Snel internet, niet meer weg te denken!
Lifestyle

Snel internet, niet meer weg te denken bij deze 4 activiteiten!

Snel internet, wij kunnen daar echt niet meer zonder! Wij gebruiken internet bij zoveel dingen in ons leven. Denk bijvoorbeeld aan het thuiswerken, thuis school voor kinderen en natuurlijk het streamen van films en gamen. Wij hadden nog een hele tijd “langzaam” internet via de kabel. Ondertussen hebben is dat alweer een tijdje glasvezel en wat een verschil is dat!

Naast internet thuis, hebben de meeste mensen natuurlijk ook internet op hun smartphone. Helaas zitten we daarbij natuurlijk vaak aan een bundel vast. Bij bijvoorbeeld de streamingdiensten is het ideaal dat je films kunt downloaden op je device, waarbij het natuurlijk wel fijn is als je ook een beetje snel internet hebt.

Snel internet, niet meer weg te denken!

Voor alle dingen die je online doet heb je internet nodig en dan het liefst ook nog snel internet natuurlijk. Problemen glasvezel aansluiting? Dat herken ik, want dat hadden wij ook! Bij ons kwam het doordat hier maar één internet aanbieder is en alles eerst goed aangelegd moest worden. Sinds de komst van het glasvezel internet hebben we dus wel snel internet. Waar we gebruiken we snel internet voor en waarom is die snelheid zo belangrijk?

Streamen

De streamingdiensten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Bijna ieder huishouden heeft wel een abonnement op één van de vele diensten. Hier in huis is dat niet anders. Ik kijk graag naar Videoland, maar de heren hebben liever Netflix. Snel internet is belangrijk als je gaat streamen, dat hebben wij geweten! Toen we nog geen glasvezel internet hadden was de dienst meer aan het laden dan dat wij daadwerkelijk bewegend beeld zagen.

Gamen

Zelf ben ik niet zo’n gamer, maar de heren spelen wel graag op de switch. Ook voor het online gamen is snel internet fijn. Stel je voor, je bent aan het voetballen tegen iemand anders en de verbinding is erg slecht. Ik kan je vertellen, dat is voor niemand leuk! Niet voor jezelf, niet voor de tegenstander, maar ook zeker niet leuk voor de andere mensen in huis met alle frustraties. Daan speelt trouwens graag Mario games en dan met name het racen, nog even en wij worden gewoon ingemaakt!

Thuiswerken

De afgelopen jaren is er natuurlijk nog een belangrijke factor bij gekomen waardoor snel internet niet meer weg te denken is! Steeds meer mensen werken, al dan niet verplicht, thuis. Bij thuiswerken hoort natuurlijk ook online vergaderen met beeld en geluid. Om een vergadering soepel te laten verlopen is het fijn als alle deelnemers een goede verbinding hebben. Met een goede verbinding kan je elkaar namelijk beter volgen dan wanneer de verbinding van een deelnemer steeds hapert.

Thuis school!

Kinderen thuis lesgeven, dat was in het begin zeker even wennen! Daan zat in de kleutergroep en dan is het online onderwijs natuurlijk wel anders dan in de hogere groepen. Toch werd ervoor gezorgd dat ook de kleuters leuk contact met elkaar konden houden via Teams. In groepjes kwamen ze online en ging juf opdrachten met ze doen. Ik kan je zeggen, wat een humor is dat om te zien, één groot kippenhok. Daarnaast konden ze ook even met de juf video bellen als die behoefte er was.

Online huiswerk maken

Naast het videobellen was er meer online. Zo kregen ze de werkboekjes online, kon er via de login gegevens van school online geoefend worden via het school account en dan was er natuurlijk ook nog Squla.

Snel internet is gewoon onmisbaar

Hoewel ik nu heel erg blij ben met ons snelle internet, ben ik ook wel iemand die op de centen let. In het begin zag ik niet zo de noodzaak in van sneller internet en glasvezel, maar wat ben ik blij dat ik van gedachten veranderd ben! We betalen nu iets meer, maar de gemakken die we er van ervaren zijn ook ontzettend fijn. Terwijl Daan met zijn klas aan het videobellen was kon de man des huizes online gamen en ondertussen kon ik Spotify luisteren en aan de blog werken. Zonder de glasvezel verbinding hadden we dit nooit allemaal met elkaar kunnen combineren.

Voor welke online activiteit(en) is snel internet voor jou onmisbaar?

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Lisa Fotios (pexels)

Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech!
Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech is Speelgoed van het Jaar in Nederland! Wederom super leuk en leerzaam speelgoed voor de wat oudere kinderen. Alle kleine en grote professoren; welkom in de wereld van virussen en cellen! Mijn Interactieve Video Microscoop valt zeker in de smaak bij alle wijsneuzen van 7 tot 99 jaar! Natuurlijk mag je er ook gewoon mee spelen als je 100 bent 😉 . Turen naar de grootste geheimen van het aardse leven is natuurlijk super indrukwekkend, wie wil dat nu niet? Gerelateerd
Verder Lezen
Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 Winnaars Vakjury
De vakjury heeft de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 bekend gemaakt! Tijdens de zomervakantie hebben ze 156 stuks speelgoed uitgebreid getest en beoordeeld. Hier zijn uiteinde drie winnaars in 15 categorieën uitgekomen! Vanaf nu mag het publiek, dus ook jij, stemmen op hun favoriet. Dit kan tot en met 28 oktober 2022 en je maakt daarbij ook nog eens kans op een mooie prijs als je stemt! Gerelateerd
Verder Lezen
Badmode 2022, zeker niet te missen in deze prachtige zomer!
Wat een prachtige zomer hebben we dit jaar hè! Ik kan daar zeker van genieten! Fijne badmode mag dan ook zeker niet ontbreken deze zomer, al voel ik mij soms wel onzeker in badmode. Gelukkig staat de Badmode 2022 bij veel verschillende lichamen, zo vind ik het bijvoorbeeld heel fijn om een jurkje of rokje over mijn badkleding te dragen. Ook dat kan natuurlijk gewoon, lekker dat dragen waar je je prettig in voelt. Gerelateerd
Verder Lezen
Langer zelfstandig blijven wonen, denk eens aan het plaatsen van een mantelzorgwoning
Het plaatsen van een mantelzorgwoning kan bijdragen aan de wens om langer zelfstandig te blijven wonen. Langer zelfstandig blijven wonen is een wens van steeds meer mensen die hulpbehoevend zijn. Ik begrijp dat wel, want wie wil er nu niet in zijn fijne vertrouwde omgeving blijven wonen? Een mantelzorgwoning is een woning voor mensen die mantelzorg behoeven, een fijne woonoplossing voor hen die graag in een vertrouwde omgeving willen blijven wonen. Gerelateerd
Verder Lezen
De voordelen van Perzische tapijten(1)
Ben je van plan om binnenkort je interieur een nieuwe boost te geven? In dat geval is het zeker geen slecht idee om een Perzisch tapijt aan te kopen. Het is namelijk om meerdere redenen voordelig om deze aan te kopen. In dit artikel gaan we wat dieper in op de verschillende voordelen. Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.