Bewust met geld omgaan en geld besparen.

Bewust met geld omgaan en geld besparen.

De rekeningen worden ieder jaar weer hoger. Een steeds hoger percentage van je inkomsten gaat naar de vaste lasten. Noodzakelijk, maar niet leuk natuurlijk. Heb jij een goed beeld van je inkomsten en uitgaven? Door goed te vergelijken kan je sommige kosten omlaag brengen. In dit artikel lees je meer over bewust met geld omgaan en geld besparen.

Bewust met geld omgaan

Tegenwoordig komen veel mensen in de financiële problemen. Dit kan door bijzondere omstandigheden gebeuren maar ook doordat er geen overzicht is. Bewust met geld omgaan betekend dat je weet wat je inkomsten en je uitgaven zijn. Je uitgavenpatroon pas je aan aan je inkomsten. Als je je vaste lasten van je inkomsten aftrekt, kan je je boodschappen budget bepalen. Dat niet alleen, ook krijg je inzicht in hoeveel je ongeveer kunt sparen of met hoeveel geld je leuke dingen kunt ondernemen.

Besparen

Onze vasten lasten worden ieder jaar hoger, maar gelukkig zijn er vaak ook mogelijkheden om te besparen. Laat je nooit zomaar iets aanpraten op straat of aan de deur. Vaak wordt je overdonderd en neem je overhaaste beslissingen. Je kunt beter zelf alles uitzoeken via een vergelijkingssite. Je weet zelf wat je betaald en kan via de vergelijkingssite direct zien of het ook echt voordeliger is. De volgende zaken zijn vaak de moeite waard om even na te lopen;

 • Autoverzekering
 • Zorgverzekering
 • Energie kosten
 • Woonverzekeringen
 • … En alle overige verzekeringen die je hebt lopen.

Als je dan toch al je verzekeringen naloopt, controleer dan ook of je niet dubbel verzekerd bent. Dubbel verzekeren kost alleen maar geld.

Overstappen van verzekering is vaak niet moeilijk. Bij energie maatschappij krijg je vaak een aanzienlijke welkomstbonus. Door ieder jaar over te stappen, krijg je dus ieder jaar een bonus. Lees wel altijd even goed de voorwaarden.

Geld lenen kost geld!

Iedereen weet (als het goed is) dat geld lenen ook geld kost. Je betaald namelijk met rente terug. Probeer altijd om zelf alles bij elkaar te sparen. Soms zijn er situaties waarin dit niet mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een auto die er ineens mee stopt of een verbouwing die echt noodzakelijk is. Mocht je in zo’n situatie belanden, dan is het raadzaam om ook deze financieringen goed te vergelijken. Je wilt natuurlijk niet meer rente betalen dan echt noodzakelijk is!

Zoek hulp!

Zit je in de financiële problemen en zie je door de bomen het bos niet meer? Zoek hulp! Dit hoeft niet direct bij instanties te zijn, maar misschien kan iemand in je familie of kenniskring je helpen om de zaken op orde te krijgen. Misschien durf je dit niet omdat je het gênant vindt, maar je wilt toch ook verder af blijven zakken?

De financiën doen is misschien niet voor iedereen even leuk of makkelijk. Ga er toch eens in de zoveel tijd even voor zitten, want door alles goed bij te houden, is het ook mogelijk om geld te besparen!

Heb jij een goed financieel overzicht? Zijn er zaken waarom je misschien nog kunt besparen?

Aan dit artikel kunnen geen rechten ontleend worden. Ik heb het geschreven vanuit mijn
eigen inzichten om lezers een idee te geven van hoe ze financiële zaken aan kunnen pakken.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.
Bron uitgelichte afbeelding; Canva


23 thoughts on “Bewust met geld omgaan en geld besparen.

 1. Is ook goed als je totaal geen idee hebt waar elke maand je geld naar toe gaat, om dat eens een tijdje op te schrijven of in een exceloverzicht te zetten. Dan zie je heel goed waar je geld naar toe gaat Dan komen ook die verbogen uitgaven heel goed naar voren.

 2. Wij werken met een handig (gedeeld) overzicht en kunnen precies zien waar het geld naartoe gaat. We zien precies wat onze vaste kosten zijn, hoeveel we kunnen sparen en hoeveel geld er bijvoorbeeld naar extraatjes gaan. Twee keer in het jaar nemen we alles goed onder de loep om te kijken waar we kunnen besparen. Met name bij verzekeringen (bijv. de autoverzekering) scheelt het soms veel. Zo ben ik laatst overgestapt van verzekering en bespaarde daar op jaarbasis meer dan 200 euro mee. Dat is toch geld 🙂

 3. Mijn ouders hebben mij leren sparen en daar ben ik ze nog altijd dankbaar voor. Toen ik uit huis ging, kreeg ik ook een huishoudboekje om al mijn maandelijkse kosten enzo in te schrijven. Ik probeer mijn kinderen nu ook bewust te laten zijn van geld en wat het allemaal doet, het moet niet te vanzelfsprekend zijn.

 4. Ik ben de dochter van een bankier! Geldzaken zijn er mij met de paplepel in gegoten. Het is ook zo dat ik enkele jaren geleden er plots alleen voor kwam te staan met enkel een uitkering, dan is het echt noodzakelijk het overzicht te bewaren, want anders kom je niet ver met dat geld en je wil toch nog kunnen eten op het einde van de maand.

 5. Ik leef bewust en maak bewuste keuzes. Ik zou eigenlijk nog meer willen minimaliseren maar houd ook van fashion. Spullen koop ik weinig, ik geef vooral uit aan gezonde voeding en verzorgingsproducten.

 6. Heb mezelf dit jaar een low buy opgelegd qua beautyproducten. Sinds vorig jaar heb ik een bedrijfswagen met tankkaart en dat scheelt meteen ook heel wat

 7. ik ben een spaarder.maar ga ook graag weg. Nu haal ik per 2 weken een 20€ af om iets te gaan drinken of zo… Meestal blijft er nog een beetje geld over. en hoef ik de week er op weer geen geld af te halen. zo kan ik meer sparen, dan altijd maar meer geld af te halen…

 8. Ik probeer al mijn uitgaven bij te houden in een boekje, in categorien, zo zie je meteen waar het meest geld weg gaat en waar je eventueel kunt besparen. Ik zou het voor volgende maand nog eens goed moeten bijhouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...