Snel internet, niet meer weg te denken!
Lifestyle

Snel internet, niet meer weg te denken bij deze 4 activiteiten!

Snel internet, wij kunnen daar echt niet meer zonder! Wij gebruiken internet bij zoveel dingen in ons leven. Denk bijvoorbeeld aan het thuiswerken, thuis school voor kinderen en natuurlijk het streamen van films en gamen. Wij hadden nog een hele tijd “langzaam” internet via de kabel. Ondertussen hebben is dat alweer een tijdje glasvezel en wat een verschil is dat!

Naast internet thuis, hebben de meeste mensen natuurlijk ook internet op hun smartphone. Helaas zitten we daarbij natuurlijk vaak aan een bundel vast. Bij bijvoorbeeld de streamingdiensten is het ideaal dat je films kunt downloaden op je device, waarbij het natuurlijk wel fijn is als je ook een beetje snel internet hebt.

Snel internet, niet meer weg te denken!

Voor alle dingen die je online doet heb je internet nodig en dan het liefst ook nog snel internet natuurlijk. Problemen glasvezel aansluiting? Dat herken ik, want dat hadden wij ook! Bij ons kwam het doordat hier maar één internet aanbieder is en alles eerst goed aangelegd moest worden. Sinds de komst van het glasvezel internet hebben we dus wel snel internet. Waar we gebruiken we snel internet voor en waarom is die snelheid zo belangrijk?

Streamen

De streamingdiensten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Bijna ieder huishouden heeft wel een abonnement op één van de vele diensten. Hier in huis is dat niet anders. Ik kijk graag naar Videoland, maar de heren hebben liever Netflix. Snel internet is belangrijk als je gaat streamen, dat hebben wij geweten! Toen we nog geen glasvezel internet hadden was de dienst meer aan het laden dan dat wij daadwerkelijk bewegend beeld zagen.

Gamen

Zelf ben ik niet zo’n gamer, maar de heren spelen wel graag op de switch. Ook voor het online gamen is snel internet fijn. Stel je voor, je bent aan het voetballen tegen iemand anders en de verbinding is erg slecht. Ik kan je vertellen, dat is voor niemand leuk! Niet voor jezelf, niet voor de tegenstander, maar ook zeker niet leuk voor de andere mensen in huis met alle frustraties. Daan speelt trouwens graag Mario games en dan met name het racen, nog even en wij worden gewoon ingemaakt!

Thuiswerken

De afgelopen jaren is er natuurlijk nog een belangrijke factor bij gekomen waardoor snel internet niet meer weg te denken is! Steeds meer mensen werken, al dan niet verplicht, thuis. Bij thuiswerken hoort natuurlijk ook online vergaderen met beeld en geluid. Om een vergadering soepel te laten verlopen is het fijn als alle deelnemers een goede verbinding hebben. Met een goede verbinding kan je elkaar namelijk beter volgen dan wanneer de verbinding van een deelnemer steeds hapert.

Thuis school!

Kinderen thuis lesgeven, dat was in het begin zeker even wennen! Daan zat in de kleutergroep en dan is het online onderwijs natuurlijk wel anders dan in de hogere groepen. Toch werd ervoor gezorgd dat ook de kleuters leuk contact met elkaar konden houden via Teams. In groepjes kwamen ze online en ging juf opdrachten met ze doen. Ik kan je zeggen, wat een humor is dat om te zien, één groot kippenhok. Daarnaast konden ze ook even met de juf video bellen als die behoefte er was.

Online huiswerk maken

Naast het videobellen was er meer online. Zo kregen ze de werkboekjes online, kon er via de login gegevens van school online geoefend worden via het school account en dan was er natuurlijk ook nog Squla.

Snel internet is gewoon onmisbaar

Hoewel ik nu heel erg blij ben met ons snelle internet, ben ik ook wel iemand die op de centen let. In het begin zag ik niet zo de noodzaak in van sneller internet en glasvezel, maar wat ben ik blij dat ik van gedachten veranderd ben! We betalen nu iets meer, maar de gemakken die we er van ervaren zijn ook ontzettend fijn. Terwijl Daan met zijn klas aan het videobellen was kon de man des huizes online gamen en ondertussen kon ik Spotify luisteren en aan de blog werken. Zonder de glasvezel verbinding hadden we dit nooit allemaal met elkaar kunnen combineren.

Voor welke online activiteit(en) is snel internet voor jou onmisbaar?

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Lisa Fotios (pexels)

Rainbow High: Fantastic Fashion-poppen met kleurrijke en speelse catwalkoutfits
MGA Entertainment laat de nieuwe Rainbow High: Fantastic Fashion-poppen schitteren in de winkelschappen! De poppen zijn nu verkrijgbaar en worden geleverd met een catwalkoutfit om de show te stelen, een complete casual outfit, accessoires en een schetsboek, waarin te zien is hoe de personages hun eigen jurken hebben geschetst. Gerelateerd
Boekbericht Stinkhond terug in de tijd
Stinkhond terug in de tijd is het nieuwste verhaal uit de boekenserie van “Stinkhond”. Zoals we wel van Stinkhond gewend zijn is het weer een supergrappig verhaal om voor te lezen of om zelf te lezen! Deze keer geen recensie, maar dit leuke boek wilde ik jullie niet onthouden! Daarom heb ik er een kort boekbericht van gemaakt. Gerelateerd
Boekbericht Gouden Penseel voor Djenné Fila!
Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen, geïllustreerd door Djenné Fila, is bekroond met het Gouden Penseel 2023. Djenné Fila werd overvallen bij het opbouwen van een expositie over haar werk in Arnhem. De winnaars zijn bekendgemaakt in aanloop naar de Kinderboekenweek, die op woensdag 4 oktober start. De prijzen worden uitgereikt op het Kinderboekenbal. Gerelateerd
Nours Geheime Bibliotheek
Nours geheime bibliotheek is een boek over een wel heel bijzondere bibliotheek. Nours geheime bibliotheek is namelijk een bibliotheek in oorlogsgebied. Dit boek is gebaseerd op ware gebeurtenissen en geeft je een kijkje in het dagelijks leven tijdens oorlog. Helaas actueel, want nog dagelijks hebben mensen en dus ook kinderen hiermee te maken. In dit artikel vertel ik je meer over dit boek! Gerelateerd
Leren kan zoveel leuker met slim speelgoed!
Kids van nu zijn leergierig en die eigenschap levert ze spelenderwijs een ongelooflijke berg kennis en vaardigheden op. VTech haakt daar al jaren op in. Leren lezen? Dat doen kinderen op school, maar nu ook op elke andere locatie! Dit najaar zijn het de Alfabet Touch Tablet en de Game & Leer Laptop die hierbij een handje helpen! Gerelateerd

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.