Moederfiets, hoe vind je één die bij je past?

Moederfiets

Een moederfiets, heb je die nodig? In principe niet natuurlijk, want op iedere fiets kan je een fietsstoeltje zetten, maar ik ben wel heel blij dat ik voor een moederfiets heb gekozen en in deze blog vertel ik je waarom…

Moederfiets – Batavus Mambo Deluxe

moederfietsEen goede fiets had ik al een tijdje niet meer en toen Daan oud genoeg was om op de fiets mee te mogen, vond ik het tijd om een degelijke fiets aan te schaffen. Ik heb destijds (augustus 2016) gekozen voor de Batavus Mambo Deluxe Dames in het lichtblauw. De kleurencombinatie vind ik super mooi en hij is ook heel erg stevig. Ik moet wel zeggen dat hij vrij zwaar is, maar dat geeft wel een heel zeker gevoel op de fiets. De fiets heb ik bij Fietsenwinkel besteld en de service is mijn prima bevallen. De fiets werd op de afgesproken tijd thuisbezorgd en gebruiksklaar gemaakt. Na drie maanden kreeg ik mijn eerste onderhouds- en controlebeurt gratis bij een aangesloten fietsenmaker bij ons in het dorp. Nog altijd ben ik super tevreden met mijn fiets en de geboden service. Ik heb even gekeken op de site, maar de fiets die ik heb, wordt ondertussen niet meer verkocht. De Batavus Mambo Deluxe 2018 is nu wel verkrijgbaar. Het is bijna dezelfde fiets, alleen in andere kleurencombinaties. Je kan trouwens heel makkelijk de juiste hoogte selecteren, want ze vermelden aan de hand van je lichaamslengte wat de beste maat is.

Fietsenwinkel.nl

Bij fietsenwinkel hebben ze heel veel soorten fietsen te koop en je kunt gebruik maken van een
keuzehulp. Een echte aanrader wat mij betreft en het is zeker een kijkje nemen waard.

Fietsstoeltje

Bobike pakket
Bron: Fiets-stoeltje

Fiets-stoeltje.nlMet alleen een fiets ben je er natuurlijk nog niet, want je kindje moet nog wel mee kunnen op de fiets. De zoektocht naar een fietsstoeltje was begonnen en dat viel niet mee. Je wilt het beste voor je kind, maar je zit natuurlijk ook met het budget dat je te besteden hebt. Op de site fiets-stoeltje heb je gelukkig een ruimte keuze uit diverse fietsstoeltjes in allerlei kleuren. Wij hebben voor een compleet pakket van Bobike gekozen in de kleur Safari Chic (want die past precies bij de kleuren van mijn fiets), met daarin een windscherm, een stoeltje voor aan het stuur en een stoeltje voor achterop. Bij het stoeltje achterop hebben we voor de tour variant gekozen, als je kindje dan in slaapt valt, dan rust zijn hoofd lekker tegen het fietsstoeltje. Daan zit al een tijdje niet meer voorop, dus dat stoeltje is al weg, maar achterop vindt hij het heerlijk zitten! Ik ben nog altijd blij met deze aanschaf. Mocht je nou liever een ander stoeltje willen, dan kan dat natuurlijk ook, want er is ontzettend veel keuze!

Buggy-houder

De fiets en de fietsstoeltjes waren binnen, dus we konden lekker op stap. Maar ja, eigenlijk is het wel handig om dan ook een buggy mee te kunnen nemen! Hoe doe je dat op een fiets? Nou, daar is dus een super handige buggy houder van. Ze zijn er voor specifieke merken buggy’s, maar je kunt natuurlijk ook een universele aanschaffen. Wij hebben voor een universele buggy houder gekozen van het merk Steco. Hij was zo gemonteerd en de buggy zit er ook zo op, ideaal! Wij hebben hem bij Bol gevonden, maar volgens mij heeft fiets-stoeltje hem ook.

Fietsmandje

Bron; Fietsuniek

Eigenlijk kan alles nu mee, maar ik vind het zelf heel vervelend om een tas om te moeten hebben. Nu heb ik afgelopen maand van mijn man een fietsmand gekregen en ik ben er zo ontzettend blij mee! Het is de “Basil fietsmand Darcy zwart” die je makkelijk met leren riempjes aan je stuur vast kunt maken. Er kan ook nog eens heel veel in, namelijk 35 liter of 5 kilo. De zware boodschappen lukken dus niet op de fiets, maar mijn handtas en Daan zijn tassen die passen prima. Hij heeft hem besteld bij fietsuniek en hij is ook te krijgen bij Bol.

Basil fietsmand Darcy zwart bestellen bij Bol.com

 

Fietscomputer

Een fietscomputer mocht natuurlijk niet meer ontbreken op de fiets. Niet dat ik niet zonder kan, maar ik vind het altijd wel leuk om te zien hoe snel en hoe ver ik fiets. Het is een hele simpele, maar hij laat wel precies zien wat ik wil zien, dus meer heb ik niet nodig! Volgens mij heb ik hem destijds bij Bol besteld.

Fietscomputer bestellen bij Bol.com

Beveiliging

Mijn fiets was best prijzig, net als alles wat ik eraan heb gehangen. Ik heb er daarom een extra slot op zitten. Natuurlijk weet ik wel dat als ze hem willen jatten, ze het toch wel doen, maar dan moeten ze toch echt nog een extra slot losmaken. Het Bobike stoeltje heeft zelf al een slot waar je hem mee vast maakt aan de fiets. De buggy-dragen kan er niet zomaar af, want die is onder het fietsstoeltje gemonteerd en het fietsmandje heb ik vastgemaakt met een heel dun kofferslot. Of het genoeg is weet ik niet, maar dat weet je natuurlijk nooit, ik heb in ieder geval goed mijn best gedaan om hem helemaal te beveiligen.

Ik ben nog altijd super blij met mijn fiets en eigenlijk heb ik geen excuus om niet te gaan fietsen. Zowel Daan, als de buggy als onze spullen kunnen allemaal mee, super handig! Heb jij ook een moederfiets of nog tips die je absoluut nodig hebt op de fiets?

 

Deze blog bevat affiliate links en is geen gesponsorde blog.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.