3 tips voor een relaxte ochtend met kinderen!

Een relaxte ochtend met kinderen klinkt als muziek in de oren. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Ik ben op onderzoek uit gegaan en deel graag de drie beste tips met jullie!

Bron: Pixabay

Een relaxte ochtend met kinderen

Wat voor de één relaxt is, hoeft voor de ander natuurlijk niet zo te zijn. Het kan dus zijn dat de onderstaande tips absoluut niet bij je passen! Een relaxte ochtend houdt over het algemeen in dat alles zoveel mogelijk klaar staat, je niet last-minute nog van alles moet regelen en de kinderen een beetje rustig zijn. Gelukkig kan je hier zelf aan bijdragen met de volgende drie tips voor een relaxte ochtend met kinderen.

#1 Voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk wordt vaak gezegd en dat is natuurlijk ook zo. Leg voordat de kinderen op bed gaan alvast de kleding voor de volgende dag klaar. Zo weten je kinderen ook waar ze aan toe zijn en heb je daar in de ochtend geen gedoe over. Maak voor zover mogelijk alvast de broodtrommels klaar en zet alles wat je alvast klaar kan zetten voor het ontbijt klaar. Zorg er ook voor dat je eigen spullen voor de volgende klaar liggen, zodat je niet op zoek hoeft gaan.

#2 Plannen

Bedenk van tevoren hoe je ochtend er ongeveer uit moet zien. Hoe laat ga je opstaan (zorg dat je ruim voldoende tijd hebt in de ochtend)? Ga je je eerst zelf klaarmaken voordat je de kinderen wakker maakt? Of ga je eerst met zijn allen ontbijten? Bespreek dit ook met je kinderen, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten. Het meest handige is om elke dag hetzelfde ritueel te volgen.

#3 Uitvoeren

Het belangrijkste is natuurlijk de uitvoering. Met bovenstaande hulpmiddelen kan het bijna niet mis gaan zou je denken. Toch kan er met de kinderen (en jezelf) nog van alles fout gaan in de ochtend. Als dit gebeurd, probeer dan rustig te blijven, daarmee bereik je het meeste. Accepteer dat het niet zo gaat als je wilt en probeer eenvoudige oplossingen te denken.

Ons ochtendritueel

Bij ons gaat alles heel gemoedelijk, Daan is geen ochtendmens en ligt vooral te chillen op de bank. Hij drinkt zijn thee en eet zijn broodje. Vlak voordat we weg gaan krijg hij een schone luier en kleren aan. Ik sta op voordat ik hem uit bed haal, zodat ik rustig aan kan doen.

Hoe ziet jullie ochtendritueel eruit?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.