][ Must Haves ][ Kookboeken ! ][

Kookboeken !

Nou, jullie hebben het misschien wel al gemerkt aan mijn weekmenu’s, maar ik ben geen kook wonder. Toch vind ik het wel heel erg leuk om te doen en daarom koop ik regelmatig kookboeken. De gerechten die ik dan maak zijn volgens mij te eten, want ik hoor geen klachten. Zonder kookboek zou het me niet lukken.

Waar let ik op?

Bij het kopen van een kookboek let ik op de moeilijkheid van de gerechten. Als ik allemaal rare dingen moet doen voordat een gerecht überhaupt in de oven gaat, dan hoeft het van mij niet meer. Daarnaast ben ik dol op plaatjes, zodat ik een beeld heb van wat ik aan het maken ben.

Aanraders…

Ik ben enthousiast over een paar boeken die ik heb en wil deze dan ook met jullie delen. Wie weet kan ik je ermee inspireren 😉

1 || Jamie Oliver

De boeken van Jamie, ja ik mag Jamie zeggen 😉 , zijn erg fijn om mee te koken. Ik snap wat ik moet doen en de gerechten die eruit komen zijn te eten. Niets meer aan doen dus!

2 || Lekker & Simpel

De titel zeg het al; lekker en simpel! Er zijn nu drie boeken verschenen in deze serie, maar helaas is het eerste boek nergens meer te krijgen. De andere twee boeken zijn wel echte aanraders!

3 || Chickeslovefood

Een tijdje geleden kreeg ik een waardebon waarvan ik een e-kookboek heb aangeschaft. Deze was van Chickeslovefood en ik ben er heel enthousiast over! Ik heb nog geen gerechten geprobeerd, maar het ziet er allemaal niet te moeilijk uit.

Inspireren

Tot nu maak ik altijd alle recepten één op één na, maar ik hoop dat er een tijd komt dat ik mijn eigen draai aan de recepten kan geven en ze als inspiratie kan gebruiken. Wie weet wat voor lekkere gerechten daar uit komen, of juist niet 😉

Daarnaast hoop ik dat ik ook jou heb geïnspireerd om een leuk kookboek aan te schaffen en lekker aan de slag te gaan. Zelfs als je niet kunt koken, gaat het je lukken met deze boeken, want het is mij ook gelukt!

Verlanglijstje…

Alle bovengenoemde boeken heb ik helaas nog niet in de kast staan! Maar goed, de boeken die wel in de kast staan heb ik nog lang niet uit, dus ik heb genoeg tijd om nog even door te sparen voor de uitbreiding van mijn collectie!

Lezers tip?

Ben jij een kook wonder en wil je een leuk recept met ons delen? Dat zou super zijn, je kan hem naar mij mailen, op facebook posten of hier onder de blog neer planten. Heb je een tip voor een ander leuk kookboek? Laat het dan even weten 🙂

Facebook Comments

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.