Een telefoonabonnement en een BKR registratie? Niet met sim-only!

sim-only

Een telefoonabonnement en een BKR registratie? Niet met sim-only!

Eerder schreef ik al een keer over een keuze maken tussen een sim-only abonnement of aan abonnement met telefoon. Uiteindelijk heb ik voor een sim-only abonnement gekozen en één van de belangrijkste redenen was de BKR registratie. Hoe dat zit? Dat leg ik je graag uit.

Een nieuw telefoon abonnement!

Ik wachtte er altijd met smart op, het moment dat mijn telefoonabonnement verlengd kon worden en ik een nieuwe telefoon uit mocht kiezen! Natuurlijk werd het altijd het nieuwste model en ging er elke maand weer een aardig bedrag naar de internetprovider. In het begin was ik naïf en dacht ik dat de telefoon gewoon gratis was, maar die betaal je natuurlijk gewoon mee!

Een tijdje geleden mochten wij dus verlengen en kregen bij de leukste aanbiedingen. Super natuurlijk, maar hadden we wel een nieuwe telefoon nodig? Ik had een telefoon gewonnen en die van manlief was nog prima. Daarnaast hadden wij gelezen over de BKR registratie (weliswaar positief) die tegenwoordig gemaakt kan worden bij een telefoonabonnement. En bovenal, een lager maandbedrag is natuurlijk altijd welkom 😉 , wat je met een Sim Only abonnement zeker kunt realiseren.

Die BKR registratie

Toen wij tien jaar geleden ons huis kochten hebben we aardig wat gedoe gehad met een BKR registratie waar we het bestaan niet eens van af wisten. Hierdoor waren wij bijna ons huis mis gelopen. Ik ben dus een beetje huiverig voor een BKR registratie. Zeker gezien wij in de toekomst graag willen verhuizen, zitten ik niet op een registratie te wachten. Hierdoor kan het bedrag dat je mag lenen namelijk veel lager uitvallen!

Wanneer krijg je een BKR registratie?

Een positieve BKR registratie heb je al vrij snel in de pocket! Denk daarbij bijvoorbeeld aan de volgende zaken;

 • Rood staan of kunnen staan op je betaalrekening.
 • In het bezit zijn van een creditcard.
 • Bij een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.
 • Als je gebruik maakt van uitgestelde betaling.
 • Een telefoon abonnement met een mobiel die meer waard is dan 250 euro.
 • Bij het gebruik van private lease.

Bij een positieve BKR registratie kan je vaak nog wel geld lenen, maar het te lenen bedrag is wel vaak lager dan wanneer je geen registratie hebt. Loop je een negatieve registratie op, dan is het heel lastig om nieuwe leningen aan te gaan. Deze krijg je over het algemeen als je je betalingsverplichtingen niet nakomt.

Waarom wij kozen voor sim-only?

Dat heeft een aantal redenen. Onze telefoons waren nog goed, dus een nieuwe was niet noodzakelijk. Daarnaast was het fijn dat we maandelijks geen dikke telefoonrekening meer kregen, maar eentje die net een kwart was van dat wat we gewend waren. Ook weerhield de BKR registratie ons, want als we een nieuw huis willen dan willen we dat graag op één inkomen kopen en dan is het mooi dat we ook het maximale kunnen lenen op dat inkomen. Wel leggen we maandelijks een beetje geld aan de kant voor een nieuwe telefoon, mochten we er dan toch aan toe zijn, dan kunnen we wel een nieuwe telefoon kopen.

Houdt de BKR registratie jou ook tegen om een nieuwe telefoonabonnement met telefoon af te sluiten?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.
Bron uitgelichte afbeelding; Pixabay


35 thoughts on “Een telefoonabonnement en een BKR registratie? Niet met sim-only!

 1. Ik heb een telefoon met BKR-registratie. Bij het kopen van ons huis schrok ik toch wel wat dit deed met onze hypotheek. Gelukkig kan ik over een maand maandjes over op Simonly!

 2. Euh zo heb ik er eigenlijk nooit naar gekeken. Ik kocht mijn telefoon met abbo maar toen die verlopen was sloot ik een sim-only af. En ik draag mijn telefoons altijd helemaal af tot ze dus echt meer dan op zijn haha. Nu heb ik de telefoon van iemand overgenomen met wederom een sim-only.

 3. Het lijkt me toch te gek voor woorden dat mensen geld gaan lenen om een telefoon te gaan kopen… Als je geen Iphone van 1000 euro kan betalen koop dan toch gewoon een ander model dat je wel kan betalen?!
  Dit is echt mensen met weinig of geen geld in de problemen steken.

  1. Met een abonnement met telefoon idd wel ja… Daarom is die BKR wel goed vind ik! Als het niet kan dan kan het niet en sim only is wat mij betreft een hele goed optie.

 4. Ja afgelopen maand mocht ik ook mijn abonnement verlengen, maar ook ik ben voor simonly gegaan. Ik wil liever toch geen BKR registratie op me hebben en dan kan ik beter een losse nemen en wat sparen voor de losse telefoon!

 5. ik heb een telefoon en abonnement.
  Ik heb nu dus wel een BKR registratie, ik maak me hier alleen niet ontzettend druk om. Ik heb een huurwoning en ik ben wel van plan uiteindelijk te kopen maar dat is nu nog niet aan de orde. Daarnaast kan ik een los toestel niet kopen want ja ik vind het wel belangrijk een goed toestel te hebben.

 6. Mijn vent heeft ook een nieuwe nodig maar aangezien we bezig zijn met de aankoop van een ander huis zal het weer sim-only worden. Bevalt hier al jaren goed!

 7. Ik heb ook gedoe gehad met het kopen van een huis met BKR en vind het een verschrikkelijk systeem. Vooral omdat een BKR registratie lang erin blijft staan waardoor het vaak niet overeenkomt met de huidige situatie. Toch heb ik een abonnement genomen omdat ik een los toestel echt te duur vond. Ik werk op mijn mobiel dus ik moet echt een beetje een goed toestel hebben, dan is toch een abonnement beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...
%d bloggers liken dit: