Lifestyle,  Persoonlijk

Een nieuw telefoonabonnement, sim only of met telefoon?

De twee jaar van mijn telefoonabonnement zijn alweer bijna afgelopen. Het wordt dus tijd om een keuze te maken! Wil ik een nieuw abonnement met telefoon of is een sim only abonnement ook prima! Ik zoek het uit en deel het in deze blog met jou! Wie weet heb je iets aan mijn tips!

Telefoonabonnement

We kunnen tegenwoordig echt niet meer zonder mobiele telefoon. Oké, laat ik even voor mezelf spreken, ik kan echt niet meer zonder mijn telefoon! Ik bel ermee, app, maak foto’s en bewerk ze en onderhoud mijn social media. Daarnaast speel ik ook wel graag een spelletje. Daarnaast staan er ook een aantal apps voor kinderen op. Nee, hij is niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse leven. Natuurlijk ook omdat ik er veel mee doe voor mijn blog! Nu loopt mijn abonnement af en moet ik kiezen, wil ik mijn abonnement verlengen met telefoon of sim only?

Een nieuwe telefoon

Het is natuurlijk super verleidelijk om een nieuw abonnement te nemen met een nieuwe telefoon. De nieuwste versie met nieuwe snufjes, ja daar ben ik wel gevoelig voor. Maar de kosten van zo’n abonnement zijn ook niet mals! De telefoon krijg je er natuurlijk helemaal niet gratis bij. Daarnaast word er soms een BKR registratie gedaan. Dit geldt niet voor je telefoonabonnement, maar alleen als je een toestel van meer dan 250 euro op afbetaling koopt. Als je hier meer over wilt weten, neem dan even een kijkje op de site van het BKR. Ze leggen heel duidelijk uit hoe het precies zit en als je vragen hebt, dan kan je ze daar ook stellen.

Sim only

Naast een abonnement met toestel kan je ook kiezen voor een sim only abonnement. Je krijgt dan geen nieuwe telefoon, maar sluit alleen een mobiel telefoon abonnement af. De kosten voor zo’n abonnement zijn aanzienlijk lager dan wanneer je er ook een telefoon bij hebt. Een hele goede keuze dus als je telefoon nog prima bevalt! Ook bij een sim only abonnement heb je de keuze uit allerlei bundels, je kan dus precies uitkiezen wat je zelf nodig hebt. Je sim only hoef je natuurlijk niet af te sluiten bij je huidige provider. Het is ook een optie om over te stappen naar een provider die beter bij je past.

Mijn keuze

Ik moet een dus een keuze gaan maken of ik een abonnement met of zonder telefoon wil hebben. Nu heb ik eind vorig jaar een nieuwe telefoon gewonnen, de Samsung S8, die nog helemaal goed werkt! Ik heb dus eigenlijk helemaal geen nieuwe telefoon nodig. Gezien de maandelijkse kosten gaat mijn keuze denk ik uit naar het sim only abonnement. Al knaagt een nieuwe telefoon ook wel hoor! Ook die registratie bij het BKR vind ik niet zo fijn, al zal het misschien niet altijd gevolgen hebben, het is mijn gevoel. Wat ik wel ga doen is maandelijks een beetje geld opzij zetten, mocht ik dan aan een nieuwe telefoon toe zijn, dan kan ik een nieuwe kopen.

Heb jij een abonnement met telefoon of een sim only abonnement? Hoe ben jij tot die keuze gekomen?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


17 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.