Fotoboek voor Daan, fijne herinneringen!

Fotoboek

Fotoboek voor Daan, fijne herinneringen!

Fotoboeken bijhouden, iets wat ik echter consequenter moet gaan doen! Ik was ooit ijverig begonnen… Afgelopen maand heb ik de tijd gevonden om een mooi boek voor Daan te maken, met alle mooie foto’s van de afgelopen jaren. Het is een fotoboek met harde kaft geworden met wel honderd bladzijden!

Een fotoboek voor Daan

Zoals je in een eerdere post misschien wel al hebt kunnen lezen, was ik toen meneertje net geborgen was, begonnen met het bijhouden van fotoboeken. Iedere maand maakte ik er één met de mooiste foto’s. Na mijn zwangerschapsverlof werd het allemaal een stuk drukken en heb ik het verwaarloosd. Heel jammer, want foto’s in fotoboeken kijken is veel mooier dan op een schermpje.

Fotoboek uitzoeken

Ik mocht een fotoboek maken en ik wist direct dat het er één voor Daan moest worden. We zijn drie jaar verder sinds het laatste fotoboek, dus genoeg foto’s om een boek mee te vullen! Ik heb gekozen voor een vierkant exemplaar met een harde kaft. Ik ben begonnen met het uitzoeken van alle foto’s die ik in al die tijd verzameld had, wat een werk! Toen alles in een mapje stond, moest het boek natuurlijk nog in elkaar gezet worden.

Fotoboek maken in vijf stappen

Dankzij de software die ik op de computer kon installeren, had ik alle tijd om het boek te maken. Iedere keer dat ik stopte, zorgde ik ervoor dat alles opgeslagen was, zodat ik de volgende keer weer verder kon. Er zijn veel dingen die je met de software kan doen;

~ Selecteer het type fotoboek dat het beste bij jou past
(je hebt de keuze tussen harde kaft, softcover, spiraalbinding of een verzamelalbum)
~ Maak gebruik van het eenvoudige drag-and-drop systeem om je foto’s te plaatsen
~ Schrijf teksten op de pagina’s om je fotoboek nog persoonlijker te maken
~ Kies een achtergrond uit de software of voeg je eigen achtergrond toe
~ Plaats het fotoboek in je winkelmandje en klik op verzenden

Het resultaat

Na het verzenden heeft het ongeveer een weekje geduurd voordat het boek bezorgd werd. Het is dan ook een honderd pagina tellend boek geworden! Hij is super mooi geworden en ik ben er erg blij mee! Mijn fotoboek is vol met foto’s, eigenlijk altijd verdeeld over de hele pagina. Teksten heb ik er niet bij gemaakt, dat is niet zo mijn ding, ik schrijf veel te veel 😉 . Wat ik al zei, ik ben blij dat ik een exemplaar heb mogen maken!

Weet je wat ik trouwens heel erg leuk vond aan het maken van het fotoboek? Ik zag alle foto’s terug van de afgelopen jaren en wat zaten daar prachtige foto’s bij! Allemaal herinneringen die ik koester, elke foto heeft natuurlijk zijn eigen verhaal. Ik moet alles nog een beetje ordenen op de externe harde schijf, mag ik nog een keer alles bij langs… Vervelend hoor 😉 .

Houd jij braaf de fotoboeken bij?
Of is het ook een dingetje dat je echt beter bij wilt houden?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking, ontvangen product(en) of affiliate link(s).


Fotboek

25 thoughts on “Fotoboek voor Daan, fijne herinneringen!

  1. ik hou zeker niet braaf fotoboeken bij, ik ben daar veel te lui voor. Een jaar of 8 geleden heb ik alle oude foto’s maar een ingeplakt ..was ene hele werk, maar de moeite waard. Met digitale foto’s ben ik nog veel slordiger 😉

  2. de meeste foto’s van mijn kinderen zitten nog in hun enveloppe in een schoenendoos en zijn nooit in de fotoboeken beland en helaas ben ik heel veel digitale foto’s kwijt geraakt door een computercrash. Maar toen mijn dochters 18 werden hebben ze allebei van mij een xxl fotoboek gekregen met alle herinneringen uit hun jeugd. Heel veel werk, maar super leuk geworden en ik hoef mij niet meer schuldig te voelen over die lege babyboeken en volle schoenendozen….

  3. Ik vind fotoboeken echt superleuk. Stukken beter dan plaatjes kijken op een scherm. Hoewel ik sinds de kleine er is wel een stuk achterloop…. Toch maar eens werk van maken nu de herinnering nog redelijk vers is.

  4. Ok ben daar zo slecht in. De jongste heeft helemaal geen fotoboek nog. Maar er is wat fout gegaan met de camera bij de oudste dus data kloppen niet. Hels karwei om uit te zoeken. Maar moet echt een keer.

  5. Ik vind het zelf erg leuk om de boeken vorm te geven voor mijzelf of cadeau te doen. Deze kerst ligt er ook een fotoboek onder de boom voor mijn broer. Hij woont in het buitenland, maar komt als verrassing met kerst over. En geef hem een boek vol herinneringen mee zodat we toch een beetje met hem mee kunnen reizen ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...