Langer zelfstandig blijven wonen, denk eens aan het plaatsen van een mantelzorgwoning
Lifestyle

Het plaatsen van een mantelzorgwoning zorgt ervoor dat men langer zelfstandig kan wonen.

Het plaatsen van een mantelzorgwoning kan bijdragen aan de wens om langer zelfstandig te blijven wonen. Langer zelfstandig blijven wonen is een wens van steeds meer mensen die hulpbehoevend zijn. Ik begrijp dat wel, want wie wil er nu niet in zijn fijne vertrouwde omgeving blijven wonen? Een mantelzorgwoning is een woning voor mensen die mantelzorg behoeven, een fijne woonoplossing voor hen die graag in een vertrouwde omgeving willen blijven wonen.

Natuurlijk kan ik dat hier gemakkelijk even opschrijven, maar ik ben mij er ook van bewust dat een mantelzorgwoning er niet zomaar staat. Toch is het iets dat ik wel met jullie wil delen, want het plaatsen van een mantelzorgwoning kan een hele fijne oplossing zijn om toch in de vertrouwde omgeving te blijven wonen.

Het plaatsen van een mantelzorgwoning

Zoals ik al schreef is het niet zo dat er van vandaag op morgen een mantelzorgwoning staat. In dit artikel ga ik niet in op het hele proces en wat je eventueel allemaal moet regelen. Wel vertel ik je graag wat meer over mantelzorgwoningen. Niet iedereen is immers op de hoogte van het bestaan van deze woningen.

Aandachtspunten

Een aantal dingen waarvan je op de hoogte moet zijn als je voor een mantelzorgwoning kiest zijn bijvoorbeeld;

  • Wanneer kan een mantelzorgwoning vergunningvrij geplaatst worden?
  • Hoe zit het met een compensatie of een mantelzorgwoning subsidie?
  • Aan welke wensen moet de mantelzorgwoning voldoen?

Als je kiest voor een goede organisatie wat betreft het plaatsen van een mantelzorgwoningen, dan zijn bovenstaande punten over het algemeen zaken waar je goed over geïnformeerd wordt.

Maak je wensen kenbaar!

Als je een mantelzorgwoning bouwen wilt, maak dan zeker al je wensen kenbaar. Iedereen heeft zijn eigen zorg behoeften en wat is het fijn als daar rekening mee gehouden kan worden! Er zijn vaak standaard type woningen beschikbaar, maar daarnaast kan er ook veel aangepast worden. Bij het bouwen van een mantelzorgwoning kan bijvoorbeeld rekening gehouden worden met de beschikbare ruimte. In de mantelzorgwoning is bijvoorbeeld vloerverwarming wel heel fijn voor in de winter, waar in de zomer airconditioning zeer welkom is.

Wat zijn de voordelen van een mantelzorgwoning?

Iedereen ziet natuurlijk zijn eigen voordelen aan een mantelzorgwoning. Toch denk ik dat iedereen het in de eigen omgeving blijven van de zorgbehoevende wel als allergrootste voordeel ziet. Daarnaast ben je als mantelzorger altijd dichtbij voor noodzakelijke zorg en hoef je niet de hele tijd heen en weer te rijden.

Een zorgunit kan je vaak zo laten bouwen dat hij helemaal aangepast is aan de zorgbehoeften. Je kan je eigen stempel drukken op zowel het interieur als exterieur, waarbij je de zorgunit zo luxe kan maken als je zelf wilt.

Wat kost dat dan?

Ja, we zijn Nederlander of niet, dus we willen natuurlijk ook wel graag weten wat een zorgwoning dan kost. Net als bij alles geldt natuurlijk dat de kosten volledig afhankelijk zijn van de wensen. Goedkoop is het niet, je bent al snel meer dan een halve ton kwijt. Des te meer wensen je hebt voor je zorgwoning, des te hoger de kosten worden. Een zorgwoning kan dus ook zo een ton kosten.

Dat is veel geld!

Ik hoor het je denken, dat is veel geld! Dat klopt ook zeker, je koopt niet even een appel op de markt. Je moet het financieel maar net op kunnen brengen om een zorgwoning te kunnen plaatsen. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je er de ruimte voor hebt in je tuin. Heb je die ruimte en kan je het financieel rond krijgen? Dan denk ik dat je met het plaatsen van een zorgwoning een prachtige oplossing hebt gevonden voor zowel de zorgbehoevende als de mantelzorger.

Laat je goed voorlichten

Misschien is het een beetje overbodig om te zeggen, maar laat je goed voorlichten! Net als bij veel andere zaken is goedkoop vaak duurkoop. Zoek online naar ervaringen van andere mensen met het bedrijf, ga altijd persoonlijk in gesprek en stel vooral al je vragen! Een goede partij zal jou op alle punten kunnen ondersteunen of adviseren. Dat is belangrijk, want je kiest juist voor een zorgwoning om wat zorgen los te laten, niet om er extra zorgen bij te krijgen.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Matthias Zomer Pexels (Gratis stockfoto – Canva)

Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech!
Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech is Speelgoed van het Jaar in Nederland! Wederom super leuk en leerzaam speelgoed voor de wat oudere kinderen. Alle kleine en grote professoren; welkom in de wereld van virussen en cellen! Mijn Interactieve Video Microscoop valt zeker in de smaak bij alle wijsneuzen van 7 tot 99 jaar! Natuurlijk mag je er ook gewoon mee spelen als je 100 bent 😉 . Turen naar de grootste geheimen van het aardse leven is natuurlijk super indrukwekkend, wie wil dat nu niet? Gerelateerd
Verder Lezen
Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 Winnaars Vakjury
De vakjury heeft de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 bekend gemaakt! Tijdens de zomervakantie hebben ze 156 stuks speelgoed uitgebreid getest en beoordeeld. Hier zijn uiteinde drie winnaars in 15 categorieën uitgekomen! Vanaf nu mag het publiek, dus ook jij, stemmen op hun favoriet. Dit kan tot en met 28 oktober 2022 en je maakt daarbij ook nog eens kans op een mooie prijs als je stemt! Gerelateerd
Verder Lezen
Badmode 2022, zeker niet te missen in deze prachtige zomer!
Wat een prachtige zomer hebben we dit jaar hè! Ik kan daar zeker van genieten! Fijne badmode mag dan ook zeker niet ontbreken deze zomer, al voel ik mij soms wel onzeker in badmode. Gelukkig staat de Badmode 2022 bij veel verschillende lichamen, zo vind ik het bijvoorbeeld heel fijn om een jurkje of rokje over mijn badkleding te dragen. Ook dat kan natuurlijk gewoon, lekker dat dragen waar je je prettig in voelt. Gerelateerd
Verder Lezen
De voordelen van Perzische tapijten(1)
Ben je van plan om binnenkort je interieur een nieuwe boost te geven? In dat geval is het zeker geen slecht idee om een Perzisch tapijt aan te kopen. Het is namelijk om meerdere redenen voordelig om deze aan te kopen. In dit artikel gaan we wat dieper in op de verschillende voordelen. Gerelateerd
Verder Lezen
Mooie foto's maken, voor de blog of privé, dat doe ik zo!
Mooie foto’s maken, dat willen we allemaal! Ik was in het bezit van een mooie camera, echter ontwikkelt de technologie zich zo snel, dat mijn telefoon mooiere foto’s maakt dan mijn camera. Toch heeft fotografie de laatste jaren wel mijn aandacht getrokken! Uiteraard doe ik voor Happinessfromme altijd mijn best om mooie foto’s te maken, maar ik vind het ook heel erg leuk om foto’s te maken voor privé doeleinden. Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.