokale winkelier echt van zou moeten profiteren, zou moeten inderdaad. Helaas gebeurd dat niet, doordat we veel shoppen bij de online grote bedrijven. Maar wat als je de lokalen ondernemer kan steunen via de webshop van je lokale winkelier?

De lokale winkelier

De winkelstraten worden leger en leger. Als ik hier in het dorp kijk, dan zie ik veel leegstand. De grotere winkelbedrijven zijn nog redelijk vertegenwoordigd, maar kleine ondernemers zie je bijna niet. Er zullen ongetwijfeld veel verschillende redenen voor zijn, maar ik denk dat het ook meespeelt dan we met zijn allen steeds meer online bestellen. De lokale winkelier heeft vaak niet de mogelijkheden om een online shop aan zijn winkel te koppelen. Jammer, want hierdoor missen ze omzet, die ze in deze tijden zo hard nodig hebben om te kunnen blijven bestaan. Gelukkig is daar nu een mooi initiatief voor “Ons Magazijn”.

Gemak

Zelf ben ik ook iemand die graag online besteld. Op mijn gemakje alles bij langs en rustig kijken wat ik wil hebben, zonder een zeurende peuter aan mijn benen. Toch doet het mij ook wel pijn als ik alle winkels zie verdwijnen. Mijn man ik zijn wel echte winkel dieren, in de zin van dat ons hart ligt bij het adviseren van klanten en te verkopen. Een eigen zaak lijkt ons super, maar het is gewoon moeilijk, ondanks dat we onze diploma’s er voor hebben. Ik heb respect voor de mensen die het wel doen en wil ze dan ook een hart onder de riem steken door dit initiatief onder de aandacht te brengen!

Shoppen maar!

Maar wat gaan we dan vanaf nu met zijn allen bij “Ons magazijn” bestellen? Allereerst natuurlijk onze boeken. Op Happinessfromme zijn altijd veel recensies te vinden, met een linkje naar een online winkel. Maar die boeken kan je natuurlijk net zo goed bij de lokale winkelier kopen! Voor de prijs hoef je het niet te doen, want daar gelden vaste prijzen voor met het oog op de “Wet op de Vaste Boekenprijs”. Zoals je gewend online bestellen en vervolgens bij de lokale winkelier ophalen, zo heb je wel het gemak van online bestellen, maar ook een fijne persoonlijke service!

Ook voor een feestje zit je goed. Ik ben altijd erg georganiseerd en pietluttig met feestjes. Alles moet tot in de puntjes geregeld zijn en het liefst met de spullen zoals ik het voor ogen heb. Afgelopen jaar heb ik overal wat weg getoverd voor Daan zijn verjaardag, maar achteraf gezien had ik het liever eerst bij elkaar gezocht. Ik heb de lokale winkeliers bezocht, maar het was een bij elkaar geraapt ‘zootje’. Dat lag niet aan de spullen, maar ik kon niet rustig kijken en vergelijken. Voor volgend jaar weet ik dat ik hier terecht kan, ik kan rustig alles uitzoeken, bestellen en vervolgens gewoon gratis in de geselecteerde winkel ophalen. Ik zag dat ze super leuke ballon figuren hebben, die bij heel veel verschillende gelegenheden passen.

Ons Magazijn

Nog even over ons Magazijn, dit is de nieuwe webshop van de lokale winkelier. Online shoppen met de persoonlijke service van een echte winkel. Je ziet de lokale winkels steeds vaker verdwijnen uit de winkelstraat, doodzonde! Aangezien veel winkeliers geen budget hebben voor een eigen webshop, geen beschikking hebben tot een netwerk van leveranciers en ook vaak geen tijd hebben om de benodigde marketing in te zetten, zijn nu de handen ineen geslagen. Niet dat je niet bij de grote online shops mag shoppen, maar als je zonder je ongemak of voordeel te verliezen ook lokaal kan kopen, waarom zou je dat dan niet doen?

 • Lokaal
 • Gratis bezorgd bij een aangesloten lokale winkelier (ook al kost het maar 0,01)
 • Meer dan 45.000 artikelen in het assortiment, elke week nieuwe toevoegingen
 • Persoonlijke service
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 35,-

En jij? Shop je veel online of liever in de stenen winkel? Als je online shopt, zou je de lokale winkeliers steunen door nu via “Ons magazijn” te shoppen?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; Kaboompics.com Pexels (Gratis stockfoto – Canva)

29 Comments

  • Happinessfromme

   Klopt helemaal! Je hebt het gemak van online bestellen bij “ons magazijn”, een samenwerking van lokale ondernemers. Vanaf 35 euro wordt je pakketje gratis thuisbezorgd, maar je kan het ook gratis bij een aangesloten lokale ondernemer ophalen, voor het persoonlijke contact. Zo heb je het gemak van online bestellen, maar steun je wel de lokale ondernemer 😀 Ik moest eerst ook even goed lezen wat ze bedoelden, want ik had er nog niet eerder van gehoord, het kan dan inderdaad verwarrend zijn! Maar het is dus een mooi initiatief voor de lokale ondernemers om toch online te kunnen verkopen.

 • Melissa

  Zelf ben ik meer van fysieke winkels dan van online shoppen ik voel, zie en pas graag mijn kleding voordat ik koop of bestel. Tuurlijk bestel ik wel soms maar niet met enige regelmaat

 • Daisy de Vos Burchart

  Ik ben zelf een voorstander van het ouderwetse stenen winkel shoppen.
  Ik vind het fijner om kleding en schoenen bijvoorbeeld in de winkel te passen ipv online.

  Ook vind ik het supporten van de lokale ondernemers erg belangrijk. Zij moeten opboksen tegen de grote ketens. Ik zeg steun de lokale winkelier 🙂

 • Saar

  Dit lijkt mij echt een heel mooi alternatief om de lokale winkelier te steunen en de drempel toch laag te houden voor mensen die graag online shoppen. Voor bepaalde boodschappen ga ik nog graag naar een stenen winkel, maar als ik de producten ken dat zou ik online ook al gauw eens een bestelling doen. En dat lijkt dit initiatief wel te ondersteunen 🙂

 • Tamara

  Eerlijk gezegd vind ik online veel makkelijker en vaak ook goedkoper. Soms zie ik een product wat online gewoon behoorlijk kan schelen in de prijs van dezelfde winkel. Maar ook de retourrechten zijn online beter regegeld dan in een winkel

  • Marion

   Ik vind het een goed initiatief. Want het zijn toch de plaatselijke winkeliers die voor de feestverlichting zorgen en voor de aankleding van de winkels. Daar mogen wij als consument best iets tegenover stellen.

 • lodi

  Hier toch liever in de stenen winkel. Helemaal na dat ik van de week een week moest wachten op een bestelling. In Amerika is het de dag na Black Friday een dag ( heeft ook een naam) dat je juist bij de kleine winkeliers je spullen koopt.

 • Marieke

  Ik heb echt sowieso een bloedje hekel aan winkelen, dus ik bestel veel online. En als er een winkel in de buurt zit ga ik daar ook wel heen. Dan scheelt het toch weer verzendkosten.

 • Mario

  Ik kom zelf ook uit de retail en ik vraag mij af of dit een oplossing is voor winkels. Het initiatief is natuurlijk leuk/ondernemend, maar ik denk dat er nog heel veel te winnen is op het gebied van omgaan met klanten. Persoonlijk contact, service, meedenken en eerlijke antwoorden zijn daarin zo belangrijk. Dat ondernemers nu nog met online initiatieven moeten beginnen geeft ook een beetje aan dat ze een beetje laat/lui zijn. Echter beter laat dan nooit 🙂 Ben benieuwd hoe deze ontwikkeling vorm krijgt in de toekomst

 • Rory

  Ik vind het sowieso fijn om de kleine ondernemer te kunnen helpen. Als ik iets kan kopen bij een Bol.com of een kleine boekwinkel, dan kies ik altijd voor de laatste. Ik vind dit als een goed initiatief klinken, maar inderdaad is het wat onduidelijk voor mij hoe het nu precies werkt. Ik bestel dus online, maar ik kan het laten bezorgen bij elke fysieke winkel naar wens?

 • Lipstickencupcakes

  Ik winkel liever in een fysieke winkel dan online, maar soms vind ik het wel heel fijn zoals met sint cadeautjes en een enorm druk rooster en geen tijd/zin om te winkelen om snel wat online te bestellen.

 • Eline

  Ik hou er wel van om lokaal te shoppen. Online is gemakkelijk, maar ik voel me telkens helemaal goed als ik bij een lokale winkel kan langsgaan om producten uit de streek te kopen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.