Langer zelfstandig blijven wonen, denk eens aan het plaatsen van een mantelzorgwoning
Lifestyle

Het plaatsen van een mantelzorgwoning zorgt ervoor dat men langer zelfstandig kan wonen.

Het plaatsen van een mantelzorgwoning kan bijdragen aan de wens om langer zelfstandig te blijven wonen. Langer zelfstandig blijven wonen is een wens van steeds meer mensen die hulpbehoevend zijn. Ik begrijp dat wel, want wie wil er nu niet in zijn fijne vertrouwde omgeving blijven wonen? Een mantelzorgwoning is een woning voor mensen die mantelzorg behoeven, een fijne woonoplossing voor hen die graag in een vertrouwde omgeving willen blijven wonen.

Natuurlijk kan ik dat hier gemakkelijk even opschrijven, maar ik ben mij er ook van bewust dat een mantelzorgwoning er niet zomaar staat. Toch is het iets dat ik wel met jullie wil delen, want het plaatsen van een mantelzorgwoning kan een hele fijne oplossing zijn om toch in de vertrouwde omgeving te blijven wonen.

Het plaatsen van een mantelzorgwoning

Zoals ik al schreef is het niet zo dat er van vandaag op morgen een mantelzorgwoning staat. In dit artikel ga ik niet in op het hele proces en wat je eventueel allemaal moet regelen. Wel vertel ik je graag wat meer over mantelzorgwoningen. Niet iedereen is immers op de hoogte van het bestaan van deze woningen.

Aandachtspunten

Een aantal dingen waarvan je op de hoogte moet zijn als je voor een mantelzorgwoning kiest zijn bijvoorbeeld;

  • Wanneer kan een mantelzorgwoning vergunningvrij geplaatst worden?
  • Hoe zit het met een compensatie of een mantelzorgwoning subsidie?
  • Aan welke wensen moet de mantelzorgwoning voldoen?

Als je kiest voor een goede organisatie wat betreft het plaatsen van een mantelzorgwoningen, dan zijn bovenstaande punten over het algemeen zaken waar je goed over geïnformeerd wordt.

Maak je wensen kenbaar!

Als je een mantelzorgwoning bouwen wilt, maak dan zeker al je wensen kenbaar. Iedereen heeft zijn eigen zorg behoeften en wat is het fijn als daar rekening mee gehouden kan worden! Er zijn vaak standaard type woningen beschikbaar, maar daarnaast kan er ook veel aangepast worden. Bij het bouwen van een mantelzorgwoning kan bijvoorbeeld rekening gehouden worden met de beschikbare ruimte. In de mantelzorgwoning is bijvoorbeeld vloerverwarming wel heel fijn voor in de winter, waar in de zomer airconditioning zeer welkom is.

Wat zijn de voordelen van een mantelzorgwoning?

Iedereen ziet natuurlijk zijn eigen voordelen aan een mantelzorgwoning. Toch denk ik dat iedereen het in de eigen omgeving blijven van de zorgbehoevende wel als allergrootste voordeel ziet. Daarnaast ben je als mantelzorger altijd dichtbij voor noodzakelijke zorg en hoef je niet de hele tijd heen en weer te rijden.

Een zorgunit kan je vaak zo laten bouwen dat hij helemaal aangepast is aan de zorgbehoeften. Je kan je eigen stempel drukken op zowel het interieur als exterieur, waarbij je de zorgunit zo luxe kan maken als je zelf wilt.

Wat kost dat dan?

Ja, we zijn Nederlander of niet, dus we willen natuurlijk ook wel graag weten wat een zorgwoning dan kost. Net als bij alles geldt natuurlijk dat de kosten volledig afhankelijk zijn van de wensen. Goedkoop is het niet, je bent al snel meer dan een halve ton kwijt. Des te meer wensen je hebt voor je zorgwoning, des te hoger de kosten worden. Een zorgwoning kan dus ook zo een ton kosten.

Dat is veel geld!

Ik hoor het je denken, dat is veel geld! Dat klopt ook zeker, je koopt niet even een appel op de markt. Je moet het financieel maar net op kunnen brengen om een zorgwoning te kunnen plaatsen. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je er de ruimte voor hebt in je tuin. Heb je die ruimte en kan je het financieel rond krijgen? Dan denk ik dat je met het plaatsen van een zorgwoning een prachtige oplossing hebt gevonden voor zowel de zorgbehoevende als de mantelzorger.

Laat je goed voorlichten

Misschien is het een beetje overbodig om te zeggen, maar laat je goed voorlichten! Net als bij veel andere zaken is goedkoop vaak duurkoop. Zoek online naar ervaringen van andere mensen met het bedrijf, ga altijd persoonlijk in gesprek en stel vooral al je vragen! Een goede partij zal jou op alle punten kunnen ondersteunen of adviseren. Dat is belangrijk, want je kiest juist voor een zorgwoning om wat zorgen los te laten, niet om er extra zorgen bij te krijgen.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Matthias Zomer Pexels (Gratis stockfoto – Canva)

Toy^2 Track Connectors Slopes
Duurzamer spelen kan door klassiek speelgoed met elkaar te combineren. Eerder schreef ik al over de Toy^2 Track Connectors, waarmee je je houten spoor met Duplo kan combineren! Beide soorten speelgoed waren hier in een doos op zolder beland, maar de track connectors maakten dat Daan er weer graag mee speelde. Een nieuw onderdeel van het Toy^2 speelgoed zijn de Slopes, waar wij een setje van kregen. Wederom werd het “oude” speelgoed weer aantrekkelijk om mee te spelen. Gerelateerd
Verder Lezen
Dodo bordspel
Wij spelen graag samen spelletjes! Het Dodo bordspel is dan ook een super leuke aanvulling op onze bestaande collectie spellen. In dit artikel ga ik je meer vertellen over dit leuke bordspel. Het is niet zomaar een bordspelletje, het is een coöperatief spel en dat betekent dat je goed samen moet werken om het ei van de Dodo te redden! Gerelateerd
Verder Lezen
Een boekhoudprogramma gebruiken of niet
Soms twijfel ik ontzettend! Waarover? Over de administratie van mijn bedrijf… Moet ik een boekhoudprogramma gebruiken, of lukt het weer om alles zelf te doen? Het is misschien een vraag waar veel kleine ondernemers mee zitten. De hulp van een boekhouder of boekhoudprogramma kan heel fijn zijn, maar daar zijn natuurlijk ook kosten aan verbonden. In dit artikel neem ik je mee in mijn twijfels en overwegingen. Gerelateerd
Verder Lezen
De VTech Marble Rush Super Action Set!
Trends in speelgoed komen en gaan. Maar sommige trends zijn gewoon te goed om af te schrijven. Het beste voorbeeld dat ik kan bedenken? Dat zijn absoluut de knikkers! Waar opa’s en oma’s in hun jonge jaren eindeloos met knikkers speelden, doen (klein)kinderen dat vandaag nog steeds. Wel in een 2.0-versie. Een kuiltje in ‘t zand is leuke nostalgie, knikkerbanen van Marble Rush zijn de hit van nu! Gerelateerd
Verder Lezen
Stinkhond in de sneeuw
Kenden jullie de boekenserie van Stinkhond al? Wij ontvingen het boek “Stinkhond in de sneeuw” en deze boekenserie is helemaal nieuw voor ons. Hoe zou het boek zijn? Daan is helemaal van het zelf lezen en dus duurde het even voordat het boek uit was, maar wat ben ik super trots op hem dat hij het zelf kon lezen! Natuurlijk met een beetje hulp, maar ik vond het zelf ook heel erg leuk om dit boek samen te lezen. Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.