Een nieuw telefoonabonnement, sim only of met telefoon?

sim only

Een nieuw telefoonabonnement, sim only of met telefoon?

De twee jaar van mijn telefoonabonnement zijn alweer bijna afgelopen. Het wordt dus tijd om een keuze te maken! Wil ik een nieuw abonnement met telefoon of is een sim only abonnement ook prima! Ik zoek het uit en deel het in deze blog met jou! Wie weet heb je iets aan mijn tips!

Telefoonabonnement

We kunnen tegenwoordig echt niet meer zonder mobiele telefoon. Oké, laat ik even voor mezelf spreken, ik kan echt niet meer zonder mijn telefoon! Ik bel ermee, app, maak foto’s en bewerk ze en onderhoud mijn social media. Daarnaast speel ik ook wel graag een spelletje. Daarnaast staan er ook een aantal apps voor kinderen op. Nee, hij is niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse leven. Natuurlijk ook omdat ik er veel mee doe voor mijn blog! Nu loopt mijn abonnement af en moet ik kiezen, wil ik mijn abonnement verlengen met telefoon of sim only?

Een nieuwe telefoon

Het is natuurlijk super verleidelijk om een nieuw abonnement te nemen met een nieuwe telefoon. De nieuwste versie met nieuwe snufjes, ja daar ben ik wel gevoelig voor. Maar de kosten van zo’n abonnement zijn ook niet mals! De telefoon krijg je er natuurlijk helemaal niet gratis bij. Daarnaast word er soms een BKR registratie gedaan. Dit geldt niet voor je telefoonabonnement, maar alleen als je een toestel van meer dan 250 euro op afbetaling koopt. Als je hier meer over wilt weten, neem dan even een kijkje op de site van het BKR. Ze leggen heel duidelijk uit hoe het precies zit en als je vragen hebt, dan kan je ze daar ook stellen.

Sim only

Naast een abonnement met toestel kan je ook kiezen voor een sim only abonnement. Je krijgt dan geen nieuwe telefoon, maar sluit alleen een mobiel telefoon abonnement af. De kosten voor zo’n abonnement zijn aanzienlijk lager dan wanneer je er ook een telefoon bij hebt. Een hele goede keuze dus als je telefoon nog prima bevalt! Ook bij een sim only abonnement heb je de keuze uit allerlei bundels, je kan dus precies uitkiezen wat je zelf nodig hebt. Je sim only hoef je natuurlijk niet af te sluiten bij je huidige provider. Het is ook een optie om over te stappen naar een provider die beter bij je past.

Mijn keuze

Ik moet een dus een keuze gaan maken of ik een abonnement met of zonder telefoon wil hebben. Nu heb ik eind vorig jaar een nieuwe telefoon gewonnen, de Samsung S8, die nog helemaal goed werkt! Ik heb dus eigenlijk helemaal geen nieuwe telefoon nodig. Gezien de maandelijkse kosten gaat mijn keuze denk ik uit naar het sim only abonnement. Al knaagt een nieuwe telefoon ook wel hoor! Ook die registratie bij het BKR vind ik niet zo fijn, al zal het misschien niet altijd gevolgen hebben, het is mijn gevoel. Wat ik wel ga doen is maandelijks een beetje geld opzij zetten, mocht ik dan aan een nieuwe telefoon toe zijn, dan kan ik een nieuwe kopen.

Heb jij een abonnement met telefoon of een sim only abonnement? Hoe ben jij tot die keuze gekomen?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


17 thoughts on “Een nieuw telefoonabonnement, sim only of met telefoon?

  1. Hier thuis voor ons zelf een abonnement en voor de oudste een sim only kaart. We hebben geen vaste telefoon meer en netgebruik van data vind ik een abonnement wel fijn.

  2. Ik heb op dit moment nog een abbonement dat nog tot oktober loopt. Wat ik hierna ga doen weet ik nog niet. Ik ben er nog niet zo mee bezig geweest.

  3. Ik ben de laatste paar keer voor een abonnement met telefoon gegaan. Eigenlijk puur omdat mijn telefoon wel aan vervanging toe is, en Ben altijd hele goedkope abonnementen biedt!

  4. Ik ben dus echt zo’n gadget freak die heel blij wordt van een nieuwe telefoon elke 2 jaar. Maar eigenlijk is het natuurlijk schandalig om elke keer zo veel te betalen, zeker met die BKR van tegenwoordig. Stof tot nadenken…

  5. Ik heb een sim-only abonnement. Dat vind ik prima. Ik kan voor best een klein bedrag een abonnement hebben met veel mogelijkheden met internet en bellen. Ik hoef ook niet altijd een nieuwe telefoon. En ook niet de nieuwste van de nieuwste. Ik denk dat je ook duurder uit bent als je een abonnement samen met een nieuwe telefoon koopt.

  6. Die abonnement zijn altijd zo’n dingetje! Ik bekijk het eigenlijk van jaar tot jaar. Als mijn telefoon nog goed is dan ga ik over op een sim only. Scheelt toch weer ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...