De waterschapsverkiezingen, wat heb jij met water? [+WIN!] [Gesloten]

Waterschapsverkiezingen

De waterschapsverkiezingen, wat heb jij met water? [+WIN!] [Gesloten]

Ik stem, jij stemt, wij stemmen… toch? Maar waar gaan we aankomende woensdag eigenlijk op stemmen? Dat doen we op twee verschillende dingen, de provinciale staten en de waterschappen. En dat water, dat speelt een belangrijke rol in Nederland! We hebben allemaal wel iets met water, dus het is heel belangrijk dat dit goed beheert wordt!

Waterschapsverkiezingen

We gaan dus stemmen op de waterschappen, maar wat houdt dat eigenlijk in? Eerlijk is eerlijk, ik heb me daar nooit in verdiept, dus daar moest verandering in komen!

De waterschapsverkiezingen zijn één keer in de vier jaar, tegelijk met de provinciale staten verkiezingen. Waterschappen zorgen voor de waterhuishouding in Nederland, denk aan het beheren van de dijken, sluizen en de zuivering van het afvalwater. Nederland heeft in totaal 21 waterschappen, die bestaan uit een gekozen algemeen bestuur en een dagelijks bestuur.

Het algemeen bestuur (18-30 gekozen leden, meestal allemaal inwoners van het waterschap) heeft veel weg van een gemeenteraad, ze stellen het beleid vast en controleren het dagelijkse bestuur. Het dagelijkse bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van bedrijven, boeren en natuurbelangen. Zij worden niet gekozen.

Feitjes, feitjes, feitjes, maar wel belangrijk om te weten voordat je gaat stemmen, Je moet natuurlijk wel weten wat de personen doen waar je op stemt. Als je nog meer wilt weten over de waterschappen, dan stuur ik je graag door naar de website van de waterschappen.

Wat heb jij met water?

We hebben dus allemaal wel iets met water, misschien denk je nu, ik niet hoor! Nou, ik ga je er van overtuigen dat dat wel zo is 😉 Misschien zie je nog steeds niet het belang van stemmen in, maar je weet in ieder geval waar het 20 maart allemaal op draait! Jou band met water kan bijvoorbeeld ontstaan of bestaan door één of meerdere van de volgende dingen;

 • Wonen bij of op het water.
 • Je bent een watersporten, denk aan zwemmen, schaatsen, varen, roeien, surfen, duiken, etc.
 • Wandelen of sporten (hardlopen, wielrennen) in de natuur, langs de grachten, rivieren of kanalen.
 • Je bent een visser!
 • Het milieu en de klimaatveranderingen zijn dingen waar je je mee bezig houdt.
 • Wat dacht je van het wat water uit de kraan, dat je drinkt, waar je mee doucht, de plantjes water mee geeft, etc.
Hoe we in ons land omgaan met water, daar heb jij invloed op.
Geef je stem tijdens de waterschapsverkiezingen op 20 maart!
(waterschappen.nl)

Winactie !

waterschapsverkiezingen 2019In de titel van dit artikel kon je het al zien, een winactie! Ik mag namelijk de trui op de foto hiernaast weg geven (maat M)! Heerlijk voor aan de waterkant op frisse zomer avonden 😉 .

 • Laat onder dit berichtje op de blog een reactie achter en beantwoord daarin de volgende vraag: “Wat voor watertype ben jij?. (Je kunt zelf iets verzinnen, maar de test is hier te vinden.) Zonder reactie onder deze blog kan je niet aan de winactie meedoen. Laat een geldig e-mailadres achter, zodat ik je kan mailen als jij de winnaar bent.
 • Like Happinessfromme op Facebook. (Heb je geen FB, laat dit dan even in je reactie weten, uiteraard mag je gewoon meedoen!)

De volgende punten zijn niet verplicht, maar het wordt wel heel erg gewaardeerd!

 • Like de post van deze blog / winactie even met een duimpje of hartje op Facebook.
 • Deel de post van deze blog / winactie op Facebook.
 • Tag op Facebook al je vrienden die ook kans willen maken op deze leuke prijs!
 • Like Happinessfromme op Instagram | Bloglovin | Pinterest |

De winactie loopt t/m 20 maart. De winnaar wordt in de week erop bekend gemaakt op de blog. Hij of zij krijgt ook een persoonlijk mailtje (deze kan in de spam komen, dus hou die in de gaten!). Graag binnen 7 dagen reageren, anders wordt er een andere winnaar gekozen.

Heel veel succes iedereen!

Ben je benieuwd hoe een winactie in zijn werk gaat? Ik heb er een stukje over geschreven! Je kunt hem hier even doorlezen. Door mee te doen aan de winactie ga je akkoord met de voorwaarde zoals die in het stukje omschreven staan.


De winactie is gesloten en de winnaar is bekend! 
De gelukkige winnaars zijn geworden…
Marthe

Je krijgt van mij ook een persoonlijk mailtje (deze kan in de spam komen). Belangrijk is om binnen 7 dagen te reageren op de mail, anders vervalt je prijs en wordt er een nieuwe winnaar gekozen!

Niet gewonnen? Niet getreurd, er komen nog veel meer leuke winacties! Je kunt ze altijd terugvinden in de rechter balk op de blog!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.


8 thoughts on “De waterschapsverkiezingen, wat heb jij met water? [+WIN!] [Gesloten]

 1. Ik ga stemmen, nog even de kieswijzer invullen… of is die van de provinciale staten? Geen idee, zo erg ben ik er niet in thuis. Wat een funny trui trouwens, ik ben een echte water freak! Lekker zwemmen en in bad liggen, een echte plezier dobberaar haha 😉

 2. Ik ben een echte waterplezierdobberaar, heerlijk in, op en om het water genieten, weer of geen weer.
  Kom maar op met die trui!

 3. Mijn relatie met water… zelf vind ik het heerlijk om te zwemmen, ook een plezier dobberaar, maar met mijn dochtertje vind ik het heel eng. Wel proberen we altijd zo zuinig mogelijk te zijn met water!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...