Lifestyle

Sim only of een nieuwe telefoon?

Vorig jaar schreef ik al eens een blog over mijn twijfels of ik een abonnement met een telefoon wilde of voor een sim only zou gaan. Het is natuurlijk altijd leuk om een nieuwe telefoon in handen te hebben, maar ik ben tegenwoordig ook bewuster met geld bezig. Afwegingen maken dus, benieuwd waar ik voor gekozen heb?

Een telefoonabonnement

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon. Daarbij kan je kiezen voor een prepaid kaartje, een sim only abonnement of een abonnement met een telefoon erbij. Voor iedereen wat wils dus.

Bij een prepaid kaartje is het op is op, je moet hem dan zelf weer opwaarderen.

Bij een sim only abonnement heb je een telefoonabonnement, puur voor de kosten die je wilt verbruiken. Meestal heb je een bundel met een bepaald aantal bel minuten en mb’s. Deze bundels zijn er in allerlei soorten en maten, je kunt dus zelf kiezen wat het beste bij je past.

Als laatste kan je nog kiezen voor een telefoonabonnement met een telefoon erbij. Die telefoon is natuurlijk niet gratis, want het maandbedrag dat je betaald is vele malen hoger dan wanneer je een sim only abonnement zou hebben. Het is eigenlijk een soort afbetaling van je telefoon. Veel mensen kiezen voor dit type abonnement in combinatie met de nieuwste toestellen. Echter wordt er van deze abonnement sinds mei 2017 een positieve BKR registratie gemaakt (als de mobiele telefoon meer dan 250 euro is). Dit kan nadelig zijn, maar daar kom ik een andere keer op terug.

Keuzes, keuzes, keuzes

Vorig jaar schreef ik in dit artikel al over mijn twijfels. Uiteindelijk heb ik wel voor een sim only abonnement gekozen. Het scheelt zoveel geld in de maand en mijn telefoon werkte nog prima. Nog steeds trouwens hoor, dus ik heb er echt geen spijt van! Wel moet ik er aan denken dat ik steeds een beetje geld opzij zet, want als hij wel kapot gaat heb ik direct een nieuwe nodig. Niet alleen om bereikbaar te zijn, maar vooral omdat ik hem veel voor de blog gebruik. Zo maak ik er mijn foto’s en afbeeldingen mee, heb ik een app vol met ideeรซn en schrijf ik mijn concepten. Ik houd mijn bankgegevens er op bij en natuurlijk social media ๐Ÿ˜‰ . Eerlijk is eerlijk, ik ben een beetje verslaafd aan mijn telefoon en zou echt niet zomaar meer zonder kunnen. Niet in verband met mijn blog, maar ook privรฉ zou ik hem niet willen missen!

Het is voor iedereen

Een smartphone is niet alleen populair bij jongeren, ook steeds meer senioren hebben een smartphone! Zo ook mijn opa, hij snapt het nog niet helemaal, maar hij is wel aan het videobellen via whatsapp! We hebben een groepsapp gemaakt, waarin we foto’s van de achter kleinkinderen kunnen sturen. Leuk dat hij nu meer mee krijgt! Hij had eerder een prepaid kaartje, maar het beltegoed verliep steeds, dus hij heeft nu ook een sim only abonnement. Zo is kan hij altijd zelf bellen en is hij bereikbaar, althans… als hij hem bij zich heeft ๐Ÿ˜‰ .

Heb jij een abonnement met telefoon of ook een sim only?
Ben wel nieuwsgierig
waarom je juist die keuze gemaakt hebt.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.
Bron uitgelichte afbeelding; Canva


 

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.