Videobellen
Lifestyle

Videobellen om in contact te blijven!

Wat als de situatie in je leven erom vraagt dat je technischer wordt dan dat je eigenlijk bent? Hierbij doel ik eigenlijk op de wat “oudere” generatie, die niet opgegroeid is met een tablet of mobiele telefoon. Een tablet of mobiele telefoon kopen is natuurlijk niet het moeilijkste, maar dan moet je er nog wel mee leren omgaan. Dat laatste is niet voor iedereen vanzelfsprekend, maar met een beetje hulp komen we samen een heel eind is mijn motto. Hoe leuk is het als zij ook kunnen videobellen!

Mobiel worden

Wat een gek jaar is 2020 he! Een jaar waarin we door de situatie in de wereld graag dicht bij elkaar willen zijn. Elkaar vast willen pakken als het moeilijk is, maar juist dat mag niet. Verpleeghuizen die op slot gaan, waardoor je je ouders of opa en oma niet meer mag bezoeken. Als oudere zijnde lijkt mij dat echt verschrikkelijk, je kinderen en kleinkinderen niet meer kunnen zien.

Gelukkig is daar de technologie van tegenwoordig. Steeds meer mensen hebben een tablet of telefoon, ook ouderen! Het omgaan met zo’n device kan natuurlijk nog een best een dingetje zijn, maar al doende leert men!

De keuze voor een device

Wie mij al langere tijd volgt, weet dat ik echt een fan van Samsung ben, maar… Er is een maar ja! Als je kijkt naar een device voor ouderen, dan neig ik persoonlijk toch echt meer naar een Iphone. Waarom? Als ik de twee systemen vergelijk, dan vind ik Apple veel duidelijker en gebruiksvriendelijker voor mensen die geen ervaring hebben met een mobiel/tablet. Dit verschilt natuurlijk per persoon, dus mijn tip is, wil je de nieuwste Iphone kopen, geef je oude dan eens aan je ouders of opa en oma om te kijken of ze er wat mee kunnen.

Videobellen en andere dingen leren

Of en hoe snel iemand met een device om leert gaan, ligt een beetje aan de persoon zelf. Neem nu mijn opa. Hij heeft al een lange tijd een mobiele telefoon, maar had hem nooit mee… Handig he! Hij zag er zelf het nut niet van in, dus waarom zou je je er dan voor interresseren? Opeens was daar een omslag en ging hij er interesse in tonen. Hij kreeg een oude Iphone en stapje voor stapje ontdekte hij hoe alles werkte. Tegenwoordig kan hij ermee bellen, spraakberichten via WhatsApp sturen en videobellen!

Allemaal dingen om met anderen in contact te blijven en dat is juist nu zo belangrijk. Eenzaamheid ligt altijd op de loer, maar zeker op dit moment! Mocht je trouwens meer willen weten over eenzaamheid en wat je eraan kunt doen, bezoek dan eens EenTegenEenzaamheid.

Ik ben blij dat mijn opa het heeft geleerd en ik weet dat hij enorm geniet van de opa app groep, waarin we foto’s en filmpjes van zijn achterkleinkinderen sturen! Ja het is anders dan elkaar echt zien en vastpakken, maar zonder mobiel had hij helemaal niets meegekregen.

Jong leert oud

Jong geleerd is oud gedaan en dat blijkt. Samen met Daan was ik een keer bij opa, die hulp nodig had met de Ipad. Hij wilde muziek luisteren op YouTube, maar wist het niet meer… Daar kwam mijn vijf jarige kleuter: “opaaah, je moet gewoon daar klikken, dan moet mama even daar typen en dan kan je zelf kiezen”. Nu kan opa natuurlijk zelf typen, maar daar zaten ze samen hoor! Muziek en filmpjes zoeken en kijken op YouTube.

Mijn punt?

Contact hebben is zo belangrijk! Kan het niet in real life, dan is videobellen een hele mooie uitkomst. Een smartphone is tegenwoordig helemaal niet meer zo duur en een tweedehandse (oude van jezelf bijvoorbeeld) is ook een prima optie. Veel hebben ze ook niet nodig, met WhatsApp komen ze al een heel eind. Maak een opa/oma app aan en spam die helemaal vol met foto’s en filmpjes, ik denk dat dat echt gewaardeerd word! En jah… Zo nu en dan kan je een belletje verwachten dat ze het opeens even niet meer weten, maar ach, een kleine moeite om elkaar dan even te helpen! Nog even een laatste tip, zorg voor een goede telefoon bescherming… Als je ouder wordt, word je nu eenmaal ook wat onhandiger.

Is de oudere generatie in jou familie al mobiel?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Canva


 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.