Lifestyle

Positive mind, positive life | Yoga en Meditatie

Onze drukke agenda’s staan vol met afspraken, of ze nu verplicht zijn of leuk, we zijn er druk mee. De meeste dagen zijn volgepland en voor we het weten is er weer een dag voorbij. Het liefst maken we van 24 uur 48 uur zodat we alles kunnen doen zonder in te leveren. Helaas is dat onmogelijk dus is het belangrijk op zoek te gaan naar de juiste balans. Een stukje rust en me-time zijn namelijk net zo belangrijk als je gezin, werk en leuke afspraken met vrienden. Om vol met energie door te gaan is het goed om af en toe stil te staan en bewust de momenten mee te maken! Continu schakelen tussen verschillende zaken is vermoeiend voor ons als mens, maar is wel steeds meer de norm aan het worden. Yoga en meditatie zijn handige ‘hulpmiddelen’ om balans te vinden en jezelf op waarde te schatten.

Yoga

Bij yoga werk je aan je lichaam en geest. Dat kan zweverig klinken maar yoga is geschikt voor iedereen. Het maakt niet uit wie je bent, hoe oud je bent en in welke staat je verkeert. Yoga bestaat uit verschillende houdingen en de yoga stijl bepaalt in welke omstandigheden en snelheid je deze uitvoert. Je ademhaling staat centraal en door hier met focus aan te werken neem je de voordelen van een goede ademhaling mee in je dagelijks leven.

Voor yoga hoef je niet naar een dure yogastudio of sportschool, je kunt het gerust thuis doen met (gratis) YouTube kanalen en/ of een smartphone app. Het is handig om een rustig moment en een rustige ruimte op te zoeken zodat je niet wordt afgeleid. Je hebt qua ruimte niet meer nodig dan een yoga mat en een randje daar omheen. Als ondergrond is een yoga mat vereist, zodat je de juiste ondersteuning en grip krijgt.

Daarnaast kun je handige hulpstukken gebruiken zoals een yoga bolster, riem en blok. Je kunt natuurlijk ook een kussen en deken van de bank pakken, het gaat er om dat je goed wordt ondersteund zodat je geen blessures kunt oplopen en zonder te veel moeite in een houding kan komen. Een bolster is heel fijn om te gebruiken bij oefeningen zoals een heart opener. Je gaat voor je bolster zitten en laat je langzaam zakken totdat je met je rug en achterhoofd op de bolster rust. Je armen kun je relaxed langs je zij leggen. Dit is een goede oefening om het borstgebied te openen en positieve energie door je lichaam te laten stromen, je ademhaling wordt rustiger en je haalt makkelijker adem. Als je snel last hebt van koude voeten of meer grip wilt tijdens houdingen dan zijn yogasokken een fantastische uitkomst.

Meditatie

Als je niet veel tijd hebt dan is een meditatie van 5 minuten bij het op staan of juist bij het naar bed gaan een echte aanrader. In 5-10 minuten kun je al een hoop bereiken, helemaal als je dit dagelijks doet. Net zoals bij yoga focus je je op je ademhaling: haal 4 seconden adem door je neus en blaas de adem door je mond rustig uit in 4-5 seconden. Laat je gedachten gaan, veroordeel ze vooral niet en breng je aandacht iedere keer weer terug naar het puntje van je neus en je ademhaling. Probeer je meditatiesessie af te sluiten met iets positiefs, de invulling is helemaal aan jou.

Behalve yoga en meditatie kun je natuurlijk op ontzettend veel manieren me-time inplannen! Vraag of je partner op de kinderen let en neem zelf iets meer tijd dan normaal om lekker te douchen of in bad te gaan. Scrub je lichaam met een zelfgemaakte scrub van 1 kopje zeezout, 1 kopje olijfolie en 3 druppels essentiële olie naar keuze (lavendelolie is een aanrader!). Neem na het douchen of badderen de tijd om jezelf in te masseren met bodylotion en drink een lekker kopje groene thee van je favoriete merk als afsluiter. Zo kom je helemaal tot jezelf en voel je je weer herboren!

Deze blog is geschreven door Lisanne van SuperYoga.

Doe jij aan yoga of meditatie? Ik ga het zeker proberen, Lisanne heeft mij echt geïnspireerd met deze leuke blog! Zowel Lisanne als ik zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen met yoga en meditatie.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding: Pixabay


20 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.