Lifestyle

Schijt hebben aan dingen, het mag!

In iedereen schuilen onzekerheden denk ik. Je kan je er ontzettend druk om maken, maar je kan ook proberen om er schijt aan te hebben. Niemand is perfect toch? Daarom vandaag een blog over het schijt hebben aan bepaalde dingen!

Stop met jezelf druk maken over je kledingmaat

Het maakt niet of je size zero hebt of maat 48, want je bent mooi zoals je bent! Heb je altijd in maat 36 gepast, maar krijg je je kleren niet meer normaal aan? Koop gewoon lekker een maat groter, want een kledingmaat zegt niets over jou als persoon en het moet wel lekker zitten!

Vergelijk jezelf niet altijd met anderen

Het gras lijkt altijd groener aan de overkant. Die ene collega heeft van dat prachtige krullend haar en een goede vriendin heeft een prachtig lijf zonder er veel voor te doen. Je zusje is super sociaal en jij, jij hebt dat allemaal niet. Dat misschien niet, maar jij hebt je eigen kwaliteiten waar je gewoon super trots op moet zijn! Je zal nooit hetzelfde kunnen zijn als een ander, want iedereen is uniek en dat is maar goed ook.

Laat je niet allerlei dingen aanpraten

Ja misschien zou je wat meer fruit moeten eten voor meer vitamines. Naar de sportschool gaan om wat af te vallen zou ook een prima idee zijn. En ook je kledingstijl is niet dat wat in de mode is. Allemaal dingen die anderen je graag aan praten, maar weet je? Je moet je er niets van aantrekken, want de enige die bepaald of je meer fruit moet eten, naar de sportschool moet of je kledingstijl aan moet passen, dat ben jij!

Cijfer jezelf niet altijd weg voor anderen

Andere mensen helpen is een goede eigenschap, maar… Zorg ervoor dat je jezelf niet altijd maar wegcijfert! Jij moet jezelf de echter nummer één zijn, want één ding is zeker, je wordt oud met jezelf. Je moet dus van jezelf houden en hoeft jezelf niet altijd weg te cijferen voor andere mensen, omdat ze dingen van je verwachten.

Maak jezelf niet te druk over wat andere mensen denken

Iedereen zal een mening over je hebben, echt iedereen ja. Die mening kan positief, negatief of neutraal zijn. Jij hebt over de meeste mensen toch ook een mening? De kunst is om je niet druk te maken over de mening van anderen, want als je rekening moet houden met al die mensen, dan kom je niet meer aan leven toe! Het is niet altijd even makkelijk, maar probeer te leven zoals jij dat wilt en niet naar de wensen van anderen.

En verder?

Er zijn nog zoveel meer kleine dingen waar je eigenlijk zo nu en dan gewoon lekker schijt aan moet hebben. Denk bijvoorbeeld aan;

  • Stoppels op je benen! Anderen moeten het er soms maar even mee doen hoor…
  • Genieten van een lekkere maaltijd ongezond voedsel. Op zijn tijd moet dat echt even kunnen hoor!
  • Mensen die je alleen maar bellen als ze je nodig hebben, lekker makkelijk.
  • De telefoon een keer niet opnemen als je er geen zin in hebt!

Er zijn dus genoeg dingen waar je (soms) gewoon lekker schijt aan moet hebben. Ik zou zeggen, probeer het eens! Zelf ga ik dat ook doen, want ook ik maak me vaak te druk over allemaal dingen.

Heb jij nog een leuke toevoeging aan deze lijst? Laat het even weten in een reactie!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Canva


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.